"Berlinski proces ubrzava put ka EU"

"Berlinski proces ubrzava put ka EU"

RTS četvrtak, 12. oktobar 2017.
RTS: "Berlinski proces ubrzava put ka EU"
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa izaslanikom Ministarstva inostranih poslova Nemačke za Jugoistočnu Evropu Kristijanom Helbahom, da EU kroz Berlinski proces ulaže velike napore kako bi Srbija i druge zemlje regiona zajedničkom saradnjom olakšale put ka Uniji.
Istakla je i da su u okviru Berlinskog procesa dogovoreni važni infrastrukturni projekti, kao što je put Niš–Priština–Tirana i gasna konekcija sa Bugarskom, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije. Brnabićeva... »

"Odnosi Srbije i Crne Gore na najvišem nivou u poslednjoj deceniji"

RTS četvrtak, 12. oktobar 2017.
RTS: "Odnosi Srbije i Crne Gore na najvišem nivou u poslednjoj deceniji"
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predsednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem i istakla da jedino stabilnost regiona može da obezbedi dalji ekonomski razvoj i siguran put ka članstvu u Evropskoj uniji. Ivica Dačić je konstatovao da su međudržavni odnosi značajno napredovali u poslednjih nekoliko godina.
Premijerka je ocenila da region u budućnosti očekuju brojni izazovi i da je važno da se rešavaju zajedničkim naporima, "budemo podrška jedni drugima i donosimo odluke koje će građanima regiona obezbediti stabilnost i bolji... »

Punopravno članstvo prioritet Srbije

Dnevnik četvrtak, 12. oktobar 2017.
BEOGRAD: Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa generalnim direktorom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije Kristijanom Danijelsonom da punopravno članstvo u Evropskoj uniji predstavlja spoljnopolitički prioritet Srbije.
Ona je istakla i da je mesto čitavog regiona u Uniji, jer bez uključivanja Balkana zajednički ekonomski i politički prostor na evropskom kontinentu neće biti potpun, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa... »

Brnabićeva i Dačić sa Danijelsonom

RTS četvrtak, 12. oktobar 2017.
RTS: Brnabićeva i Dačić sa Danijelsonom
Generalni direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson sastao se u Beogradu sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa generalnim direktorom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije Kristijanom Danijelsonom da punopravno članstvo u Evropskoj uniji predstavlja... »

Brnabić i Brajović: Samo stabilnost regiona vodi ka EU

Dnevnik četvrtak, 12. oktobar 2017.
BEOGRAD: Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa predsednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem da jedino stabilnost regiona može da obezbedi dalji ekonomski razvoj i siguran put ka članstvu u Evropskoj uniji.
Premijerka je ocenila da region u budućnosti očekuju brojni izazovi i da je važno da se rešavaju zajedničkim naporima, "budemo podrška jedni drugima i donosimo odluke koje će građanima regiona obezbediti stabilnost i bolji... »

Brnabić sa Danijelsonom: Punopravno članstvo prioritet Srbije

Večernje novosti četvrtak, 12. oktobar 2017.
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa generalnim direktorom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije Kristijanom Danijelsonom
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa generalnim direktorom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije Kristijanom Danijelsonom da punopravno članstvo u Evropskoj uniji... »

Dačić sa Danijelsonom: Nova poglavlja do kraja godine

Danas četvrtak, 12. oktobar 2017.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i generalni direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson izrazili su očekivanje da će do kraja godine biti otvorena nova pregovaračka poglavlja. Dačić i Danijelson su razgovarali o napretku... »

Dačić: Berlinski proces je za nas veoma važan

Politika četvrtak, 12. oktobar 2017.
Dobro je da tema proširenja bude u fokusu, to je korisna inicijativa, koja pokazuje želju da se velike zemlje bave bar jednom godišnje proširenjem EU u našem regionu, rekao je danas potpredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić na Beogradskom bezbednosnom forumu. U okviru teme glavnog... »

Dačić se sastao sa Danijelsonom

Dnevnik četvrtak, 12. oktobar 2017.
BEOGRAD: Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama Beogradskog bezbednosnog foruma, razgovarao je sa generalnim direktorom Generalnog direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijanom Danijelsonom.
Sagovornici su razmenili mišljenja o daljem napretku Srbije u evropskim integracijama, Berlinskom procesu i unapređenju vidljivosti Evropske unije u Srbiji, saopštio je MSP.Zajednički su ocenili da govor predsednika Evropske... »

Dačić i predstavnik EU očekuju otvaranje novih poglavlja do kraja godine

Blic četvrtak, 12. oktobar 2017.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas s visokim zvaničnikom Evropske komisije za proširenje Kristijanom Danijelsonom o evrointegracijama Srbije, Berlinskom procesu i unapređenju vidljivosti Evropske unije u Srbiji.
Dačić i generalni direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore na marginama Beogradskog bezbednosnog foruma ocenili su da govor predsednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera o stanju Unije... »

