Ivana poslala moćnu poruku (FOTO)

Ivana poslala moćnu poruku (FOTO)

Vesti online subota, 12. avgust 2017.
Imala je Ivana najdalji skok na Svetskom prvenstvu u Londonu, ali viša sila se umešala i nije joj dozvolila da osvoji zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu.
Oglasila se naša šampionka putem društvenih mreža i u kratkim crtama je sve objasnila - 1. Nepravda, 2. Iz Srbije, Znam da je zlato moje kad - tad. 1. Nepravda. 2. Iz Srbije. Znam da je zlato moje. Kad-tad.... »

Nije se samo Ivani sinoć otkačio papir, šta bi se otkrilo kad bi se svaki skok gledao ''pod lupom''?

Sportske.net subota, 12. avgust 2017.
Zar ovo pravilo odavno nije trebalo da bude promenjeno?
Preneli smo već informaciju iz Atletskog saveza Srbije - Svetska atletska federacija donela je odluku da od sledeće godine takmičari u skoku udalj nose papire sa imenima ili brojevima samo na grudima. Posle velike nepravde koja je sinoć u Londonu učinjena Ivani... »

Džonson o papirnatim brojevima: Nema smisla!

Mondo subota, 12. avgust 2017.
Nekadašnji svetski rekorder na 200 i 400 metara saoseća sa Ivanom Španović.
Legendarni američki sprinter Majkl Džonson reagovao je na slučaj Ivane Španović, kojoj je u petak uveče nesrećnim spletom okolnosti izmakla zlatna medalja u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Londonu. Džonson, koji je bio... »

Legendarni DžONSON uz Španovićevu: Toliko novca i tehnologije, a papir je prikačen zihenadlom

Večernje novosti subota, 12. avgust 2017.
Majkl Džonson, nakon što je Ivani Španović zbog broja izmakla zlatna medalja na SP u Londonu u skoku u dalj, istakao je da ne može da shvati da takva situacija može da se dogodi u današnje vreme
Legendarni američki sprinter Majkl Džonson, nakon što je Ivani Španović zbog broja izmakla zlatna medalja na Svetskom prvenstvu u Londonu u skoku u dalj, istakao je da ne može da shvati da takva situacija može da se dogodi u... »

Podrška legende: Stekić za Blicsport: Ivana, sudije su u pravu, glavu gore i juriš na zlato 2019.

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Nenad Stekić, naš legendarni skakač udalj, teško se miri sa pehom koji se desio Ivani Španović, ali kroz razgovor za Blicsport i savetuje našu najbolju atletičarku da digne glavu gore jer su sudije donele ispravnu odluku.
Foto: FRANCK ROBICHON / EPA; Ivana Španović Kako je moguće da zbog broja na dresu ostane bez medalje, i koliko često se to dešava, najbolje će nam pojasniti naš najbolji skakač udalj u istoriji. - Ovo je zaista velika nesreća!... »

‘Slučaj Španović’: Oglasio se Vladimir Štimac i poslao poruku sudijama

Hot sport subota, 12. avgust 2017.
Dan nakon finala skoka u dalj u Londonu, ne stišava se bura oko načina na koji je naša Ivana Španović ostala bez medalje. Ivani stižu poruke podrške sa svih strana, mnogi smatraju da je žestoko oštećena i da joj je naneta velika nepravda, a jedan od njih je i naš košarkaški reprezentativac Vladimir... »

Džonson uz Ivanu: Papir i zihernadle? Nema smisla

B92 subota, 12. avgust 2017.
B92: Džonson uz Ivanu: Papir i zihernadle? Nema smisla
Majkl Džonson, legendarni američki sprinter i nekadašnji svetski rekorder, prokomentarisao je u emisiji televizije BBC situaciju u vezi naše Ivane Španović.
Ivana je prethodne noći ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu iz bizarnog razloga, iako je skočila preko sedam metara, što je bilo dovoljno i za zlato, jer joj se sa leđa otkačio papir sa brojem i pipnuo pesak, pa su sudije... »

Legenda uz ivanu - Majkl Džonson o zihernadlama i brojevima: Nema smisla!

