Povezane vesti

Vučić: Kosovo je ipak ključno pitanje, pa Rusija, pa vladavina

Dnevnik subota, 12. avgust 2017.
BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne deli stav predsedavajućeg spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta i izvestioca za Srbiju Dejvida Mekalistera da je za Evropsku uniju vladavina prava ključna oblast za napredak Srbije na putu ka članstvu.
"Ključno pitanje je Kosovo, a drugo ključno je odnos Srbije prema Rusiji, a ne vladavina prava, mada zapadni političari to uvek "izvuku", rekao je Vučić novinarima u zajedničkom obraćanju posle razgovora sa Mekalisterom i ukazao... »

Vučić otvoreno: Prvo treba da rešimo pitanja Kosova i odnosa sa Rusijom, a ne vladavinu prava! (video)

Pravda subota, 12. avgust 2017.
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ne deli stav Dejvida Mekalistera da je za EU vladavina prava ključna oblast za napredak Srbije na putu EU.
Vučić se sa predsedavajućim Komitetom za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Makalisterom sastao u vili "Mir". - Ključno pitanje je Kosovo, a drugo ključno je odnos Srbije... »

Vučić otkrio karte — šta EU traži od Srbije

Sputnik subota, 12. avgust 2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne deli stav predsedavajućeg spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta i izvestioca za Srbiju Dejvida Makalistera da je vladavina prava ključna oblast za napredak Srbije na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.
„Ključno pitanje je Kosovo, a drugo ključno je odnos Srbije prema Rusiji, a ne vladavina prava, mada zapadni političari to uvek izvuku“, rekao je Vučić novinarima u zajedničkom obraćanju posle razgovora sa Makalisterom i ukazao... »

Mekalister: Srbija radi dobar posao na putu ka EU

Danas subota, 12. avgust 2017.
Ključno pitanje za Srbiju u procesu pristupanja Evropskoj uniji je Kosovo, drugo je odnos prema Rusiji, i ostala, kao što je vladavina prava, što evropski zvaničnici često pominju, vezana su za to, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je, na konferenciji za novinare posle susreta... »

Mekalister: Srbija će ući u EU kad za to bude spremna

Novi magazin subota, 12. avgust 2017.
Član spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta i izvestilac EP za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je danas u Beogradu da će Srbija ući u Evropsku uniju kada za to bude spremna.
Mekalister je na konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obećao nastavak podrške evropskom putu Srbije, ali je naglasio da on zavisi od napretka Srbije u otvaranju i zatvaranju pregovaračkih poglavlja.... »

Vučić: Razmišljao sam o odlasku u Guču sa Mekalisterom

Novi magazin subota, 12. avgust 2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je razmišljao da sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom većeras ide na sabor trubača u Guču, ali da je to ostavio za neki naredni put.
"Verovatno nećemo ići u Guču, razmišljao sam o tome, imaćemo radnu večeru. Neki naredi put ćemo naći više vremena za zabavu", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa Mekalisterom na pitanje da li su tačni navodi da će večeras... »

Predsednik ipak neće u Guču, ali ni na letovanje

Mondo subota, 12. avgust 2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nije planirao da ide na letnji odmor, ali neće ići ni na festival trube u Guču sa izvestiocem EU za SRbiju, Dejvidom Mekalisterom. U Sarajevo će, međutim, ići.
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Aleksandar Vučić je, na konferenciji za štampu posle razgovora sa predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom,... »

Vučić i Mekalister u Vili Mir; Vučić: Kosovo je ključno pitanje

Večernje novosti subota, 12. avgust 2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsedavajućim Komitetom za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Komitetom za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom. Vučić i Mekalister razgovaraju o napretku... »

Evo oko čega se nisu složili Vučić i Mekalister

Vesti online subota, 12. avgust 2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije se danas složio u razgovoru s predsedavajućim spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta i izvestiocem za Srbiju, Dejvidom Mekalistereom šta je prioritet Srbije na putu u EU.
Vučić je izjavio da ne deli stav predsedavajućeg Mekalistera da je vladavina prava ključna oblast za napredak Srbije na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Bolji smo nego što su bili Bugari i Rumuni, ali... Podsetio je da neke... »

