Dačić: Masakr nad decom poruka da za Srbe nema mesta na KiM

Dačić: Masakr nad decom poruka da za Srbe nema mesta na KiM

Dnevnik nedelja, 13. avgust 2017.
BEOGRAD: Užasavajući masakr nad nedužnom decom, ubijenom samo zato što su bila Srbi, počinjen je kako bi se poslala poruka preostalim Srbima da za njih na KiM nema mesta, a onima koji su proterani, da ne sanjaju o povratku, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na obeležavanju godišnjice i pomenu ubijenoj srpskoj deci u Goraždevcu.
Tokom obeležavanja godišnjice ubistva srpskih dečaka Ivana Jovovića i Pantelije Dikića, Dačić je rekao da, iako je svaki zločin strašan, najteži i nezamisliv je onaj koji je usmeren prema deci. "Užasavajući masakr nad ovom... »

Dačić o "Kosovo-Unesko": Već smo jednom pobedili Stejt department, a sad ćemo opet i to još više!

Pravda nedelja, 13. avgust 2017.
GORAŽDEVAC - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će u septembru, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, biti na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, gde će biti nastavljeni razgovori sa državama o pitanju zahteva za učlanjenje Kosova u Unesko.
Dačić je, na obeležavanju godišnjice i pomenu ubijenoj srpskoj deci u Goraždevcu, naglasio jaku diplomatsku aktivnost kada je u pitanju lobiranje među državama članicama UN protiv prijema Kosova u Unesko. Dačić je naveo da Kosovo... »

Dačić: Tražićemo pravdu za srpske žrtve na Kosovu

Danas nedelja, 13. avgust 2017.
Traženje pravde za srpske žrtve na Kosovu biće osnovna ideja vodilja Vlade Srbije i u budućnosti, poručio je danas prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić. On je, na obeležavanju 14. godišnjice ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu kod Peći, pozvao institucije na Kosovu i... »

Dačić: Priština je svesna naših aktivnosti, lobirali smo

B92 nedelja, 13. avgust 2017.
B92: Dačić: Priština je svesna naših aktivnosti, lobirali smo
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da Kosovo neće ući u Unesko i dodao da Priština nije podnela novi zahtev.
On je istakao da je Priština svesna da neće dobiti dovoljan broj glasova i da će zahvaljujući diplomatskoj aktivnosti čak i uzdržani biti protiv. "Nemaju mogućnost da uđu u Unesko, za to im trebaju glasovi, a oni ih nemaju" rekao... »

Dačić: Kosovo neće ući u Unesko, prethodno uzdržani će glasati protiv

RTS nedelja, 13. avgust 2017.
RTS: Dačić: Kosovo neće ući u Unesko, prethodno uzdržani će glasati protiv
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će u septembru, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, biti na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, gde će biti nastavljeni razgovori sa državama o pitanju zahteva za učlanjenje Kosova u Unesko.
Dačić je, na obeležavanju godišnjice i pomenu ubijenoj srpskoj deci u Goraždevcu, naglasio jaku diplomatsku aktivnost kada je u pitanju lobiranje među državama članicama UN protiv prijema Kosova u Unesko. Dačić je naveo da Kosovo... »

Sednica SB UN o Kosovu u sredu: Dačić: Albanska strana misli da Srbija samo treba da stavi potpis da su oni nezavisni

Blic nedelja, 13. avgust 2017.
U Savetu bezbednosti UN u Njujorku u sredu će biti održana redovna, tromesečna sednica posvećena Kosovu, iako se za ukidanje tih sednica zalažu velike sile i Priština, kaže ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.
- Priština na sednici nikada ne propušta da kaže da tema Kosova treba da se skine sa dnevnog reda SB UN kao i da je Misija UN na Kosovu nepotrebna, ali se to neće desiti zbog naših prijatelja koji imaju pravo veta, Rusije i Kine... »

Dačić: Kosovo neće ući u Unesko

RTV nedelja, 13. avgust 2017.
RTV: Dačić: Kosovo neće ući u Unesko
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će u septembru, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, biti na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, gde će biti nastavljeni razgovori sa državama o pitanju zahteva za učlanjenje Kosova u Unesko.
On je naglasio jaku diplomatsku aktivnost kada je u pitanju lobiranje među državama članicama UN protiv prijema Kosova u Unesko. Dačić je podvukao da Kosovo u Unesko neće biti primljeno, jer će sada protiv toga biti i one države... »

Dačić: Kosovo neće ući u UNESCO

Studio B nedelja, 13. avgust 2017.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će u septembru, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, biti na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, gde će biti nastavljeni razgovori sa državama o pitanju zahteva za učlanjenje Kosova u UNESCO.
On je, na obeležavanju godišnjice i pomenu ubijenoj srpskoj deci u Goraždevcu, naglasio jaku diplomatsku aktivnost kada je u pitanju lobiranje među državama članicama UN protiv prijema Kosova u UNESCO. Dačić je podvukao da Kosovo... »

"Zahtev Kosova bio bi za Unesko vruća tema"

B92 nedelja, 13. avgust 2017.
B92: "Zahtev Kosova bio bi za Unesko vruća tema"
Beograd -- Ambasador Srbije pri Unesko Darko Tanasković rekao je da bi eventualna obnova inicijative Prištine za članstvo bila otvaranje još jedne "vruće" teme.
Osim toga, prema njegovim rečima, Srbija od 2015. godine nije prestajala da dokazuje zašto bi taj prijem bio sporan. "Trenutno nemamo nikakvih saznanja o konkretnim pripremama za pokretanje inicijative Prištine da će Kosovo... »

Tanasković: Zahtev Kosova bio bi za Unesko 'vruća' tema

Blic nedelja, 13. avgust 2017.
Ambasador Srbije pri Unesko, Darko Tanasković, rekao je da bi eventualna obnova inicijative Prištine za članstvo u Unesko bila otvaranje još jedne "vruće" teme za tu agenciju UN, dodajući da Srbija od 2015. godine nije prestajala da dokazuje zašto bi taj prijem bio sporan.
"Trenutno nemamo nikakvih saznanja o konkretnim pripremama za pokretanje inicijtive Prištine da će Kosovo obnoviti zahtev za prijem u Unesko", rekao je Tanasković u intervjuu za "Novosti". Kako objašnjava, vremena za podnošenje... »
©2017 Netmark d.o.o.