Junker: Otvorimo im vrata, da se ne ponove devedesete

Junker: Otvorimo im vrata, da se ne ponove devedesete

B92 petak, 12. januar 2018.
B92: Junker: Otvorimo im vrata, da se ne ponove devedesete
Sofija -- Bugarska ministarka spoljnih poslova Ekaterina Zaharijeva izjavila danas da je krajnje vreme da se Balkan vrati na dnevni red.
Zaharijeva kaže i da očekuje da Srbija i Crna Gora otvore još poglavlja tokom bugarskog predsedavanja Evropskoj uniji, kao i da postoji šansa da Albanija i Makedonija počnu pristupne pregovore. Zaharijeva je, dan pošto je... »

Zaharijeva: Krajnje je vreme da se Balkan vrati na agendu Evropske unije

Blic petak, 12. januar 2018.
Bugarska očekuje da će Crna Gora i Srbija napredovati u evroatlanskim integracijama i otvoriti još pregovaračkih poglavlja, izjavila je danas bugarska ministarka spoljnih poslova Ekaterina Zaharijeva, čija je zemlja početkom godine preuzela predsedavanje Savetom Evrope.
Zaharijeva je rekla da je krajnje vreme da se Balkan vrati na agendu Evropske unije. - Ove zemlje su važne za geopolitičku bezbednost. Ako nismo tamo, neko drugi će doći, nema vakuma. Turska i Rusija se decenijama interesuju,... »

Junker u Bugarskoj: I naš prioritet je Zapadni Balkan

Vesti online petak, 12. januar 2018.
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker poručio je da je bugarski prioritet - Zapadni Balkan - takođe prioritet Evropske unije.
- Vaš prioritet - Zapadni Balkan, je i naš prioritet - naglasio je Junker prilikom posete Sofiji gde je razgovarao sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim, prenosi bugarska agencija BTA. U narednih šest meseci Bugarska preuzima... »

Zaharijeva: Očekujemo još otvorenih poglavlja Srbije i Crne Gore

RTS petak, 12. januar 2018.
RTS: Zaharijeva: Očekujemo još otvorenih poglavlja Srbije i Crne Gore
Bugarska očekuje da će Crna Gora i Srbija napredovati u evroatlantskim integracijama i otvoriti još pregovaračkih poglavlja, izjavila je bugarska ministarka spoljnih poslova Ekaterina Zaharijeva, čija je zemlja preuzela predsedavanje EU.
Ekaterina Zaharijeva je rekla da je krajnje vreme da se Balkan vrati na agendu Evropske unije. "Ove zemlje su važne za geopolitičku bezbednost. Ako nismo tamo, neko drugi će doći, nema vakuuma. Turska i Rusija se decenijama... »

Zaharijeva: Očekujemo napredak Srbije

RTV petak, 12. januar 2018.
RTV: Zaharijeva: Očekujemo napredak Srbije
SOFIJA - Bugarska očekuje da će Crna Gora i Srbija napredovati u evroatlanskim integracijama i otvoriti još pregovaračkih poglavlja, izjavila je danas bugarska ministarka spoljnih poslova Ekaterina Zaharijeva, čija je zemlja početkom godine preuzela predsedavanje Savetom Evrope.
Zaharijeva je rekla da je krajnje vreme da se Balkan vrati na agendu Evropske unije. "Ove zemlje su važne za geopolitičku bezbednost. Ako nismo tamo, neko drugi će doći, nema vakuma. Turska i Rusija se decenijama interesuju, zato... »

Junker u Sofiji: "Zapadni Balkan je i naš prioritet"

Blic petak, 12. januar 2018.
Junker u Bugarskoj: I naš prioritet je Zapadni Balkan
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio je danas da je bugarski prioritet - Zapadni Balkan - takođe prioritet Evropske unije. - Vaš prioritet - Zapadni Balkan, je i naš prioritet - naglasio je Junker prilikom posete Sofiji gde je razgovarao sa premijerom... »
©2018 Netmark d.o.o.