Sportski žurnal subota, 12. avgust 2017.
Legendarni američki sprinter Majkl Džonson, nakon što je Ivani Španović zbog broja izmakla zlatna medalja na Svetskom prvenstvu u Londonu u skoku u dalj, istakao je da ne može da shvati da takva situacija može da se dogodi u današnje vreme.
- Od toliko novca i tehnologije, atletičarima su na obe strane dresa prikačeni papiri koji se vijore na vetru. Meni to nema smisla, imena im pišu napred i nazad, sve zbog sponzora - rekao je nekadašnji svetski rekorder i osvajač... »

Ah, te zihernadle: Nije samo Španovićeva: Sreća je i drugima mogla da okrene leđa /foto/

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Nije imala sreće Ivana Španović u Londonu... Mogla je do medalje na Svetskom prvenstvu, ali jednostavno nije joj se dalo. Zbog broja koji joj je otpao sa leđa, naša atletičarka ostala je bez željenog cilja. Ipak, jasno je da je reč o pukoj slučajnosti, koja je moglo svakome da se desi.
Foto: EPA; - Bio sam pet metara od nje i nisam mogao da joj priđem i sredim broj - rekao je Goran Obradović za Blicsport. Ivanin trener je otkrio da već nekoliko godina strahuje da se ne desi ovako nešto. Foto: EPA; Naša... »

''Slučaj Španović'' - Štimara nazvao stvari pravim imenom!

Sportske.net subota, 12. avgust 2017.
Ivana Španović dobila podršku i iz naše košarkaške reprezentacije.
Dok iščekuju svoj večerašnji nastup na ''Trofeju Beograda'', srpski košarkaški reprezentativci su, kao i mnogi drugi u našoj zemlji sinoć svim srcem bili uz Ivanu Španović. Nažalost, desilo se šta se desilo, umesto Ivaninog... »

Ceo svet uz Ivanu: - i legendarni sprinter dao podršku Srpkinji: Sve je to zbog novca

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Ivana Španović nije sama... Jeste da je na Svetskom prvenstvu u Londonu na bizaran način ostala bez medalje, ali naša skakačica udalj dobila je podršku iz celog sveta.
Foto: DIEGO AZUBEL / EPA; Ivana Španović Pored medija koji su, širom zemaljske kugle, šokirani zbog svega što se desilo, uz Ivanu su stali i ljudi iz sveta atletike. Legendarni američki sprinter Majkl Džonson nije mogao da veruje... »

Evo ko je Ivani Španović zakačio kobni papir na leđima!

Sportske.net subota, 12. avgust 2017.
Pre skoka je video da je pocepan, ali više nije mogao da bilo šta učini...
Posle svega što se sinoć dogodilo u Londonu, mnogi se pitaju kakva je procedura u vezi kačenja tih papira sa imenima (zašto ih svi zovu brojevima?) i ko ih kači takmičarima - organizatori, ili oni sami. Odgovor je u izjavi za ''... »

Ivanin trener za Blicsport: „Od ovoga strahujemo četiri godine, sve se desilo zbog neverovatnog spleta okolnosti“

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
"Poslednje tri ili četiri godine se bojimo da joj broj ne ukrade neku medalju. Baš zato, uvek sam ga ja i kačio, ali sada nažalost nisam mogao da reagujem kada smo videli da se on pocepao, jer mi je bila pet metara daleko... - otkriva za Blicsport nakon neprospavane noći Goran Obradović, trener Ivane Španović.
Foto: RAS Srbija Teška, besana noć je iza naše najbolje atletičarke i njenog trenera u Londonu... Noć bez sna, kako i sam priznaje Goran Obradović. Hiljadu im se misli još uvek mota kroz glavu, i dalje vraćaju film i tuguju nad... »

Džonson uz Ivanu: Papir i zihernadle? Nema smisla

Vesti online subota, 12. avgust 2017.
Majkl Džonson, legendarni američki sprinter i nekadašnji svetski rekorder, prokomentarisao je u emsiji televizije BBC situaciju u vezi naše Ivane Španović.
Ivana je prethodne noći ostala zbog medalje na Svetskom prvenstvu iz bizarnog razloga, iako je skočila preko sedam metara, što je bilo dovoljno i za zlato, jer joj se sa leđa otkačio papir sa brojem i pipnuo pesak, pa su sudije... »

I britanski BBC u čudu zbog Ivane, evo kako bi oprema trebalo da izgleda!