Ambasador SAD ne bi trebalo da se meša u unutrašnje stvari Srbije

RTV četvrtak, 12. oktobar 2017.
RTV: Ambasador SAD ne bi trebalo da se meša u unutrašnje stvari Srbije
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da ambasador SAD kao i svi drugi ambasadori ne bi trebalo da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije.
Dačić kaže da ambasador SAD kao i svi drugi ambasadori ne bi trebalo da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije. Kaže da izjave koje su se pojavile u vezi sa haškim osuđenikom Vladimirom Lazarevićem ne mogu da ugroze odnose dve... »

Haradinaj: Dijalog Beograda i Prištine nemoguć bez Amerike; Dačić: Te priče su samo za domaću upotrebu na KiM

Večernje novosti četvrtak, 12. oktobar 2017.
Dijalog Beograda i Prištine nije moguće nastaviti, ako Amerika nije za istim stolom, izjavio je premijer tzv. države Kosovo Ramuš Haradinaj i istakao da sebe ne vidi u tom dijalogu
Dijalog Beograda i Prištine nije moguće nastaviti, ako Amerika nije za istim stolom, izjavio je premijer tzv. države Kosovo Ramuš Haradinaj i istakao da sebe ne vidi u tom dijalogu. Haradinaj je u emisiji Rubikon na RTK najavio... »

Dačić protiv uslovljavanja dijaloga s Prištinom prisustvom SAD (VIDEO)

Insajder četvrtak, 12. oktobar 2017.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio je danas izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da se dijalog Beograda i Prišrtine može nastaviti samo uz veće učešće SAD.
Dačić je na pitanje novinara Insajdera o najavi premijera Kosova Ramuša Haradinaja da pregovori sa Beogradom nisu mogući bez učešća Vašingtona rekao da je dobro poznato da je dijalog prebačen iz Ujedinjenih nacija u Brisel. "Što... »

Dačić: Skot da se ne meša!

Sputnik četvrtak, 12. oktobar 2017.
Američki ambasador u Beogradu ne treba da se meša u unutrašnje stvari Srbije, naši ambasadori to ne čine, rekao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
On je komentarisao izjavu ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota o ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu, koji je dospeo u izdanje „Vašington posta“ zbog izjava o osuđenom generalu Lazareviću. Uz konstataciju da je Lazarević... »

Dačić: Strani ambasadori ne treba da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije (VIDEO)

Insajder četvrtak, 12. oktobar 2017.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da američki ambasador u Beogradu Kajl Skot, ni drugi strani ambasadori u Srbiji ne bi trebalo da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije.
"Naši ambasadori u svetu ne komentarišu izjave ministara zemalja domaćina. Postoje načini komunikacije i oni nisu preko medija", rekao je Dačić povodom izjave Kajla Skota da srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin hvali... »

Dačić: Skat ne treba da se meša u unutrašnje stvari Srbije

N1 Info četvrtak, 12. oktobar 2017.
Američki ambasador u Beogradu ne treba da se meša u unutrašnje stvari Srbije, naši ambasadori to ne čine, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić povodom izjave ambasadora SAD Kajla Skata o ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu.
"Naši ambasadori u svetu ne komentarišu izjave ministara zemalja domaćima. Postoje način komunikacije i oni nisu preko medija", rekao je Dačić. Uz konstataciju da je Lazarević odslužio kaznu, Dačić je rekao da je Ramuš Haradinaj... »

Haradinaj hoće SAD u pregovorima, Dačić mu odgovara: Te priče su samo za domaću upotrebu na KiM

Kurir četvrtak, 12. oktobar 2017.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da su često izjave albanskih lidera s Kosova namenjene domaćoj upotrebi, pa u taj korpus ubraja i poslednju izjavu Ramuša Haradinaja o tome da nema nastavka dijalog Beograda i prištine bez učešća SAD. Ne bih da komentarišem svaku izjavu koja dolazi iz... »

Dačić o izjavi Skota: Strani ambasadori ne bi trebalo da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije

Blic četvrtak, 12. oktobar 2017.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da ambasador SAD Kajl Skot kao i svi drugi ambasadori ne bi trebalo da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije.
Kaže da izjave koje su se pojevile u vezi sa haškim osueđenikom Vladimirom Lazarevićem ne mogu da ugroze odnose dve zemlje. Međutim, podseća da Lazarević kao i svi koji su odslužili kazne su građani kao i svi drugi, te da nigde... »

Dačić: Tema proširenja u fokusu

Novi magazin četvrtak, 12. oktobar 2017.
Dobro je da tema proširenja bude u fokusu, to je korisna inicijativa, koja pokazuje želju da se velike zemlje bave bar jednom godišnje proširenjem EU u našem regionu, rekao je danas potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, drugog dana Beogradskog bezbednosnog foruma.
U okviru teme glavnog panela danas, a koja se odnosi na Berlinski proces i domenet, Dačić je između ostalog govorio o velikoj inicijativi za put Niš - Priština - Tirana, koji je on, kako je rekao, kandidovao još na prvom sastanku... »

