Povezane vesti

Nemci napuštaju Kosovo — traže formiranje vojske Evrope (video)

Pravda 18.11.2017
Nemačka vojska je u velikoj reorganizaciji, a njeni prioriteti su usmereni na dešavanja na istoku Evrope i na zahtev za formiranje zajedničke evropske vojske za koju Nemačka ozbiljno lobira. Posle holandskih trupa Kfora, svoj odlazak sa Kosova i… »

Rusija 11. put blokirala rezoluciju o Siriji

Glas Amerike 18.11.2017
Rusija je ponovo u petak stavila veto na rezoluciju Saveta bezbednosti kojom bi se produžila istraga o upotrebi hemijskog oružja u Siriji – samo dan nakon što je odbacila sličnu rezoluciju. To je 11.put da je Rusija stavila veto na rezoluciju o… »

Rusija uložila veto na rezoluciju o hemijskim napadima

RTS 18.11.2017
Moskva je uložila veto na rezoluciju o produženju na još mesec dana međunarodne istrage o krivcima za napade hemijskim oružjem u Siriji, prenosi "Rojters". Rezoluciju je Savetu bezbednosti UN predao Japan, dan nakon što je Rusija već blokirala… »

Rusija u SB UN ponovo blokirala istragu o upotrebi hemijskog oružja u Siriji

Novi magazin 18.11.2017
Rusija je drugi put u roku od 24 sata stavila veto na nacrt rezolucije UN kojom bi se za 30 dana produžio mandat istražiteljima koji ispituju upotrebu hemijskog oružja u Siriji. Za rezoluciju koju je predložio Japan, glasalo je 12 od 15 članica… »

Zasedanje SB UN: Novi razgovori o Siriji, Rusija protiv japanske rezolucije

Blic 18.11.2017
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija glasaće o rezoluciji Japana da se za jedan mesec obnovi mandat međunarodnog tima za istragu o napadu hemijskim oružjem u Siriji, ali diplomate kažu da je Rusija protiv te odluke. Kako ocenjuje Rojters, još uvek… »

Vesti dana »