Sportske.net subota, 12. avgust 2017.
U reakcijama na njihovo pitanje pojavio se i zanimljiv predlog kako bi ubuduće atletska oprema trebalo da izgleda.
Sinoćnji skok Ivane Španović u poslednjoj, šestoj seriji takmičenja u skoku udalj na Svetskom prvenstvu u Londonu, dugo će ostati u rubrici ''Verovali ili ne''. Svi se čude sada već dobro poznatom epilogu i otkačenom papiru na... »

AS Srbije: Žalba zbog skoka Španović odbijena zbog SAD-a

Al Jazeera subota, 12. avgust 2017.
Skakačica u dalj iz Srbije na SP-u sinoć imala skok za medalju, ali joj se odlijepio broj na leđima i ostavio trag.
Atletski savez Srbije (ASS) objavio je kako je žalba na posljednji skok atletičarke iz ove države Ivane Španović na Svjetskom prvenstvu u Londonu odbijena kako ne bi ugrozila zlatnu i bronzanu medalju Atletskog saveza Sjedinjenih... »

Ivanin trener: Od ovoga strahujemo četiri godine

Vesti online subota, 12. avgust 2017.
"Poslednje tri ili četiri godine se bojimo da joj broj ne ukrade neku medalju. Baš zato, uvek sam ga ja i kačio, ali sinoć nisam mogao jer mi je bila pet metara daleko... A samo da joj je bila prikačena još jedna ili dve zihernadle, ne bi do ovoga došlo" - otkriva za "Blicsport" nakon neprospavane noći Goran Obradović, trener Ivane Španović.
Teška, besana noć je iza naše najbolje atletičarke i njenog trenera u Londonu... Noć bez sna, kako i sam priznaje Goran Obradović. Hiljadu im se misli još uvek mota kroz glavu, i dalje vraćaju film i tuguju nad zlom sudbinom, ali... »

Ivanin trener o kobnom skoku! Od ovoga strahujemo četiri godine, sve se desilo zbog neverovatnog spleta okolnosti

Press subota, 12. avgust 2017.
"Poslednje tri ili četiri godine se bojimo da joj broj ne ukrade neku medalju. Baš zato, uvek sam ga ja i kačio, ali sinoć nisam mogao jer mi je bila pet metara daleko... A samo da joj je bila prikačena još jedna ili dve zihernadle, ne bi do ovoga došlo" - otkriva nakon neprospavane noći Goran Obradović, trener Ivane Španović.
Foto: Teška, besana noć je iza naše najbolje atletičarke i njenog trenera u Londonu... Noć bez sna, kako i sam priznaje Goran Obradović. Hiljadu im se misli još uvek mota kroz glavu, i dalje vraćaju film i tuguju nad zlom... »

Atletski savez Srbije: Žalba odbijena zbog Amerikanaca

Danas subota, 12. avgust 2017.
Atletski savez Srbije objavio je da je žalba na poslednji skok Ivane Španović na Svetskom prvenstvu u Londonu odbijena, kako ne bi ugrozila zlatnu i bronzanu medalju Američkoj federaciji, prenosi RTS. Španović je u poslednjoj seriji imala skok za zlato, ali se desio peh da joj se delimično odlepio... »

Skandal u Londonu: Vi ste Srbi, lakše vas je odbiti od Amerikanaca! (foto)

Hot sport subota, 12. avgust 2017.
Ivana Španović je sinoć nesrećno ostala bez zlatne medalje u skoku u dalj, a Atletski savez je na svom sajtu otkrio nešto što se do sada nije znalo, zbog čega je naša žalba odbijena. Papir se otkačio i ostavio je u pesku trag. To je skok Ivane Španović skratilo za više od 10 cm, a samim tim joj i... »

ASS objasnio - Lakše je odbiti srpsku žalbu nego da Amerika ostane bez dve medalje?

Sportske.net subota, 12. avgust 2017.
Da li je ovo pravi razlog nepovoljnog epiloga u Londonu po Ivanu Španović?
Atletiski savez Srbije jasno je izrazio nezadovoljstvo posle definitivne odluke sudija da Ivana Španović zbog otkačenog papira na leđima ostane bez medalje na Svetskom prvenstvu. U ASS ističu da je taj papir bio veoma lošeg... »

Španovićeva se oglasila Nepravda! Iz Srbije sam!

