Povezane vesti

Burno u Londonu – "Bregzit" se komplikuje

B92 14.12.2017
London -- Britanski poslanici naneli su u sredu poraz planovima za Bregzit premijerke Tereze Mej, omogućivši parlamentu da ima poslednju reč o sporazumima sa EU. Za uključivanje parlamenta u proces Bregzita glasalo je 309 poslanika Donjeg doma, dok je… »

Tereza Mej ponižena kao nikad: Udarac na britansku vladu može ugroziti i Bregzit!

Pravda 14.12.2017
Planove britanske premijerke Tereze Mej da prekine odnose sa Evropskom unijom zakomplikovalo je glasanje u britanskom parlamentu, kada su poslanici tesnom većinom omogućili ovom telu da ima poslednju reč u bilo kakvom sporazumu sa Unijom. Siniša… »

Težak poraz Tereze Mej uoči samita EU

EurActiv 14.12.2017
Premijerka Velike Britanije Tereza Mej učestvuje 14. decembra na samitu lidera Evropske unije, dan pošto je pretrpela poraz u britanskom parlamentu. Poslanici, među kojima su bili i njeni konzervativci, glasali su da parlament dobije konačnu reč o… »

Poraz Mej na glasanju o Bregzitu, poslednja reč parlamentu

RTV 14.12.2017
LONDON - Britanski poslanici naneli su u sredu poraz planovima za Bregzit premijerke Tereze Mej, omogućivši parlamentu da ima poslednju reč u bilo kakvom sporazumu sa Evropskom unijom o izlasku te zemlje iz bloka. Za uključivanje parlamenta u proces… »

Tereza Mej izgubila ključno glasanje o bregzitu: Britanski parlament blokirao premijerku!

Kurir 14.12.2017
Za uključivanje parlamenta u proces Bregzita glasalo je 309 poslanika Donjeg doma, dok je 305 bilo protiv. Nekoliko poslanika iz vladajuće Konzervativne partije premijerke Mej, podržalo je opoziciju u insistiranju da bilo kakav dogovor sa EU zahteva… »

Poslanici mogu da odbace sporazum Britanije sa EU

Danas 13.12.2017
Parlament Velike Britanije večeras je tesnom većinom izglasao amandman na Zakon o Bregzitu, kojim je Vladi oduzeto pravo da sama odluči kakav će biti konačan dogovor sa EU oko uslova napuštanja evropske zajednice. Amandmanom je predviđeno da… »

Poslednja reč pripada parlamentu: Poraz Mej na glasanju o Bregzitu

Blic 13.12.2017
Britanski poslanici naneli su danas poraz planovima za Bregzit premijerke Tereze Mej, omogućivši parlamentu da ima poslednju reč u bilo kakvom sporazumu sa Evropskom uniju o izlasku te zemlje iz bloka. Za uključivanje parlamenta u proces Bregzita… »

Vesti dana »

Za 24 sata od kovida obolelo više od 567.000 ljudi

Politika pre 27 minutajoš 17 povezanih

Danas oblačno i hladno, mestimično sa kišom, do osam stepeni

Novi magazin pre 1 satjoš 10 povezanih

Evro danas 117,57 dinara

Novi magazin pre 1 satjoš 1 povezana