Vulin govorio, Skat tvitovao - Srbija i SAD u "mini-krizi"

Vulin govorio, Skat tvitovao - Srbija i SAD u "mini-krizi"

N1 Info četvrtak, 12. oktobar 2017.
Jedan događaj, jedna izjava i jedan tvit izazvali su mini-krizu u odnosima vlasti u Beogradu i američkog ambasadora. Posle tvita ambasadora Kajla Skata sa tekstom Vašington posta u kome se govori kako ministar Vulin hvali ratnog zločinca, srpski zvaničnici američkom predstavniku poručuju da se ne meša.
Izvor: N1 Dok Vulin ponavlja da u Hagu osuđenog generala Lazarevića poštuje, poznavaoci međunarodnih odnosa podsećaju da se nekad treba izdići sa nivoa interesa lokalne politike. Odnos Srbije i njenih zvaničnika prema ratnim... »

Vulin: Šta bi bilo da ja tvitujem protiv Skota?

B92 četvrtak, 12. oktobar 2017.
B92: Vulin: Šta bi bilo da ja tvitujem protiv Skota?
Beograd -- Aleksandar Vulin, povodom teksta Vašington posta o njegovoj podršci osuđenom generalu Lazareviću, kaže da je normalno da ministar odbrane bude uz svog generala.
Vulin je gostujući na TV Pink, povodom vesti da je američki ambasador Kajl Skot objavio na Tviteru tekst Vašington posta o Vulinu, a povodom njegove izjave o generalu Lazareviću, rekao da je u svim raspravama i sa Skotom i sa... »

Dačić: Skot ne treba da se meša u unutrašnje stvari Srbije

B92 četvrtak, 12. oktobar 2017.
B92: Dačić: Skot ne treba da se meša u unutrašnje stvari Srbije
Beograd -- Američki ambasador u Beogradu ne treba da se meša u unutrašnje stvari Srbije, naši ambasadori to ne čine, rekao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
On je komentarisao izjavu ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota o ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu, koji je dospeo u izdanje "Vašington posta" zbog izjava o osuđenom generalu Lazareviću. Uz konstataciju da je Lazarević... »

"A šta da sam ja tvitovao protiv Skota?"

Vesti online četvrtak, 12. oktobar 2017.
Aleksandar Vulin, govoreći o tekstu Vašington posta o njegovoj podršci osuđenom generalu Vladimiru Lazareviću, da je normalno da ministar odbrane bude uz svog generala.
Vulin je gostujući na TV Pink, povodom vesti da je američki ambasador Kajl Skot objavio na Tviteru tekst Vašington posta o Vulinu, a povodom njegove izjave o generalu Lazareviću, rekao da je u svim raspravama i sa Skotom i sa... »

Vulin: Rekli su o meni sve, ali nikada da lažem

Večernje novosti četvrtak, 12. oktobar 2017.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da je ključno govoriti istinu i da je normalno da ministar odbrane bude uz svog generala, ali i istakao da će dati sve od sebe da odnosi SAD i Srbije budu najbolji mogući
Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da je ključno govoriti istinu i da je normalno da ministar odbrane bude uz svog generala, ali i istakao da će dati sve od sebe da odnosi SAD i Srbije budu najbolji mogući. Vulin je... »

Vulin: Šta bi bilo da ja tvitujem i lajkujem protiv Skota?

Sputnik četvrtak, 12. oktobar 2017.
Aleksandar Vulin, govoreći o tekstu „Vašington posta“ o njegovoj podršci osuđenom generalu Lazareviću, izjavio je da je normalno da ministar odbrane bude uz svog generala.
Vulin je gostujući na TV Pink, povodom vesti da je američki ambasador Kajl Skot objavio na Tviteru tekst „Vašington posta o Vulinu“, a povodom njegove izjave o generalu Lazareviću, rekao da je u svim raspravama i sa Skotom i sa... »

Vulin odgovorio ambasadoru SAD: Zar da hvalim bombardovanje

Večernje novosti četvrtak, 12. oktobar 2017.
Ministar odbrane odgovorio na „prozivke” koje je izneo Kajl Skot, američki ambasador u Beogradu: Vladimir Lazarević je slobodan čovek, a moje je pravo da poštujem i njegovu borbu i borbu mog naroda
AMERIČKI ambasador u Beogradu Kajl Skot optužio je danas ministra odbrane Aleksandra Vulina da urušava ugled Srbije u SAD. On je na svom tviter-nalogu podelio tekst AP-a, objavljen u "Vašington postu", pod naslovom "Srpski... »
©2018 Netmark d.o.o.