Press subota, 12. avgust 2017.
Atletičarka Ivana Španović oglasila se posle Svetskog prvenstva u Londonu, gde je u dramatičnom finalu ostala bez medalje.
Foto: Matthias Schrader/AP Naša najbolja atletičarka izgubila je na neverovatan način medalju na Svetskom prvenstvu. Španović je u šestoj seriji imala skok za zlato, preko sedam metara, ali joj se desio peh jer joj se odlepio... »

Atletski savez grmi: "Žalba nam je odbijena zbog Amerikanaca!"

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Atletski savez Srbije objavio je da je žalba na poslednji skok Ivane Španović na Svetskom prvenstvu u Londonu odbijena, kako ne bi ugrozila zlatnu i bronzanu medalju Američkoj federaciji.
Foto: Frank Robinchon / EPA; Ivana Španović Španović je u poslednjoj seriji imala skok za zlato, ali se desio peh da joj se delimično odlepio broj na leđima i ostavio trag u pesku, pa joj je ostao četvrti rezultat, na samo... »

Španovićeva bez sreće: Peh za pehom: Nekada rep, a danas broj /video/

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Ivana Španović je na Svetskom prvenstvu u Londonu doživela veliki maler. Bila je blizu medalje, a onda se otkačio broj sa leđa i napravio je veliku štetu našoj najboljoj atletičarki.
Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija Ivana Španović Španovićeva je tokom skoka ostala bez broja, a i pored toga što u pesku nije bilo jasnog traga, žalba Atletskog saveza nije prihvaćena. Ivana je ostala bez medalje, a ovo nije... »

Ivanina poruka: Nepravda! Iz Srbije sam. Znam da je zlato moje kad-tad!

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Malo posle ponoći, tek što se završio verovatno najbizarniji dan u njenoj karijeri, Ivana Španović se oglasila i imala je jasnu poruku na to što je ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu.
Foto: EPA; Ivana Španović Ono što se našoj skakačici udalj dogodilo u Londonu verovatno nijedan sportista pre nje nije doživeo. Letela je Ivana preko sedam metara u poslednjoj seriji, letela ka svetskom zlato bez kog je ostala... »

Goran Obradović: Doneli su odluku na osnovu pretpostavki

Večernje novosti subota, 12. avgust 2017.
Ni na jednom snimku se ne vidi trag takmičarskog broja u pesku. Nažalost, odluka vrhovnih sudija je konačna i na nju više nemamo prava žalbi, kaže Goran Obradović
Trener Ivane Španović Goran Obradović istakao je da su vrhovne sudije Svetskog prvenstva u Londonu donele doluku bez ikakvih dokaza, već su odlučili na osnovu pretpostavke - Na snimku se ne vidi da je broj ostavio trag, već samo... »

Ass: Odbili su našu žalbu zbog Amerikanaca!

Mondo subota, 12. avgust 2017.
"Žalba na poslednji skok Ivane Španović u Londonu odbijena je kako ne bi ugrozila zlatnu i bronzanu medalju Amerikanki", navodi se u saopštenju Atletskog saveza Srbije.
Atletski savez Srbije objavio je da je žalba na poslednji skok Ivane Španović na Svetskom prvenstvu u Londonu odbijena, "kako ne bi ugrozila zlatnu i bronzanu medalju Američkoj federaciji". Španović je u poslednjoj seriji imala... »

Posle skandala sa Ivanom, IAAF menja pravila! Evo kako je zakačen famozni papir!

