Povezane vesti

Požar kod Bora pod kontrolom, nema opasnosti od eksplozije baruta

RTS subota, 12. avgust 2017.
RTS: Požar kod Bora pod kontrolom, nema opasnosti od eksplozije baruta
Požar u okolini sela Slatine i Oštrelja u opštini Bor nije ugašen, ali je vatra pod kontrolom. Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić izjavio je da magacin RTB-a Bor nije u opasnosti, a direktor RTB-a Blagoje Spaskovski kaže da u tom magacinu nema eksploziva.
Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Srbije uz pomoć ruskih helikoptera "opkolile" su požar na potezu između sela Slatine i Oštrelja gde na većoj površini gori borova šuma. Požar nije ugašen, ali je vatra pod kontrolom, a gašenje se... »

Požar kod Ostrelja pod kontrolom

RTV subota, 12. avgust 2017.
RTV: Požar kod Ostrelja pod kontrolom
BOR - Direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski izjavio je jutros Tanjugu da je požar, koji je izbio u okolini borskog sela Oštrelj, pod potpunom kontrolom i da nema opasnosti po magacin, u kome se nalaze elementi od kojih se pravi eksploziv.
"Tinja pomalo na kilometar i po - dva odavde. Još jednom da ponovim - ovo nije fabrika eksploziva. Ovde su komponente za pravljenje eksploziva i one nisu eksplozivne, već mogu samo da se zapale i tinjaju polako. Opasnosti nema,... »

Požar kod bora: Vatra je pod kontrolom, nema opasnosti

Večernje novosti subota, 12. avgust 2017.
Direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski izjavio je jutros Tanjugu da je požar, koji je izbio u okolini borskog sela Oštrelj, pod potpunom kontrolom i da nema opasnosti po magacin, u kome se nalaze elementi od kojih se pravi eksploziv
Direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski izjavio je jutros Tanjugu da je požar, koji je izbio u okolini borskog sela Oštrelj, pod potpunom kontrolom i da nema opasnosti po magacin, u kome se nalaze elementi od kojih se pravi... »

Požar u Boru pod kontrolom, izbegnuta ekološka katastrofa

Blic subota, 12. avgust 2017.
Samo zahvaljujući brzoj intervenciji Sektora za vanredne situacije, koje je odmah angažovalo helikoptere, borskim vatrogascima i zaposlenima u RTB-u ''Bor'', izbegnuta je ekološka katasrofa, ali i eksplozija u skladištu ekploziva, poznatom kao ''barutana'', koje se nalazi kod sela Oštrelj.
- Vatra se širila od sela Slatina ka Oštrelju, gde se nalazi ''barutana'' – pričaju vatrogasci. – Najveću opasnost, da je vatra došla do tog objekta, u vlasništvu kruševačkog ''Trajala'', predstavljali su upaljači, koji se... »

Spaskovski: Požar pod kontrolom, nema eksploziva

B92 subota, 12. avgust 2017.
B92: Spaskovski: Požar pod kontrolom, nema eksploziva
Bor -- Direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski izjavio je jutros Tanjugu da je požar, koji je izbio u okolini borskog sela Oštrelj, pod potpunom kontrolom.
On je dodao da nema opasnosti po magacin u kome se nalaze elementi od kojih se pravi eksploziv. "Tinja pomalo na kilometar i po - dva odavde. Još jednom da ponovim - ovo nije fabrika eksploziva. Ovde su komponente za pravljenje... »

Spaskovski: Požar pod kontrolom, nema opasnosti

Dnevnik subota, 12. avgust 2017.
BOR: Direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski izjavio je jutros Tanjugu da je požar, koji je izbio u okolini borskog sela Oštrelj, pod potpunom kontrolom i da nema opasnosti po magacin, u kome se nalaze elementi od kojih se pravi eksploziv.
"Tinja pomalo na kilometar i po - dva odavde. Još jednom da ponovim - ovo nije fabrika eksploziva. Ovde su komponente za pravljenje eksploziva i one nisu eksplozivne, već mogu samo da se zapale i tinjaju polako. Opasnosti nema,... »

Požar kod Bora pod kontrolom: Helikopteri obuzdali vatru (video)

Večernje novosti subota, 12. avgust 2017.
Vatrogasno spasilačke jedinice iz Bora, Negotina, Kladova, Zaječara, Majdanpeka, Jagodine i Niša „opkolile“ su požar na potezu između sela Slatine i Oštrelja gde na većoj površini gori borova šuma
BOR – Vatrogasno spasilačke jedinice iz Bora, Negotina, Kladova, Zaječara, Majdanpeka, Jagodine i Niša „opkolile“ su požar na potezu između sela Slatine i Oštrelja gde na većoj površini gori borova šuma. Vatrena stihija, koja se... »

Požar kod Bora, nije ugroženo skladište eksploziva

Danas subota, 12. avgust 2017.
Kod Bora je izbio požar, a na terenu su vatrogasne ekipe i helikopteri, potvrđeno je za N1 u Sektoru za vanredne situacije. Nisu ugrožena skladišta eksploziva kao prenose neki mediji, navode u Sektoru. Direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski rekao je za N1 da situacija nije kritična i da nema... »

Drama kod bora: Helikopteri obuzdali požar, ali su ekipe i dalje u pripravnosti (video)

Blic subota, 12. avgust 2017.
Helikopteri i vatrogasci uspeli su da požar, koji se širio od sela Slatina ka susednom Oštrelju, gde se nalazi skladište eksploziva, stave pod kontrolu, ali su ekipe i dalje u pripravnosti.
Požar, koji je danas izbio u ataru borskog sela Slatina zbog vetra se proširio ka susednom Oštrelju, u čijoj je blizini skladište eksploziva koji se koristi u RTB-u ’’Bor’’. Preventivno, odmah su angažovani helikopteri, koji su... »
©2017 Netmark d.o.o.