Dačić protiv uslovljavanja dijaloga prisustvom SAD

Beta četvrtak, 12. oktobar 2017.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio je danas izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da se dijalog Beograda i Prišrtine može nastaviti samo uz veće učešće SAD. Dačić je novinarima u Beogradu rekao da je dobro poznato da je dijalog prebačen iz Ujedinjenih nacija u Brisel. "Što se nas... »

Haradinaj: Dijalog Beograd i Prištine nemoguć bez SAD; Dačić: Izjava za domaću upotrebu

Blic četvrtak, 12. oktobar 2017.
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je izradu nove platforme za dijalog sa Beogradom i dodao da je nemoguće nastaviti dijalog "ako i Amerika nije za stolom", prenosi danas portal KosSev.
- Pripremiće je kosovska vlada u konsultaciji sa ekspertima, a razmatraće je i oceniti skupština. Ne možemo nastaviti sa dijalogom ako Amerika nije za stolom - rekao je Haradinaj i dodao da sebe ne vidi u tom dijalogu. U... »

Dačić: Haradinajeva priča za unutrašnju upotrebu

B92 četvrtak, 12. oktobar 2017.
B92: Dačić: Haradinajeva priča za unutrašnju upotrebu
Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da su često izjave kosovskih lidera namenjene domaćoj upotrebi, pa u taj korpus ubraja i poslednju izjavu Haradinaja.
Podsetimo, kosovski premijer Ramuš Haradinaj je izjavio da nema nastavka dijalog Beograda i Prištine bez učešća SAD. Ne bih da komentarišem svaku izjavu koja dolazi iz Prištine, a namenjena je za unutrašnju upotrebu, kazao je... »

"Berlinski proces korisna ideja za naš region"

RTS četvrtak, 12. oktobar 2017.
RTS: "Berlinski proces korisna ideja za naš region"
Dobro je da tema proširenja bude u fokusu, to je korisna inicijativa, koja pokazuje želju da se velike zemlje bave bar jednom godišnje proširenjem EU u našem regionu, rekao je potoredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić na Beogradskom bezbednosnom forumu.
U okviru teme glavnog panela danas, a koja se odnosi na Berlinski proces i domene, Ivica Dačić je između ostalog govorio o velikoj inicijativi za put Niš-Priština-Tirana, koju je on, kako je rekao, kandidovao još na prvom... »

Haradinajeva platforma: Dijalog sa Beogradom uz učešće SAD

RTV četvrtak, 12. oktobar 2017.
RTV: Haradinajeva platforma: Dijalog sa Beogradom uz učešće SAD
PRIŠTINA - Dijalog Beograda i Prištine nije moguće nastaviti, ako Amerika nije za istim stolom, izjavio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj i istakao da sebe ne vidi u tom dijalogu. Sa druge strane, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da su često izjave albanskih lidera s Kosova namenjene domaćoj upotrebi, pa u taj korpus ubraja i izjavu Haradinaja.
Haradinaj je u emisiji Rubikon na RTK najavio izradu nove platforme za nastavak dijaloga sa Beogradom, koju bi, kako je rekao, trebalo da pripremi kosovska vlada u konsultaciji sa ekspertima, a potvrdiće je Skupština. "Ne možemo... »

Bilo bi dobro da berlinski proces stalno traje; da se ne svađamo

Dnevnik četvrtak, 12. oktobar 2017.
BEOGRAD: Dobro je da tema proširenja bude u fokusu, to je korisna inicijativa, koja pokazuje želju da se velike zemlje bave bar jednom godišnje proširenjem EU u nasem regionu, rekao je potoredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić na Beogradskom bezbednosnom forumu.
U okviru teme glavnog panela, a koja se odnosi na Berlinski proces i domene, Dačić je između ostalog govorio o velikoj inicijativi za put Niš - Priština - Tirana, koju je on, kako je rekao, kandidovao još na prvom sastanku... »

Premijerka danas na panelu o odnosima Srbije i NATO

Blic četvrtak, 12. oktobar 2017.
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće danas na panelu o odnosima Srbije i NATO i bezbednosti Zapadnog Balkana, u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma.
Panel će se održati u hotelu "Hajat", saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. U okviru Beogradskog bezbednosnog foruma, predsednica Vlade Ana Brnabić sastaće se sa zamenicom generalnog sekretara NATO Rouz... »

EK: Frontex će pomoći Srbiji u upravljanju granicama

Nova ekonomija  pre 1 sat  još 23 povezane

Senta: Kopao u bašti i iskopao dva tela

Radio 021  pre 3 sata  još 22 povezane

Marko Janković: Nije Zvezda slučajno u Ligi šampiona…

Hot sport  pre 2 sata  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.