Vučić: Kosovo je ipak ključno pitanje, pa Rusija, pa vladavina prava

RTS subota, 12. avgust 2017.
RTS: Vučić: Kosovo je ipak ključno pitanje, pa Rusija, pa vladavina prava
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne deli stav Dejvida Makalistera, predsedavajućeg spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta i izvestioca za Srbiju, da je za Evropsku uniju vladavina prava ključna oblast za napredak Srbije na putu ka članstvu. Kada zemlja bude spremna, tada može da se pridruži Evropskoj uniji, te od Srbije zavisi kakav će napredak učiniti u narednim godinama, poručio Makalister.
"Ključno pitanje je Kosovo, a drugo ključno je odnos Srbije prema Rusiji, a ne vladavina prava, mada zapadni političari to uvek 'izvuku'", rekao je Aleksandar Vučić u zajedničkom obraćanju sa Dejvidom Makalisterom. Predsednik... »

Vučić: U pregovorima sa EU kjučno pitanje Kosova

Slobodna Evropa subota, 12. avgust 2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da samo Srbija u pregovorima sa Evropskom unijom ima i pregovačko poglavlje 35 koje se odnosi na Kosovo, da se to ne sme zaboraviti i da zato misli da je Srbiji potreban unutrašnji dijalog o Kosovu. Vučić je posle razgovora sa... »

Mekalister: Srbija će ući u EU kad za to bude spremna

Radio 021 subota, 12. avgust 2017.
Član spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta i izvestilac EP za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da će Srbija ući u EU kada za to bude spremna.
Mekalister je na konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obećao nastavak podrške evropskom putu Srbije, ali je naglasio da on zavisi od napretka Srbije u otvaranju i zatvaranju pregovaračkih poglavlja.... »

Vučić: Kosovo ključni uslov za ulazak u EU, a ne vladavina prava

Insajder subota, 12. avgust 2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa Dejvidom Makalisterom, predsedavajućim spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta i izvestioca za Srbiju, izjavio je da ne deli njegov stav da je vladavina prava ključna oblast za napredak Srbije na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.
"Ključno pitanje je Kosovo, a drugo ključno je odnos Srbije prema Rusiji, a ne vladavina prava, mada zapadni političari to uvek 'izvuku'", rekao je Aleksandar Vučić u zajedničkom obraćanju sa Dejvidom Makalisterom. Nastojeći da... »

Mekalister zadovoljan napretkom Srbije: Ima još dosta posla

N1 Info subota, 12. avgust 2017.
"Srbija radi dobar posao na putu ka članstvu u Evropskoj uniji", rekao je izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu. On međutim, kaže da je preostalo još dosta posla, naročito u pogledu vladavine prava i borbe protiv korupcije.
"Moja želja i poruka je da se što više poglavlja otvori što pre", rekao je Mekalister. Srbija je do sada otvorila 10 poglavlja i privremeno zatvorila dva, podsetio je on i dodao da je svako dodatno otvoreno poglavlje signal... »

Vučić: Prvo Kosovo, pa Rusija, pa vladavina prava

B92 subota, 12. avgust 2017.
B92: Vučić: Prvo Kosovo, pa Rusija, pa vladavina prava
Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ne deli stav Dejvida Mekalistera da je za EU vladavina prava ključna oblast za napredak Srbije na putu EU.
Vučić se sa predsedavajućim Komitetom za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Makalisterom sastao u vili "Mir". "Ključno pitanje je Kosovo, a drugo ključno je odnos Srbije... »

Vučić: Kosovo ključno pitanje za ulazak u EU

RTV subota, 12. avgust 2017.
RTV: Vučić: Kosovo ključno pitanje za ulazak u EU
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne deli stav predsedavajućeg spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta i izvestioca za Srbiju Dejvida Mekalistera da je za Evropsku uniju vladavina prava ključna oblast za napredak Srbije na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.
"Ključno pitanje je Kosovo, a drugo ključno je odnos Srbije prema Rusiji, a ne vladavina prava, mada zapadni političari to uvek 'izvuku'", rekao je Vučić novinarima u zajedničkom obraćanju posle razgovora sa Mekalisterom i ukazao... »

