Vulin: Srbija ostaje vojno neutralna

Vulin: Srbija ostaje vojno neutralna

Novi magazin subota, 12. avgust 2017.
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin preneo je ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu principijelnu poziciju Srbije da će i dalje biti vojno neutralna, prenela je večeras Radio-televizija Srbije.
Vulin, koji je od juče u dvodnevnoj poseti Rusiji, razovarao je s ruskim kolegom o saradnji u oblasti odbrane i vojne industrije, na vojnom poligonu u Alabinu, nedaleko od Moskve. On je rekao da će se u svakoj odluci voditi... »

Šojgu očekuje veću vojnu saradnju sa Srbijom

B92 subota, 12. avgust 2017.
B92: Šojgu očekuje veću vojnu saradnju sa Srbijom
Moskva -- Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je, posle sastanka sa Aleksandrom Vulinom u Moskvi, da očekuje veću vojnu i vojno-tehničku saradnju sa Srbijom.
"Nadam se da će dinamika koju imamo u vojnoj i vojno-tehničkoj saradnji ne samo ostati sačuvana, večh da će se i povećati", rekao je Šojgu i dodao da je prethodnih godina mnogo toga započeto i urađeno. Prema njegovim rečima, to... »

Vulin kod šojgua: Da li će Srbija u NATO i stižu li ruski migovi? (foto)

Pravda subota, 12. avgust 2017.
Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu računa na nastavak povećanja vojne i vojno-tehničke saradnje sa Srbijom nakon imenovanja Aleksandra Vulina za ministra odbrane te zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.
- Pre svega, želim da čestitam imenovanje na mesto ministra odbrane. Nadam se da će dinamika, koju imamo u vojnoj i vojno-tehničkoj saradnji, ne samo biti nastavljena, već i umnožena – rekao je Sergej Šojgu. On je istakao da su,... »

Vulin: Srbija ostaje vojno neutralna

Beta subota, 12. avgust 2017.
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin preneo je ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu principijelnu poziciju Srbije da će i dalje biti vojno neutralna, prenela je večeras Radio-televizija Srbije. Vulin, koji je od juče u dvodnevnoj poseti Rusiji, razovarao je s ruskim kolegom o saradnji u... »

"Migovi stižu po planu, S-300 – razmatramo"

B92 subota, 12. avgust 2017.
B92: "Migovi stižu po planu, S-300 – razmatramo"
Moskva -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Beograd razmatra mogućnost nabavke ruskog raketnog sistema S-300, ali da je prerano govoriti o nekim detaljima.
"Razmatramo ovo pitanje, mislimo o tome, suviše je rano da se kaže nešto konkretnije. Ne mogu da govorim tako otvoreno i unapred. Ne mogu da komentarišem konkretno u vezi sa S-300, ali generalno moramo našu vojsku bolje da... »

Vulin: Srbija će i dalje biti vojno neutralna

RTV subota, 12. avgust 2017.
RTV: Vulin: Srbija će i dalje biti vojno neutralna
MOSKVA - Na vojnom poligonu u Alabinu nedaleko od Moskve održana je finalna trka u tenkovskom biatlonu kojoj su prisustvovali ministri odbrane Rusije i Srbije Sergej Šojgu i Aleksandar Vulin, a srpski tenkisti zauzeli su šesto mesto.
Šojgu i Vulin razgovarali su o saradnji u oblasti odbrane i vojne industrije, a srpski ministar odbrane rekao je da migovi stižu po planu, do kraja godine, kao i tehnika koja će pripasti kopnenoj vojsci. Vulin je rekao da je još... »

"Ruski migovi stižu po planu, a možda i S-300"

Vesti online subota, 12. avgust 2017.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Beograd razmatra mogućnost nabavke ruskog raketnog sistema S-300, ali da je prerano govoriti o nekim detaljima.
- Razmatramo ovo pitanje, mislimo o tome, suviše je rano da se kaže nešto konkretnije. Ne mogu da govorim tako otvoreno i unapred. Ne mogu da komentarišem konkretno u vezi sa S-300, ali generalno moramo našu vojsku bolje da... »

Vulin: Srbija će i dalje biti vojno neutralna

Dnevnik subota, 12. avgust 2017.
MOSKVA: Na vojnom poligonu u Alabinu nedaleko od Moskve održana je finalna trka u tenkovskom biatlonu kojoj su prisustvovali ministri odbrane Rusije i Srbije Sergej Šojgu i Aleksandar Vulin, a srpski tenkisti zauzeli su šesto mesto.
Šojgu i Vulin razgovarali su o saradnji u oblasti odbrane i vojne industrije, a srpski ministar odbrane rekao je da migovi stižu po planu, do kraja godine, kao i tehnika koja će pripasti kopnenoj vojsci. Vulin je rekao da je još... »

Vulin: Srbija će i dalje biti vojno neutralna

RTS subota, 12. avgust 2017.
RTS: Vulin: Srbija će i dalje biti vojno neutralna
O saradnji u oblasti odbrane i vojne industrije, na vojnom poligonu u Alabinu nedaleko od Moskve razgovarali su ministri odbrane Rusije i Srbije, Sergej Šojgu i Aleksandar Vulin. Prisustvovali su i finalnoj trci u tenkovskom biatlonu, gde su srpski tenkisti zauzeli šesto mesto. Srpski ministar odbrane kaže da migovi stižu po planu, do kraja godine, kao i tehnika koja će pripasti kopnenoj vojsci.
Ministar Vulin je rekao da je još jednom potvrdio principijelnu poziciju Srbije da će i dalje biti vojno neutralna. "I da ćemo u svakoj našoj odluci voditi računa o interesima Srbije na prvom mestu a interesi Srbije su da ima... »

Tenkovski biatlon: Evo koje mesto je osvojila vojska Srbije!

Pravda subota, 12. avgust 2017.
Na Međunarodnom takmičenju koje se tokom poslednje dve nedelje održava na vojnom pologonu Alabino, nedaleko od Moskve, srpski tenkisti plasirali su se u polufinale i zauzeli šesto mesto u konkurenciji 19 zemalja. Igre se završavaju sutra, a danas je našu posadu obišla delegacija Vojske Srbije. Atmosferu među srpskim vojnicima, pretposlednjeg dana takmičenja, zabeležila je ekipa RTS-a.
Rame uz rame sa tenkistima Rusije, Kine, Belorusije, Kazahstana. Već na startu, srpski vojnici pokazali su šta znaju. Iz dana u dan pogađali su sve mete, čak i one koje posade velikih vojnih sila nisu. Srpski vojnici se na... »
©2017 Netmark d.o.o.