Sportske.net subota, 12. avgust 2017.
2017. godina je, 21. vek, takmičarke posle gotovo svakog skoka padaju na leđa, da li je moguće da im se još uvek OVAKO kače papiri sa imenima na leđima i da se njihov trag uzima kao merodavan?! Ivanin trener tvrdi da traga nije ni bilo!
Neće više! Ali, slaba je to uteha za Ivanu Španović posle svega što se sinoć dogodilo... Naime, Atletski savez Srbije je na svom zvaničnom sajtu potvrdio da će po novim pravilima svetske atletske asocijacije takmičari u skoku... »

Atletski savez: Lakše odbiti Srbe nego Amerikance

B92 subota, 12. avgust 2017.
B92: Atletski savez: Lakše odbiti Srbe nego Amerikance
Atletski savez Srbije objavio je da je žalba na skok Ivane Španović na Svetskom prvenstvu odbijena, kako ne bi ugrozila zlato i bronzu Amerikanki.
Španovićeva je u poslednjoj seriji imala skok za zlato, ali se desio peh da joj se delimično odlepio broj na leđima i ostavio trag u pesku, pa joj je ostao četvrti rezultat, na samo centimetar od bronze. "Zbog papirnog broja jako... »

Bez traga u pesku: Ivana Španović bez medalje ostala zbog pretpostavke

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Način na koji je Ivana Španović ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu boli... Kada se sve sabere i oduzme, naša najbolja atletičarka se kući bez odličja vraća zbog bizarnog razloga. Odluka je donešena na osnovu pretpostavke.
Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija Goran Obradović Zbog papirnog broja lošeg kvaliteta, Španovićeva se nije popela na vrh sveta. A bila je tako blizu. Iz Atletskog saveza Srbije tvrde da je žalba Srbije odbijena jer je “tako... »

Nepravda! Svi svetski mediji stali uz Ivanu! Pogledajte reakciju Nemaca, Španca i Šveđana (foto)

Press subota, 12. avgust 2017.
Skoro da nema svetskog medija koji se nije zapitao kako je moguće da je Ivana ostala bez zlata.
Foto: Printscreen Naša najbolja atletičarka Ivana Španović na bizaran način ostala je bez zlata na Svetskom prvenstvu u skoku u dalj, što je u neverici ostavilo svetske medije. Razlog skraćenja njenog najboljeg skoka je broj koji... »

Ne postoji otisak u pesku - ass: Amerika bi ostala bez dve medalje, pa je „lakše“ da se odbije naša žalba

Sportski žurnal subota, 12. avgust 2017.
Evropska prvakinja u dvorani, bronzana sa Olimpijskih igara u Riju 2016. i sa Svetskog prvenstva na otvorenom iz Moske 2013. i Pekinga 2015. Ivana Španović je ostala bez odličja na Svetskom prvenstvu u Londonu
O zbivanjima u Londonu oglasio se i Atletski savez Srbije. "Nažalost sreća je nije htela na ovom šampionatu, te je Španovićeva zbog otkačenog broja ostala bez medalje i na kraju zauzela četvrto mesto. Ivana je započela takmičenje... »

Španović: Nepravda, iz Srbije sam, znam da je zlato moje kad-tad (video)

Sportski žurnal subota, 12. avgust 2017.
Imala je Ivana Španović zlato u džepu, ali je "neko" hteo da se naša najbolja atletičarka ne okiti najsjajnijim odličjem na Svetskom prvenstvu u Londonu
Centimetar duži skok doneo bi joj bronzanu medalju, koju je osvojila na dva poslednja šampionata sveta, četiri ceantimetra doneli bi joj srebro, a šest – zlato, jer je imala bolje druge skokove od devojaka koje su primile medalje... »

Neverovatan maler: Ivani Španović će posle ovoga biti još teže /foto/

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Ivana Španović je bila tako blizu... Nastup naše najbolje atletičarke u Londonu bio je poput nekog filma, ili sna iz kojeg želimo da se što pre probudimo. Ipak, maler koji je zadesio našu skakačicu udalj, više se nikome neće desiti.
Foto: DIEGO AZUBEL / EPA; Ah, taj broj... Gotovo je neverovatno da na tako prestižnom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo, dozvole da jedna takva sitnica odlučuje. Zihernadla je pocepala papir sa Ivaninim brojem, a Srbija je... »

Srbi stali uz šampionku: Kako je sportska nepravda na noge podigla ceo jedan narod

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Sve je moguće kad se Srbi slože... Naš narod jeste poznat po podelama, krenimo samo od onih sportskih, ili bolje reći klupskih. Često se međusobno svađamo, ali nema nište lepše nego kada se svi, ili velilka većina, založe za jednu stvar. Ovoga puta Ivana Španović naterala je celu Srbiju da se složi i stane uz nju.
Foto: Tanjug/AP Ivana Španović Dugo ćemo pamtiti Svetsko prvenstvo u atletici u Londonu. Sport je uvek važio za nešto čisto, ali... Ivana Španović je osetila i onu drugu stranu medalje. Bila je najbolja ali jednostavno nije joj... »

Ivana Španović u tri reči opisala šta se dogodilo!

