Povezane vesti

Kazuo Išiguro dobitnik Nobelove nagrade za književnost

Politika 05.10.2017
Iako izgleda da se Nobelov komitet „vraća na pravi put”, i ova odluka čini se kao svojevrsno iznenađenje. Pisac istančane istočnjačke osećajnosti i britanske odmerenosti Kazuo Išiguro dobitnik je Nobelove nagrade za književnost, a Švedska… »

Kazio Išiguro dobitnik Nobelove nagrade za književnost

Dnevnik 05.10.2017
Britanski pisac japanskog porekla, Kazio Išiguro, dobitnik Nobelove nagrade za književnost, saopštila je danas švedska Kraljevska akademija nauka. Nagrada je dodijeljena piscu "koji u romanima velikih emotivnih padova otkriva bezdan ispod našeg… »

Dobre priče menjaju svet

Večernje novosti 05.10.2017
Kazuo Išiguro, britanski pisac japanskog porekla, 114. dobitnik Nobelove nagrade za književnost. Živimo u nesigurno vreme, a laureati priznanja su pozitivna snaga, smatra pisac. IME novog, 114. nobelovca za književnost Kazua Išigura (1954), koje je u… »

Kazuo Išiguro dobitnik Nobelove nagrade za književnost

RTS 05.10.2017
Engleski pisac Kazuo Išiguro dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost, saopštila je Švedska akademija. U kratkom saopštenju Švedske akademije navodi se da je Išiguro u romanima velike emocionalne snage otkrio ponor ispod našeg… »

Išiguro dobitnik Nobelove nagrade za književnost

RTV 05.10.2017
STOKHOLM - Britanski pisac Kazuo Išiguro dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost, saopštila je Švedska akademija. Nagrada je dodeljena piscu "koji u romanima velikih emotivnih padova otkriva bezdan ispod našeg iluzornog osećaja… »

Dodeljen Nobel za književnost, opet iznenađenje (VIDEO)

Vesti online 05.10.2017
Švedska akademija za književnost saopštila je da je britanski pisac Kazuo Išiguro dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2017. godinu. Nagrada je dodeljena piscu "koji u romanima velikih emotivnih padova otkriva bezdan ispod našeg iluzornog… »

Kazuo Išiguro dobitnik Nobelove nagrade za književnost (VIDEO)

Beta 05.10.2017
Engleski pisac Kazuo Išiguro dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost, saopštila je danas Švedska akademija. Kako se navodi u kratkom saopštenju Švedske akademije, Išiguro je u romanima velike emocionalne snage otkrio ponor ispod… »

Vesti dana »