Češka: Zeman nije uspeo u prvom krugu, s Drahošom u drugi

Češka: Zeman nije uspeo u prvom krugu, s Drahošom u drugi

Dnevnik subota, 13. januar 2018.
PRAG: Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka.
Rezultati prebrojanih glasova sa skoro svih biračkih mesta pokazuju da je Zeman osvojio 40 odsto glasova, a Drahoš 26 odsto, prenosi AP.Na trećem dalekom mestu je bivši diplomata Pavel Fišer sa 10 odsto glasova.Ukoliko neki... »

"Ako Zeman hoće pobedu, mora da se distancira od Rusije i Kine"

Vesti online subota, 13. januar 2018.
Češki premijer Andrej Babiš pozvao je danas predsednika Miloša Zemana da se jasno distancira od Rusije i Kine i izjasni da ne želi da orijentiše Češku na istok već da putuje u Moskvu i Peking samo da podržava češka preduzeća.
- Zemanu bi u drugom krugu pomoglo kada bi jasno deklarisao da ne želi da usmeri našu zemlju ka istoku, što mu mnogi zameraju, da ne želi da je orijentiše na Rusiju i Kinu i da to radi samo da pomogne našim preduzećima - kazao je... »

Zeman i Drahoš u drugom krugu izbora za predsjednika Češke

Al Jazeera subota, 13. januar 2018.
Aktuelni češki predsjednik u prvom krugu osvojio 40 posto glasova, drugoplasirani bivši češki diplomata 26 posto.
Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka. Rezultati... »

Češki premijer pozvao predsednika da se distancira od Rusije i Kine

Novi magazin subota, 13. januar 2018.
Češki premijer Andrej Babiš pozvao je danas predsednika Miloša Zemana da se jasno distancira od Rusije i Kine i izjasni da ne želi da orijentiše Češku na istok već da putuje u Moskvu i Peking samo da podržava češka preduzeća.
"Zemanu bi u drugom krugu pomoglo kada bi jasno deklarisao da ne želi da usmeri našu zemlju ka istoku, što mu mnogi zameraju, da ne želi da je orijentiše na Rusiju i Kinu i da to radi samo da pomogne našim preduzećima", kazao je... »

Česi dali prednost lideru za koga je Kosovo - Srbija!

Vesti online subota, 13. januar 2018.
Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka. Rezultati prebrojanih glasova sa skoro svih biračkih mesta pokazuju da je Zeman osvojio 40 odsto glasova, a Drahoš 26 odsto, prenosi AP.
Ukoliko neki kandidat ne osvoji više do 50 odsto glasova u prvom krugu, kandidati sa najviše glasova idu u drugi krug, koji je planiran za 26. i 27. januar. Ankete uoči izbora su pokazale da je favorit na izborima Zeman (73), ali... »

Zeman i Drahoš idu u drugi krug predsedničkih izbora

Politika subota, 13. januar 2018.
Prag - Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka. Rezultati prebrojanih glasova sa skoro svih biračkih mesta pokazuju da je Zeman... »

Prorouski Zeman i proevropski Drahoš mobilišu češke birače za drugi krug predsedničkih izbora

Novi magazin subota, 13. januar 2018.
Predsednik Češke Miloš Zeman, pošto iz prvog kruga predsedničkih izbora u petak i subotu nije, kako je očekivao, izašao kao ubedljivi favorit niti čak pobednik, promenio je mišljenje i prihvatio da pred drugi krug za 14 dana ipak vodi kampanju i učestvuje u TV debatama s protivkandidatom, akademikom Jiržiji Drahošom.
"U drugom krugu počinje sve od nule. Još sam mlad, pun snage i energije. Rado ću izaći u susret Jiržiju Drahošu i suočiću se sa njim lice u lice u TV debati", kazao je danas Zeman posle prebrojavanja glasova sa 99 odsto glasačkih... »

Još nije gotovo: Zeman bez pobede u prvom krugu izbora u Češkoj, s Drahošem u drugoj rundi

Kurir subota, 13. januar 2018.
Rezultati prebrojanih glasova sa skoro svih biračkih mesta pokazuju da je Zeman osvojio 40 odsto glasova, a Drahoš 26 odsto. Na trećem dalekom mestu je bivši diplomata Pavel Fišer sa 10 odsto glasova. Ukoliko neki kandidat ne osvoji više do 50 odsto glasova u prvom krugu, kandidati sa najviše... »

