"Uvešćemo zdravu hranu u škole"

Ministar Šarčević: U školama zdrav ručak; Ako treba lično ću podneti tužbu zbog Trgovačke

Večernje novosti četvrtak, 12. oktobar 2017.
Ministar prosvete Mladen Šarčević, za "Novosti", govori o korenitoj promeni načina ishrane đaka; Plan je da se jela za prehranu učenika kuvaju u školskim kuhinjama
PEKARE i prodavnice brze hrane mogle bi uskoro da budu "proterane" iz srpskih škola, a da njihovo mesto zauzme zdrava hrana. Ministar prosvete Mladen Šarčević formirao je tim koji će se baviti reformom ishrane đaka, a prvi korak... »

Ministar prosvete iz škola izbacuje peciva i grickalice: Šarčević uvodi školsko voće i mleko!

Kurir četvrtak, 12. oktobar 2017.
Pekare i prodavnice brze hrane mogle bi uskoro da budu "proterane" iz srpskih škola, a da njihovo mesto zauzme zdrava hrana, jer je ministar prosvete Mladen Šarčević formirao tim koji će se baviti reformom ishrane đaka. Prvi korak ka tome je prikupljanje podataka o tome koliko škola ima kuhinju,... »

"Uvešćemo zdravu hranu u škole"

RTV četvrtak, 12. oktobar 2017.
RTV: "Uvešćemo zdravu hranu u škole"
BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je danas sistematsko rešavanje pitanje ishrane dece u Srbiji.
"To je velika tema, moramo da vidimo ko tu šta radi, zašto se hrana nabavlja kroz javne nabavke, šta tu mora da se izuzme. Sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem sam dogovorio da nam daju stručnjake za pitanje zaštite... »

Ministar prosvete izbacuje peciva i grickalice iz škola, uvodi školsko voće i mleko

Blic četvrtak, 12. oktobar 2017.
Pekare i prodavnice brze hrane mogle bi uskoro da budu "proterane" iz srpskih škola, a da njihovo mesto zauzme zdrava hrana, jer je ministar prosvete Mladen Šarčević formirao tim koji će se baviti reformom ishrane đaka.
Ovo pišu " Večernje novosti", gde se ističe da je prvi korak ka tome prikupljanje podataka o tome koliko škola ima kuhinju, gde su one u upotrebi, a gde je potrebno renoviranje i nabavka opreme. Šarčević kaže da će učiniti sve da... »

Šarčević: U škole ćemo uvesti zdraviju užinu

Radio 021 četvrtak, 12. oktobar 2017.
Ministar prosvete Mladen Šarčević formirao je tim koji će se baviti reformom ishrane đaka.
Kako pišu "Novosti", prvi korak je prikupljanje podataka o tome koliko škola ima kuhinju, gde su one u upotrebi, a gde je potrebno renoviranje i nabavka opreme. Šarčević za "Novosti" kaže da će učiniti sve da ishrana dece u... »

Ministar prosvete "proteruje" grickalice iz školske užine

B92 četvrtak, 12. oktobar 2017.
B92: Ministar prosvete "proteruje" grickalice iz školske užine
Beograd -- Ministar prosvete Mladen Šarčević formirao je tim koji će se baviti reformom ishrane đaka, pišu "Večernje novosti".
Prvi korak je prikupljanje podataka o tome koliko škola ima kuhinju, gde su one u upotrebi, a gde je potrebno renoviranje i nabavka opreme. Ministar Šarčević za "Novosti" kaže da će učiniti sve da ishrana dece u školama bude... »

Šarčević "proteruje" čips i slatkiše iz škola

Novi magazin četvrtak, 12. oktobar 2017.
Ministar prosvete Mladen Šarčević formirao je tim koji će se baviti reformom ishrane đaka, a prvi korak je prikupljanje podataka o tome koliko škola ima kuhinju, gde su one u upotrebi, a gde je potrebno renoviranje i nabavka opreme, pišu Večernje novosti.
Ministar Šarčević za Novosti kaže da će učiniti sve da ishrana dece u školama bude potpuno u sistemu prosvete – kroz školske kihinje, ugostiteljske škole ili restorane đačkih i studenstkih centara, u kojima bi se spremali obroci... »

Šarčević “proteruje” čips i slatkiše iz škola

N1 Info četvrtak, 12. oktobar 2017.
Ministar prosvete Mladen Šarčević formirao je tim koji će se baviti reformom ishrane đaka, a prvi korak je prikupljanje podataka o tome koliko škola ima kuhinju, gde su one u upotrebi, a gde je potrebno renoviranje i nabavka opreme, pišu “Večernje novosti”.
Ministar Šarčević za “Novosti” kaže da će učiniti sve da ishrana dece u školama bude potpuno u sistemu prosvete – kroz školske kihinje, ugostiteljske škole ili restorane đačkih i studenstkih centara, u kojima bi se spremali... »
©2018 Netmark d.o.o.