Povezane vesti

Srpsko kolo na Uneskovoj listi nematerijalnog kulturnog nasleđa

RTS pre 3 dana
RTS: Srpsko kolo na Uneskovoj listi nematerijalnog kulturnog nasleđa
Tradicionalna srpska narodna igra kolo upisana je na Uneskovu reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva, objavio je Etnografski muzej na svom sajtu.
Odluku o upisu kola na Uneskovu listu doneo je 7. decembra 2017. godine Međuvladin komitet za očuvanje nematerijalnog kulturnog nasleđa, na svom 12. redovnom zasedanju koje se održava na ostrvu Čedžu, u Južnoj Koreji. Kolo je... »

Srpsko kolo na Uneskovoj listi nematerijalnog kulturnog nasleđa

Politika pre 3 dana
Srpska tradicionalna narodna igra kolo upisana je na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva, prenosi Tanjug. Odluku o upisu kola doneo je Međuvladin komitet za očuvanje nematerijalnog kulturnog nasleđa na svom 12. redovnom zasedanju, koje se održava na ostrvu... »

Srpsko kolo ušlo u Unesko

Večernje novosti pre 4 dana
Na listi nematerijalne svetske baštine od danas je, uz porodičnu slavu, i naša tradicionalna narodna igra. Čolak AntiĆ: Podstrek da čuvamo nasleđe. Rakočević: Saborni centar našeg identiteta
SRPSKO kolo postalo je nova kulturna baština čovečanstva. Naš tradicionalni narodni ples upisan je na Uneskovu reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa. PROČITAJTE I: Na-listi-za-Unesko-moravac-i-gusle Ovu odluku... »

Tanasković: Svaki upis na Uneskovu listu doprinosi ugledu zemlje i naroda

RTS pre 4 dana
RTS: Tanasković: Svaki upis na Uneskovu listu doprinosi ugledu zemlje i naroda
Ambasador Srbije u Unesku, Darko Tanasković, izjavio je da svaki upis na listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva doprinosi ugledu naroda i zemlje u globalnim razmerama, što je sada slučaj i sa upisom srpske tradicionalne narodne igre kolo, a ozbiljne pripremne radnje preduzimaju se, kaže, da se za istu listu nominuju i gusle.
"To je za Srbiju posebno značajno, jer je, posle slave, reč tek o drugom upisu na ovu prestižnu listu. Mi se s razlogom dičimo bogatstvom naše kulturne tradicije, ali do sada nismo dovoljno činili da je zaštitimo i na... »

Kolo na Uneskovoj listi kulturnog nasleđa

RTV pre 4 dana
RTV: Kolo na Uneskovoj listi kulturnog nasleđa
BEOGRAD - Srpska tradicionalna narodna igra kolo upisana je danas na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva.
Odluku o upisu kola doneo je 7. decembra 2017. godine Međuvladin komitet za očuvanje nematerijalnog kulturnog nasleđa, na svom 12. redovnom zasedanju koje se održava na ostrvu Čedžu, u Južnoj Koreji, objavio je Etnografski muzej... »

Unesko: Srpsko kolo na listi kulturne baštine čovečanstva

Kurir pre 4 dana
Kako Etnografski muzej prenosi na svom sajtu, odluku o upisu kola doneo je 7. decembra 2017. godine Međuvladin komitet za očuvanje nematerijalnog kulturnog nasleđa, na svom 12. redovnom zasedanju koje se održava na ostrvu Čedžu, u Južnoj Koreji. "Veliki broj formalnih i neformalnih edukativnih... »
©2017 Netmark d.o.o.