Sportske.net subota, 12. avgust 2017.
Srpskinja vrlo jasna, to neće promeniti ništa, ali još dugo će se polemisati...
Svet je uzburkan nakon onoga što se desilo Ivani Španović, u svakom slučaju, na kraju je ostala bez medalje. Ali, srpska atletičarka je noća na Tviteru, bukvalno u tri reči opisala svoje viđenje čitave situacije. 1. Nepravda. 2.... »

Emotivna Ivana: Otkrila razlog zbog kog joj je ‘ukradeno’ zlato, ali ima jasnu poruku za ‘kradljivce’ (foto)

Hot sport subota, 12. avgust 2017.
Nezapamćen je način na koji je Ivana Španović izgubila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Londonu, ali ima jasnu poruku za Svetsku atletsku organizaciju i svoje navijače. Razočarenje. Broj na leđima Ivane Španović se otkačio u najgorem mogućem trenutku i umesto većeg skoka od 7,02, Ivana je... »

Teleportujte tu zihernadlu u svemir - zauvek!

Mondo subota, 12. avgust 2017.
"Nepravda. Iz Srbije sam", napisala je Ivana Španović.
Posle nikad viđene scene u istoriji atletike, odnosno gubitka zlatne medalje u finalu Svetskog prvenstva zbog zihernadle (!?) koja se otkačila i napravila trag u pesku iza njenih leđa, naša najbolja sportistkinja Ivana Španović nije mogla mnogo toga da kaže. A, i šta... »

Podrška od košarkaša: - i reprezentativac Srbije stao uz Ivanu /foto/

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Sport nekada može da bude nepravedan... Teško je kada izađeš na borilište, pokažeš da si najbolji, a onda iz bizarnog razloga ostaneš bez onoga što si zaslužio. Ivana Španović je blistala u Londonu, ali je zbog broja koji je prilikom skoka otpao sa leđa ostala bez medalje. Podršku je dobila i od košarkaša Vladimira Štimca.
Foto: Tanjug/AP Ivana Španović Svetsko prvenstvo u atletici i nastup Ivane Španović pratio se i u taboru “orlova”. I dok se izabranici Aleksandra Đorđevića spremaju za “Trofej Beograda”, ali i predstojeće Evropsko prvenstvo, iz... »

Ivana Španović: Nepravda! Znam da je zlato moje... Pričajte mi o tome (video)

Mozzart sport subota, 12. avgust 2017.
Utisci naše najbolje atletičarke posle drame u Londonu
Dramatična završnica skoka udalj, u ženskoj konkurenciji, na Prvenstvu sveta u Londonu, i dalje je top tema sportske Srbije. Nažalost, ne zbog priželjkivane medalje Ivane Španović, već zbog načina na koji je naša najbolja atletičarka ostala bez odličja. Po svemu sudeći... »

Nema predaje: ASS najavljuje nove žalbe

Vesti online subota, 12. avgust 2017.
Pravila atletske discipline skoka udalj govore da se dužina meri do prvog traga koji takmičari sotave bilo kojim delom tela ili bilo čime što imaju na sebi.
Upravo to pravilo dovelo je velike polemike posle skoka Ivane Španović na Svetskom prvenstvu u Londonu pošto je odlepljeni papir na kom joj je bilo ispisano prezime ostavio trag nešto ranije od njenih peta ili leđa. Međutim, u... »

I sudije su konstatovale da je Ivana imala pobednički skok

Vesti online subota, 12. avgust 2017.
Goran Obradović, trener Ivane Španović, otkrio je šta se sve dešavalo nakon što je naš Atletski savez uloćio žalbu zbog načina na koji je izmeren poslednji skok njegove štićenice na Svetskom prvenstvu u Londonu.
- Odmah po izlasku rezultata na semaforu videli smo da nešto nije u redu i momentalno smo uložili žalbu prema pravilima glavnom sudiji na disciplini i potom se uputili u sobu gde se radi video merenje. Na tom snimku se ne vidi da... »

