Povezane vesti

Emir Hadžihafizbegović objasnio skandal u "Audiciji": Dobio sam frenetičan aplauz, govorio sam o bogatstvu života u BiH

Emir Hadžihafizbegović objasnio skandal u "Audiciji": Dobio sam frenetičan aplauz, govorio sam o bogatstvu života u BiH

Telegraf 10.11.2017
Evo šta kaže poznati sarajevski glumac o skandalu koji je pretio da obeleži izvođenje kultne predstave. Kultna sarajevska humoristička predstava " Audicija" odigrana je sinoć na sceni Sava centra posle 33 godine, kada je prema pisanju beogradskih… »
Skandal u Beogradu: U Sava centru u toku "Audicije" bosanski glumac Emir držao govor iz Srebrenice! (video)

Skandal u Beogradu: U Sava centru u toku "Audicije" bosanski glumac Emir držao govor iz Srebrenice! (video)

Telegraf 10.11.2017
Za njega su srpske pevačice "srbijanske drolje", Nele Karajlić "smrad", vređao je i Emira Kusturicu, a sada je održao i politički govor u Sava centru. Kultna sarajevska predstava "Audicija" u originalnom glumačkom sastavu održana je u sinoć u Sava… »
Oglasio se i organizator audicije: Emir nije nikog vređao sinoć u Beogradu, ne zanima me šta je govorio u ratu!

Oglasio se i organizator audicije: Emir nije nikog vređao sinoć u Beogradu, ne zanima me šta je govorio u ratu!

Telegraf 10.11.2017
Prema pisanju beogradskih medija, glumac je iskoristio priliku na sceni kako bi citirao delove svog manifesta "Bosna, moja jedina domovina" napisanog 1993. godine u BiH. Gostovanje kultne sarajevske predstave " Audicija" sa originalnim glumačkiom… »
Emir Hadžihafizbegović na udaru srbijanskih medija: Kome smeta da se u Sava centru govori o multikulturalnoj BiH

Emir Hadžihafizbegović na udaru srbijanskih medija: Kome smeta da se u Sava centru govori o multikulturalnoj BiH

Sandžak press 10.11.2017
Skandal na predstavi “Audicija”, Beograđanima Emir servirao skraćeni govor iz Srebrenice – naslov je koji je danas osvanuo na jednom srbijanskom portalu, u kojem je autor teksta napisao izvještaj sa kultne sarajevske predstave koja je sinoć… »
Skandal usred Beograda: Srbi otišli da gledaju predstavu Audicija, a Emir im recitovao govor posvećen Naseru Oriću

Skandal usred Beograda: Srbi otišli da gledaju predstavu Audicija, a Emir im recitovao govor posvećen Naseru Oriću

Srbija danas 10.11.2017
Isti monolog je održan u Srebrenici 2014. godine, uz koji je pozdravljan koljač Srba Naser Orić. Predstava „Audicija“ prvi put je izvedena davne 1984. godine, a nakon 33 godine posle njenog nastanka „Audicija” se ponovo okupila, te je sinoć… »

Vesti dana »