Povezane vesti

Janko Janković prva truba, orkestar Bojana Krstića najbolji na Saboru

RTS nedelja, 13. avgust 2017.
RTS: Janko Janković prva truba, orkestar Bojana Krstića najbolji na Saboru
Prva truba 57. Dragačevskog sabora u Guči je Janko Jovanović iz orkestra Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege. Orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana proglašen je za najbolji orkestar.
Zlatnu trubu osvojio je Ivan Jovanović iz Užica, a nagrada za najizvornije muziciranje pripala je orkestru Ivana Đenarića iz Akmačića. Nagrada za najbolje odsvirano kolo i odsviranu narodnu pesmu Pšeničice sitno seme pripala je... »

Tri generacije Nikolića među finalistima u Guči!

RTS nedelja, 13. avgust 2017.
RTS: Tri generacije Nikolića među finalistima u Guči!
Sinoć su u Guči proglašeni dobitnici nagrada za najbolje srpske trubače. Poslednjeg dana ovogodišnjeg Sabora, posle takmičenja majstora trube, biće poznato ime šampiona Guče. Zanimljivo je da su među finalistima u jednom orkestru nastupili deda, sin i unuk.
Božidar Nikolić je već 26 puta bio kapelnik na Saboru. Sada ima zvanje majstora trube pa je vođenje orkestra prepustio sinu. Sa njim već 15 godina dolazi na sabore i kaže ponosan je što je nastavio njegovim i stopama dedova.... »

Orkestar Bojana Krstića pobednik 57. Sabora u Guči

Dnevnik nedelja, 13. avgust 2017.
GUČA: Orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, proglašen je za pobednika 57. Dragačevskog sabora trubača u Guči.
Za najboljeg trubača, na jednom od najpoznatijih srpskih festivala, sinoć je izabran Janko Jovanović iz Požege.Zlatnu trubu osvojio je Ivan Jovanović iz Uziča, a nagradu za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Ivana... »

Proglašeni najbolji na saboru: Orkestar Bojana Krstića odneo pobedu na 57. Guči

Blic nedelja, 13. avgust 2017.
Devetnaest orkestara nadmetalo se za prestižne titule najboljih trubača u Guči.
Jaka konkurencija na muke je stavila petočlani žiri, ali i oduševila mnogobrojnu publiku kojoj ni kiša nije mogla da pokvari raspoloženje. Orkekstar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana pobednik je 57. Dragačevskog sabora trubača u... »
©2017 Netmark d.o.o.