Sve je to zbog Amerikanki

Vesti online subota, 12. avgust 2017.
Da medalje nisu osvojile Britni Ris i Tijana Bartoleta odluka komisije IAAF koja je presuđivala u slučaju Ivane Španović možda bi bila i drugačija, pretpostavlja Atletski savez Srbije koji je na svom zvaničnom sajtu našu atletičarku proglasio svetskom prvakinjom.
Između ostalog navodi se i zbog čega je odbijena žalba. - Zbog papirnog broja jako lošeg kvaliteta, koji je ostavio trag u pesku, naša šampionka ostala je bez zlatne medalje. Atletski savez Srbije se na ovu odluku žalio ali je po... »

Španovićeva: Nepravda. Iz Srbije sam.

B92 subota, 12. avgust 2017.
B92: Španovićeva: Nepravda. Iz Srbije sam.
Atletičarka Ivana Španović oglasila se posle Svetskog prvenstva u Londonu, gde je u dramatičnom finalu ostala bez medalje.
"Nepravda. Iz Srbije sam. Znam da je zlato moje kad-tad", napisala je Španovićeva na Tviteru. Ivana je vodila nakon druge serije sa skokom 6,96 metara, a iako je na snimku izgledalo da je u poslednjoj seriji skočila preko sedam... »

Drama oko skoka Ivane Španović: Srbija se žalila, sudije nisu popustile, Amerikanka proglašena pobednicom

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Neverovatno šta se dogodilo na atletskom Svetskom prvenstvu u Londonu. Uložena je žalba na poslednji skok Ivane Španović i odložena je odluka oko pobednika, ali sudije nisu popustile i ostala je bez medalje.
Foto: FRANCK ROBICHON / EPA; Ivana Španović Naime, Ivana je u poslednjoj seriji išla preko sedam metara, ali joj se otkačio broj sa dresa i dotakao pesak za skok od 6,91 metra. Zlato je zaslužila, a ostala je četvrta na svetu sa... »

Atletski savez Srbije uložio žalbu na Ivanin sporni skok

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Atletski savez Srbije uložio je žalbu na izmeren poslednji skok Ivane Španović u finalu skoka udalj na Svetskom prvenstvu u Londonu.
Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija Ivana Španović Dogodilo se nešto zaista neverovatno. Na vrlo bizaran način je naša rekorderka ostala bez medalje, za sada... Iako su svi videli da je Ivana u Londonu, u poslednjoj seriji, letela... »

Oglasila se ivana: Zlato je moje, kad-tad!

Večernje novosti subota, 12. avgust 2017.
Najbolja srpska atletičarka se putem društvenih mreža kratko obratila svim fanovima. Pod jedan – nepravda. Pod dva – iz Srbije – jasna je bila poruka Španovićeve
Papirni broj koji se otkačio sa leđa Ivane Španović ju je koštao da bude na postolju sa zlatnom medaljom u rukama. Ni žalba Atletskog saveza Srbije nije pomogla. Međutim, posle svega se najbolja srpska atletičarka obratila... »

Video ass o žalbi: Da su prihvatili našu, Amerikanci bi ostali bez dve medalje, ovako je bilo lakše!

Večernje novosti subota, 12. avgust 2017.
Zbog papirnog broja jako lošeg kvaliteta naša šampionka je ostala bez zlata. Komisija je odbila našu žalbu – navodi se u saopštenju Saveza
Zbog neverovatno bizarne situacije i papirnog broja koji se otkačio Ivana Španović je ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu. Ona je završila takmičenje u skoku udalj na četvrtoj poziciji iako deluje da je poslednji... »

Konačna odluka: Odbijena žalba, Ivana bez medalje na šampionatu planete

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Komisija za žalbe svetske kuće atletike odbila je prigovor Atletskog saveza Srbije na merenje poslednjeg skoka Ivane Španović na šampionatu planete u Londonu, pa je ona ostala četvrta, time i bez medalje.
Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija Ivana Španović Podsetimo, naša najbolja atletičarka u poslednjoj, šesto seriji, ostvarila skok koji je evidentno bio preko sedam metara, ali joj je otkačena etiketa sa takmičarskim brojem... »

Šta kažu pravila: Da li je etiketa Ivane Španović mogla da ostavi trag u pesku?