Vučić: Ne idemo u Guču, Mekalisteru žao

B92 subota, 12. avgust 2017.
B92: Vučić: Ne idemo u Guču, Mekalisteru žao
Beogard -- Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da ipak neće otići danas u Guču sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.
Mekalister je izrazio žaljenje što ne može da poseti Sabor trubača. "Razmišljao sam, ali verovatno nećemo ići u Guču. Imaćemo radnu večeru, neki drugi put naći ćemo više vremena za zabavu. Oni koji su planirali da od toga prave... »

Mekalister: Srbija će ući u EU kad za to bude spremna

Beta subota, 12. avgust 2017.
Član spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta i izvestilac EP za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je danas u Beogradu da će Srbija ući u Evropsku uniju kada za to bude spremna. Mekalister je na konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obećao nastavak podrške... »

Vučić vs Mekalister: Kosovo, pa vladavina prava!

Mondo subota, 12. avgust 2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije se danas složio u razgovoru s predsedavajućim spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta i izvestiocem za Srbiju, Dejvidom Mekalistereom šta je prioritet Srbije na putu u EU.
Vučić je izjavio da ne deli stav predsedavajućeg Mekalistera da je vladavina prava ključna oblast za Evropsku uniju u merenju napretka Srbije na putu ka članstvu u EU. Bolji smo nego što su bili Bugari i Rumuni, ali... Podsetio... »

Mekalister: Srbija će ući u EU kad za to bude spremna

B92 subota, 12. avgust 2017.
B92: Mekalister: Srbija će ući u EU kad za to bude spremna
Beograd -- Član spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta i izvestilac EP za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da će Srbija ući u EU kada za to bude spremna.
Mekalister je na konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obećao nastavak podrške evropskom putu Srbije, ali je naglasio da on zavisi od napretka Srbije u otvaranju i zatvaranju pregovaračkih poglavlja.... »

"Rekao sam Dejvidu, prvi put u veku se dešava"

B92 subota, 12. avgust 2017.
B92: "Rekao sam Dejvidu, prvi put u veku se dešava"
Beograd -- Predsednik srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u ekonomskom smislu nema dileme da Srbija ide u dobrom pravcu.
“Rekao sam Dejvidu da imamo 500 miliona evra suficita u budžetu, što se bez velikih privatizacija dešava prvi put u ovom veku”, kazao je Vučić na konferenciji za novinare posle razgovora sa izvestiocem Evropskog parlamenta za... »

Aleksandar Vučić: Stopa nezaposlenonisti najniža u poslednjih 20 godina

Press subota, 12. avgust 2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Komitetom za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.
Foto: Vučić i Mekalister razgovarali su o napretku Srbije na putu u EU, kao i situaciji u regionu. Predsednik Srbije se nakon sastanaka zahvalio na izvestiocu EK na izveštaju za 2016. godinu, kao i pristupu i ličnom doprinosu... »

Vučić se sastao sa Mekalisterom

B92 subota, 12. avgust 2017.
B92: Vučić se sastao sa Mekalisterom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsedavajućim Komitetom za spoljne poslove EP i izvestiocem EP za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.
Vučić i Mekalister razgovaraju o napretku Srbije na putu u EU, kao i situaciji u regionu. Posle sastanka predviđene su izjave za medije predsednika Srbije i visokog gosta iz Evropskog... »

Vučić danas sa izvestiocem Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom

Press subota, 12. avgust 2017.
Posle sastanka predviđene su izjave za medije.
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsedavajućim Komitetom za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom. Posle sastanka, koji će početi u 14.30 sati u... »

Uhapšena dvojica aktivista Srpske liste u Pasjanu

Blic  pre 8 sati  još 3 povezane

Uručene medalje ruskim pilotima

Danas  pre 9 sati  još 2 povezane

Nikolić: Kao u NBA

Mondo  pre 5 sati  još 5 povezanih

Šef SZO "ponovo razmatra" imenovanje Mugabea za ambasadora dobre volje

Večernje novosti  pre 9 sati  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.