Junker: Srbija ne može u EU pre 2025. godine

Junker: Srbija ne može u EU pre 2025. godine

Politika četvrtak, 14. septembar 2017.
Izvestilac EP za našu zemlju Dejvid Mekalister pojasnio da ne postoji rok za okončanje pregovora o pristupanju
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU u kojem je najavio da komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno... »

Evro u svim članicama EU?

Vesti online četvrtak, 14. septembar 2017.
Umesto Evrope u više krugova oko federalizovanog jezgra zone evra za koju se do juče zalagao, Žan-Klod Junker, predsednik Evropske komisije, predložio je juče u Evropskom parlamentu u Strazburu da sve zemlje članice EU za monetu imaju - evro, a pritom bi ušle u Evropsku monetarnu uniju i Šengen.
Junker je rekao da će po završetku njegovog mandata 2019. godine u EU ući nove članice sa Zapadnog Balkana - koje budu ispunile uslove. One bi po prijemu napuštale svoje valute i prihvatale evro kao zajedničku, ali i jedinu... »

Junker najavio strategiju mogućeg ulaska Srbije u EU 2025.

RTV četvrtak, 14. septembar 2017.
RTV: Junker najavio strategiju mogućeg ulaska Srbije u EU 2025.
STRAZBUR - Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker najavio je izradu strategije za pristupanje Srbije i Crne Gore EU, uz perspektivu da ona bude primenjena 2025. godine.
"Strategija za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore, kao vodećih kandidata na Zapadnom Balkanu, sa posebnim težištem na vladavini prava, osnovnim pravima, borbi protiv korupcije i opštoj stabilnosti regiona", stoji u Junkerovom... »

Joksimović: Junkerov stav o prošširenju je realan, ne kosi se bitno sa naššim

Blic četvrtak, 14. septembar 2017.
Izjava predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera da do kraja mandata aktuelnog saziva Evropskog parlamenta u narednih 16 meseci neće biti proširenja EU je realan - iako je on najavio strategiju pripreme za uspeššno priustupanje Srbije EU do 2025-te godne, što nije dramatično drugačije od onog ššto mi mislimo da su realni okviri, kaže za Tanjug ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenjujući da nije realno očekivati da se do 2019. otvore i zatvore sva pregovaračka poglavlja.
Ne želeći da ulazi u političke debate i odnose između zemalja članica EU na temu da li je proširenje visoko na agendi prioriteta tih zemalja ili nije, Joksimović je podsetila da se u mnogim zemljama članicama ove i naredne godine... »

Junker: Srbija 2025. godine u EU? Joksimović: Ovaj stav se ne kosi bitno sa našim

Večernje novosti četvrtak, 14. septembar 2017.
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU, u kom se Srbija i Crna Gora pominju kao glavni kandidati za pristupanje u Uniju
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU u kojem je najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno... »

Junker u pismu otkrio: Srbija ulazi u evropsku uniju 2025?

Press četvrtak, 14. septembar 2017.
Predsednik Evropske komisije uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU.
Foto: Tanjug Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU u kojem je najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju... »

Junker: Srbija u EU ne pre 2025!

Kurir četvrtak, 14. septembar 2017.
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU u kojem je najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025.... »

Pismo koje otkriva kada Srbija ulazi u EU?!

Mondo četvrtak, 14. septembar 2017.
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU o strategiji širenja EU.
Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Naime, portal "Juropijen vestern Balkans" navodi da je u tom pismu Junker najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU... »

Junker u pismu otkrio: Srbija ulazi u EU 2025?

B92 četvrtak, 14. septembar 2017.
B92: Junker u pismu otkrio: Srbija ulazi u EU 2025?
Brisel -- Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU o strategiji širenja EU.
Naime, portal "Juropijen vestern Balkans" navodi da je u tom pismu Junker najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025.... »

Junker najavio strategiju mogućeg ulaska Srbije u EU 2025.

RTS četvrtak, 14. septembar 2017.
RTS: Junker najavio strategiju mogućeg ulaska Srbije u EU 2025.
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU, u kojem je najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025. godine.
Portal "Juropijen Vestern Balkans" (European Western Balkans) navodi da se u Junkerovom pismu upućenom juče, u jednom od deset prioriteta u okviru "plana za ujedinjeniju, snažniju i demokratskiju EU", pominju Srbija i Crna Gora... »

Junker pisao EP-u: Srbija ulazi u Evropsku uniju 2025. godine

Nova ekonomija četvrtak, 14. septembar 2017.
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU o strategiji širenja EU. Naime, portal Juropijen vestern Balkans navodi da je u tom pismu Junker najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi... »

EK postavlja rok Srbiji za članstvo u EU 2025.

Danas četvrtak, 14. septembar 2017.
Program rada Evropske komisije, u narednih 16 meseci, predviđa izradu strategije za ulazak Srbije u Evropsku uniju 2025. godine, zajedno sa Crnom Gorom. To praktično znači, ocenjuje za Danas Jelica Minić, predsednica Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji, da je EK postavila rok za... »

Junker najavio strategiju: Srbija u EU 2025.

Dnevnik četvrtak, 14. septembar 2017.
STRAZBUR: Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU u kojem je najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025. godine.
Portal "Juropijen vestern Balkans" navodi da se u Junkerovom pismu upućenom juče, u jednom od deset prioriteta u okviru „plana za ujedinjeniju, snažniju i demokratskiju EU“, pominju Srbija i Crna Gora kao glavni kandidati sa... »

Junker najavio strategiju mogućeg ulaska Srbije u EU 2025. godine

Radio 021 četvrtak, 14. septembar 2017.
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU o strategiji širenja EU u kojem je najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025. godine.
U Junkerovom pismu upućenom juče, u jednom od deset prioriteta u okviru plana za ujedinjeniju, snažniju i demokratskiju EU, pominju se Srbija i Crna Gora kao glavni kandidati sa Zapadnog Balkana za pristupanje Evropskoj uniji... »

Junker u pismu otkrio: Srbija ulazi u EU 2025?

Vesti online četvrtak, 14. septembar 2017.
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU o strategiji širenja EU
Naim, portal "Juropijen vestern Balkans" navodi da je u tom pismu Junker najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025.... »

Junker najavio strategiju mogućeg ulaska Srbije u EU 2025. godine

Blic četvrtak, 14. septembar 2017.
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU o strategiji širenja EU u kojem je najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025. godine.
Portal "Juropijen vestern Balkans" navodi da je u tom pismu Junker najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025. godine. U... »
©2017 Netmark d.o.o.