Merkel obećava novi početak u Evropi

Merkel obećava novi početak u Evropi

EurActiv petak, 12. januar 2018.
Nemačka kancelarka Angela Merkel najavila je 12. januara "novi početak" u Evropi pošto su njena Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i Socijaldemokratska partija postigle načelni dogovor o novoj nemačkoj vladi. Dokument na 28 strana sadrži kompromisne pozicije o velikom broju pitanja, uključujući... »

Makron: Dogovor o nemačkoj vladi je ohrabrujuć znak za Evropu

Novi magazin petak, 12. januar 2018.
Predsednik Francuske Emanuel Makron pozdravio je danas načelni dogovor o formiranju koalicione vlade u Nemačkoj, ocenivši da je to "ohrabrujuć" signal za Evropu.
Makron je na konferenciji za medije u Parizu rekao da je "prerano za konačne zaključke", ali je naveo da su uslovi sporazuma "bolji za evropski projekat" od prethodnih pokušaja da se postigne dogovor o nemačkoj vladi krajem... »

EUR eksplodirao i raste i dalje

B92 petak, 12. januar 2018.
B92: EUR eksplodirao i raste i dalje
Berlin -- Vrednost evra u odnosu na američki dolar skočila je na trogodišnji maksimum posle izveštaja o napretku u pregovorima o formiranju nove nemačke vlade.
Evro je porastao na 1,2138 prema dolaru, što je najviše od početka 2015. godine, a do sredine prepodneva vrednost je još porasla 0,8 odsto, na 1,2125 dolara. Konzervativni blok nemačke kancelarke Angele Merkel i Socijaldemokrate... »

Vrednost evra skočila nakon dobrih vesti o formiranju nove vlade Nemačke

Nova ekonomija petak, 12. januar 2018.
Vrednost evra u odnosu na američki dolar skočila je na trogodišnji maksimum posle izveštaja o napretku u pregovorima o formiranju nove nemačke vlade. Evro je danas porastao na 1,2138 prema dolaru, što je najviše od početka 2015. godine, a do sredine prepodneva vrednost je još porasla 0,8 odsto, na... »

Pao dogovor: Na pomolu nova-stara vlada

Mondo petak, 12. januar 2018.
Konzervativci nemačke kancelarke Angele Merkel i socijaldemokrate postigli su jutros načelni dogovor o formiranju nove nemačke vlade. Osmah posle ove vesti skočio je evro.
Foto: AP Photo/Markus Schreiber Kako se navodi iz izvora bliskih AFP-u, postignut je kompromis posle pregovora koji su trajali duže od 24 časa. Načelni dogovor u toku dana treba da potvrde upravni odbori Hrišćansko demokratske... »

Merkel obećava nov početak u Evropi

Novi magazin petak, 12. januar 2018.
Nemačka kancelarka Angela Merkel najavila je danas "nov početak" u Evropi pošto su njena Hrišćansko demokratska unija i Socijaldemokratska partija postigle načelni dogovor o novoj nemačkoj vladi.
"Svet ne čeka na nas, potreban nam je nov početak u Evropi", rekla je kancelarka na konferenciji za novinare u Berlinu. Ona je dodala da će "Nemačka pronaći rešenja s Francuskom" vezano za predloge za "obnovu Evrope" koje je... »

Načelan dogovor o formiranju nemačke vlade

Danas petak, 12. januar 2018.
Konzervativci nemačke kancelarke Angele Merkel i socijaldemokrate postigli su jutros načelni dogovor o formiranju nove nemačke vlade, prenosi Radio Slobodna Evropa. Kako se navodi iz izvora bliskih AFP-u, postignut je kompromis posle pregovora koji su trajali duže od 24 časa. Načelni dogovor u toku... »

Konačno: Postignut načelni dogovor o formiranju vlade u Nemačkoj

Nova ekonomija petak, 12. januar 2018.
Konzervativci nemačke kancelarke Angele Merkel i socijaldemokrate postigli su načelni dogovor o formiranju nove nemačke vlade. Kako se navodi iz izvora bliskih agenciji AFP, postignut je kompromis posle pregovora koji su trajali duže od 24 časa. Načelni dogovor u toku dana treba da potvrde upravni... »

Nemačka: Postignut načelan dogovor o formiranju vlade

Slobodna Evropa petak, 12. januar 2018.
Konzervativci nemačke kancelarke Angele Merkel i socijaldemokrate postigli su jutros načelni dogovor o formiranju nove nemačke vlade. Kako se navodi iz izvora bliskih AFP-u, postignut je kompromis posle pregovora koji su trajali duže od 24 časa. Načelni dogovor u toku dana treba da potvrde upravni... »

Komentari na drugim sajtovima

©2019 Netmark d.o.o.