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Ivana Španović je u poslednjem skoku na Svetskom prvenstvu u Londonu, svi su saglasni, skočila preko sedam metara. Međutim, zvaničan rezultat od 6,91 ostavio ju je bez medalje, na četvrtom mestu, i to jer je etiketa sa takmičarskim brojem, delimično otkačena od opreme, ostavila trag u pesku iza njenog tela. Šta o tome kažu pravila Svetske atletske federacije, IAAF?
Foto: Tanjug/AP Ivana Španović U zvaničnim "Pravilima takmičenja za sezonu 2016/2017", koja su stupila na snagu 1. novembra 2015, ovo je podrobno objašnjeno u Pravilu broj 184. Njegov osmi član glasi ovako: "Merenje dužine skoka... »

Odbijena žalba ASS: Ivani i zvanično ukrali zlato

Večernje novosti subota, 12. avgust 2017.
Predsednik ASS Veselin Jevrosimović potvrdio je na svom Tviter profilu da je uložena žalba rečima da su svi na stadionu u Londonu složni da je Ivana skočila preko sedam metara, ali ona je odbijena
Žalba predstavnika Atletskog saveza Srbije odbijena je od sudijske komisije na merenje poslednjeg skoka Ivane Španović na Svetskom prvenstvu u Londonu. Španović je u šestoj seriji imala skok za zlato (preko sedam metara), ali joj... »

Ivana Španović zbog startnog broja bez medalje (VIDEO)

Danas subota, 12. avgust 2017.
Nakon uzbudljive završnice u finalu naša najbolja srpska atletičarka Ivana Španović ostala je bez medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu. Ona je u finalu zauzela četvrto mesto. Iako je u snimku izgledalo da je Ivana u poslednjoj seriji skočila preko sedam metara, zvanični podaci pokazali su da je... »

Najbaksuzniji Skok u istoriji: Da li su Ivani Španović uzeli zlato zbog ove besmislene sitnice?! /video/

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Niko nikada nije ostao bez medalje na nekom takmičenju kao Ivana Španović na Svetskom prvenstvu u Londonu.
#London2017 El dorsal que se desenganchó, ese imperdible mal puesto le ha hecho perder el título a Spanovic. pic.twitter.com/7JQsoz0KM8— Miguel Villaseñor (@MigVillasenor) August 11, 2017 Zaista nešto do sada neviđeno se dogodilo... »

Neverovatan peh Ivane Španović (video)

Večernje novosti subota, 12. avgust 2017.
Najbolja srpska atletičarka u poslednjoj seriji skočila je preko 7 metara, ali je zbog neverovatnog peha završila kao čertvta
Najbolja srpska atletičarka u poslednjoj seriji skočila je preko 7 metara, ali je zbog neverovatnog peha završila kao čertvta. Iako je na snimku izgledalo da je Ivana u poslednjoj seriji skočila preko sedam metara, zvanični... »

Četvrta na svetu: Ivana Španović ostala bez medalje!

Blic sport subota, 12. avgust 2017.
Naša najbolja atletičarka Ivana Španović ostala je bez medalje u skoku udalj na Svetskom prvenstvu u Londonu koje je završila na četvrtom mestu sa 6,96 metara.
Foto: DIEGO AZUBEL / EPA; Ivana Španović Odluka je pala u poslednjoj seriji i to na nesvakidašnji način! Naša rekorderka, kao što se svima učinilo, letela je preko sedam metara, ali joj se broj odlepio sa dresa i ostavio trag u... »

Srbi uhapšeni u Slovačkoj radili nelegalno za korejsku kompaniju

Politika  pre 55 minuta  još 19 povezanih

Šojgu sutra u Beogradu

RTS  pre 43 minuta  još 19 povezanih

NBA: Jokić i Bjelica odlični, Marjanović bez minuta

Večernje novosti  pre 4 sata  još 16 povezanih

Pudždemon Rahoju: Opcija nezavisnosti i dalje na stolu

RTV  pre 2 sata  još 14 povezanih

Zaplenjena marihuana u Pećincima

RTV  pre 1 sat  još 11 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.