Irinej: U crkvi nema podela oko Kosova

Ekskluzivno Nema podela u SPC oko pitanja Kosova

Večernje novosti subota, 13. januar 2018.
Patrijarh Irinej, za "Novosti", o navodnim neslaganjima u crkvi. Zna se naš stav o svetoj srpskoj zemlji - kaže poglavar SPC
U SRPSKOJ pravoslavnoj crkvi ne postoji podela oko dijaloga o Kosovu i Metohiji. Opšte je poznat stav Crkve o našoj svetoj zemlji i čvrsto verujem da po tom pitanju neće biti razmimoilaženja. Ovo je, ekskluzivno za "Novosti",... »

Irinej: U crkvi nema podela oko Kosova

Danas subota, 13. januar 2018.
Partijarh Irinej odbacio je tvrdnje da je u Srpskoj pravoslavnoj crkvi došlo do podela po pitanju Kosova i Metohije. Opšte je poznat stav Crkve o našoj svetoj zemlji i čvrsto verujem da po tom pitanju neće biti razmimoilaženja, rekao je partijarh za Večernje novosti. On je kategoričan u stavu da je... »

Patrijarh Irinej: Nema podela u SPC oko pitanja Kosmeta

Pravda subota, 13. januar 2018.
Njegova svetost patrijarh srpski Irinej izjavio je da u Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne postoji podela oko dijaloga o Kosovu i Metohiji, da je opštepoznat stav Crkve o srpskoj svetoj zemlji, kao i da čvrsto veruje da po tom pitanju neće biti razmimoilaženja.
On je u izjavi za "Večernje novosti" odbio spekulacije o podeli u SPC oko kosmetskog pitanja, koje su se ovih dana pojavile u pojedinim medijima, nakon optužbi mitropolita primorsko-crnogorskog Amfilohija na račun predsednika... »

Irinej: U SPC nema podela po pitanju Kosova

Slobodna Evropa subota, 13. januar 2018.
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da u SPC ne postoji podela oko dijaloga o Kosovu. "Opšte je poznat stav Crkve o našoj svetoj zemlji i čvrsto verujem da po tom pitanju neće biti razmimoilaženja", rekao je Irinej za Večernje novosti. Patrijarh SPC nije želeo da komentariše... »

Patrijarh Irinej: Nema podela u SPC o pitanju Kosova

Blic subota, 13. januar 2018.
U Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) ne postoji podela oko dijaloga o Kosovu i Metohiji, kaže patrijarh srpski Irinej.
- Opšte je poznat stav Crkve o našoj svetoj zemlji i čvrsto verujem da po tom pitanju neće biti razmimoilaženja - rekao je patrijarh Irinej za "Večernje novosti", koji je na taj način odbacio spekulacije pojedinih medija o... »

Patrijarh IRINEJ uveren U jedinstvo Crkve: Nema podela po pitanju Kosova, stav SPC o svetoj srpskoj zemlji je jasan

Kurir subota, 13. januar 2018.
Patrijarh srpski Irinej izjavio je da u Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne postoji podela oko dijaloga o Kosovu i Metohiji. "Opšte je poznat stav Crkve o našoj svetoj zemlji i čvrsto verujem da po tom pitanju neće biti razmimoilaženja", rekao je patrijarh Irinej koji je na taj način odbacio spekulacije... »

Patrijarh tvrdi: Nema podela u SPC oko Kosova

Mondo subota, 13. januar 2018.
Patrijarh srpski Irinej kaže da u Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne postoji podela oko dijaloga o Kosovu i Metohiji.
Foto: Mondo/Stefan Stojanović "Opšte je poznat stav Crkve o našoj svetoj zemlji i čvrsto verujem da po tom pitanju neće biti razmimoilaženja", rekao je za "Večernje novosti" patrijarh Irinej, koji je na taj način odbacio... »

Patrijarh Irinej: Nema podela u SPC o pitanju Kosova

RTV subota, 13. januar 2018.
RTV: Patrijarh Irinej: Nema podela u SPC o pitanju Kosova
BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej izjavio je za "Novosti" da u Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne postoji podela oko dijaloga o Kosovu i Metohiji.
"Opšte je poznat stav Crkve o našoj svetoj zemlji i čvrsto verujem da po tom pitanju neće biti razmimoilaženja", rekao je patrijarh Irinej koji je na taj način odbacio spekulacije pojedinih medija o podelama u SPC podstaknutih... »
©2018 Netmark d.o.o.