"Otvaranje Muzeja savremene umetnosti biće događaj godine"

"Otvaranje Muzeja savremene umetnosti biće događaj godine"

B92 četvrtak, 12. oktobar 2017.
B92: "Otvaranje Muzeja savremene umetnosti biće događaj godine"
Otvaranje rekonstruisanog Muzeja savremene umetnosti (MSU) u Beogradu, nakon 10 godina, najavljeno je za 20. oktobar, kada srpska prestonica obeležava Dan grada, a direktor te kulturne institucije Slobodan Nakarada kaže da će to biti kulturni događaj godine, imajući u vidu da taj muzej ima svoju istoriju i značaj ne samo u Srbiji nego i u regionu.
Prvih sedam dana i noći od dana otvaranja ovog muzeja biće besplatno za posetioce, kaže Nakarada u izjavi za Tanjug i ističe da je to nešto jedinstveno, što, kako je rekao, niko u regionu nije uradio. "Cilj nam je da na ovaj... »

Šta se dogodilo s Muzejem savremene umetnosti? (FOTO)

Danas četvrtak, 12. oktobar 2017.
Od 20. do 27. oktobra 24 sata dnevno 18 Sekvenci umetnosti Jugoslavije i Srbije iz zbirki MSU
Biće, posle 10 godina čekanja otvoren 20. oktobra od deset sati izložbom Sekvence i Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti i radiće neprestano sedam dana 24 časa, a posle toga u uobičajenim terminima.... »

Otvaranje Muzeja savremene umetnosti - kulturni događaj godine

Dnevnik četvrtak, 12. oktobar 2017.
BEOGRAD: Otvaranje rekonstruisanog Muzeja savremene umetnosti (MSU) u Beogradu, nakon 10 godina, najavljeno je za 20. oktobar, kada srpska prestonica obeležava Dan grada, a direktor te kulturne institucije Slobodan Nakarada kaže da će to biti kulturni događaj godine, imajući u vidu da taj muzej ima svoju istoriju i značaj ne samo u Srbiji nego i u regionu.
Prvih sedam dana i noći od dana otvaranja ovog muzeja biće besplatno za posetioce, kaže Nakarada u izjavi za Tanjug i ističe da je to nešto jedinstveno, što, kako je rekao, niko u regionu nije uradio. "Cilj nam je da na ovaj... »

Potvrđeno pisanje "Blica": Svi detalji spektakularnog otvaranja Muzeja savremene umetnosti

Blic četvrtak, 12. oktobar 2017.
Kao što je "Blic" najavio, Muzej savremene umetnosti potvrdio je danas da će posle deset godina renovirana zgrada MSU biti otvorena 20. oktobra u 10 časova, izložbom "Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti" te da će do 27. oktobra posetioci u bilo koje doba dana ili noći besplatno moći da obiđu izložbu.
Nova izložba dela iz zbirki MSU obuhvatiće preko 300 radova koji su obeležili period od početka 20. veka do danas. Autor koncepcije je dr Dejan Sretenović, a pored njega kustosi izložbe su i mr Mišela Blanuša i dr Zoran Erić. Kao... »

Izložba "Sekvence" otvara renovirani Muzej savremene umetnosti

B92 četvrtak, 12. oktobar 2017.
B92: Izložba "Sekvence" otvara renovirani Muzej savremene umetnosti
Nakon što je deset godina bila zatvorena za javnost, renovirana zgrada Muzeja savremene umetnosti otvara se 20. oktobra 2017. godine u 10 časova, izložbom „Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti”. Prvih sedam dana, od 20. oktobra u 10 časova do 27. oktobra u 10 časova, publika će biti u mogućnosti da u bilo koje vreme obiđe izložbu, ulaz će biti besplatan.
Zgrada Muzeja savremene umetnosti delo je arhitekata Ivana Antića i Ivanke Raspopović i zidana je od 1960. do 1965. godine. Za posetioce je otvorena 20. oktobra 1965. Zdanje je 2007. zatvoreno za publiku, tada je otpočela prva... »
©2018 Netmark d.o.o.