Panika u SAD, izdata direktiva - uklonite "Kasperski"

Panika u SAD, izdata direktiva - uklonite "Kasperski"

B92 četvrtak, 14. septembar 2017.
B92: Panika u SAD, izdata direktiva - uklonite "Kasperski"
Vašington -- Administracija predsednika SAD Donalda Trampa naložila je vladinim agencijama u SAD da uklone proizvode "Laboratorije Kasperski" iz svojih informacionih sistema
Kako je navedeno, Trampova administracija je zabrinuta da je ta kompanija za kibernetičku bezbednost, čije je sedište u Moskvi, podložna uticaju Kremlja. Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD izdalo je direktivu agencijama u... »

SAD zabranile softvere Kasperski, pometnja na tržištu

RTV četvrtak, 14. septembar 2017.
RTV: SAD zabranile softvere Kasperski, pometnja na tržištu
NJUJORK - Američko tržište antivirus softvera je zapljusnuo talas nervoze nakon što je američka vlada juče zabranila federalnim agencijama da koriste softver kompanije Kasperski Lab, javlja agencija AP.
Lanac trgovina elektronske robe Best Baj saopštio je da više neće prodavati softver koji je napravila ruska kompanija, dok je jedna firma za istraživanje IT bezbednosti objavila da najveći deo korisnika ne treba da bude... »

"Kasperski" zabranjen u američkoj administraciji: "Zabrinuti smo zbog ruske obaveštajne agencije"

Blic četvrtak, 14. septembar 2017.
Američko tržište antivirus softvera je zapljusnuo talas nervoze nakon što je američka vlada juče zabranila federalnim agencijama da koriste softver kompanije Kasperski Lab, javlja agencija AP.
Lanac trgovina elektronske robe Best Baj saopštio je da više neće prodavati softver koji je napravila ruska kompanija, dok je jedna firma za istraživanje IT bezbednosti objavila da najveći deo korisnika ne treba da bude... »

SAD zabranile korišćenje kompjuterskih programa "Kasperski"

Vesti online četvrtak, 14. septembar 2017.
Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD naložilo je da se prekine korišćenje programa "Laboratorije Kasperski" u svim federalnim ustanovama zbog, kako je navedeno, mogućnosti da ovaj softver koriste ruske vlasti.
U roku od 30 dana ustanove moraju da daju izveštaje o korišćenju programa "Kasperski", a u roku od 60 dana da naprave plan za prelazak na druge proizvode. Tri meseca je rok za početak realizacije planova odustajanja od... »

Vladinim agencijama u SAD zabranjena upotreba Kasperskog

Večernje novosti četvrtak, 14. septembar 2017.
Administracija predsednika Trampa naložila je vladinim agencijama u toj zemlji da uklone proizvode "Labaratorije Kasperski" iz svojih informacionih sistema navodeći da je zabrinuta za sajber bezbednost
Administracija predsednika SAD Donalda Trampa naložila je danas vladinim agencijama u toj zemlji da uklone proizvode "Labaratorije Kasperski" iz svojih informacionih sistema navodeći da je zabrinuta da je ta kompanija za sajber... »
©2017 Netmark d.o.o.