Zeman nema većinu u prvom krugu, u drugom krugu protiv Drahoša

RTS subota, 13. januar 2018.
RTS: Zeman nema većinu u prvom krugu, u drugom krugu protiv Drahoša
Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka.
Rezultati prebrojanih glasova sa skoro svih biračkih mesta pokazuju da je Zeman osvojio 40 odsto glasova, a Drahoš 26 odsto, prenosi AP. Na trećem mestu je bivši diplomata Pavel Fišer sa deset odsto glasova. Ukoliko neki kandidat... »

Izbori u Češkoj: Zeman nije uspeo u prvom krugu, s Drahošem u drugi

Večernje novosti subota, 13. januar 2018.
Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka
Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka. Rezultati... »

Zeman nije uspeo u prvom krugu

B92 subota, 13. januar 2018.
B92: Zeman nije uspeo u prvom krugu
Prag -- Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora.
Za dve nedelje će odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka. Rezultati prebrojanih glasova sa skoro svih biračkih mesta pokazuju da je Zeman osvojio 40 odsto glasova, a Drahoš 26 odsto,... »

Češka: Zeman nije uspeo u prvom krugu, s Drahošem u drugi

RTV subota, 13. januar 2018.
RTV: Češka: Zeman nije uspeo u prvom krugu, s Drahošem u drugi
PRAG - Češki predsednik Miloš Zeman nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora, pa će za dve nedelje odmeriti snage sa Jiržijem Drahošom, bivšim predsednikom Češke akademije nauka.
Rezultati prebrojanih glasova sa skoro svih biračkih mesta pokazuju da je Zeman osvojio 40 odsto glasova, a Drahoš 26 odsto, prenosi AP. Na trećem dalekom mestu je bivši diplomata Pavel Fišer sa 10 odsto glasova. Ukoliko neki... »

Češka bira predsednika: Zeman ubedljivo vodi u prvom krugu

Blic subota, 13. januar 2018.
Aktuelni predsednik Češke Miloš Zeman vodi velikom razlikom u prvom krugu predsedničkih izbora, ali će ipak morati u drugi krug, rezultati su delimično prebrojanih glasova.
Zeman ima osam protivkandidata. Na osnovu prebrojanih glasova iz 30 odsto glasačkih oblasti, Zeman vodi sa osvojenih 42,9 odsto, a Jiri Drahos je dobio 24,7 odsto glasova. Ukoliko pobednik izbora ne osvoji više od 50 odsto... »

Na predsedničkim izborima u Češkoj suvereno vodi Miloš Zeman

Novi magazin subota, 13. januar 2018.
Na predsedničkim izborima koji su u toku u Češkoj, vodi kako se i očekivalo sadašnji predsednik Miloš Zeman (73).
Ali Zeman je na glasanju u petak i danas prikupio nedovoljno glasova da bi bio izabran već u prvom krugu, te će 26. i 27. januara morati u drugi krug, protiv drugoplasiranog akademika Jiržija Drahoša (68). Po delimičnim... »

Nadomak pobede u prvom krugu: Zeman ubedljivo vodi na na predsedničkim izborima u Češkoj

Kurir subota, 13. januar 2018.
U saopštenju Državne izborne komisije navodi se da na osnovu 15 odsto obrađenih biračkih mesta Zeman ima 43,8 odsto glasova. Njegov najveći rival, bivši predsednik Češke akademije nauka Jirži Drahos, daleko zaostaje sa 24,2 odsto glasova, a treći je bivši diplomata Pavel Fišer, koji je dobio 8,8... »

Zeman ubedljivo vodi

Danas subota, 13. januar 2018.
Predsednik Češke Miloš Zeman ubedljivo vodi na predsedničkim izborima i ima šansi da obezbedi novi mandat već u prvom krugu. U saopštenju Državne izborne komisije navodi se da na osnovu 15 odsto obrađenih biračkih mesta Zeman ima 43,8 odsto glasova. Njegov najveći rival, bivši predsednik Češke... »

Broje se glasovi u Češkoj, Zeman vodi

Blic subota, 13. januar 2018.
Češki predsednik Miloš Zeman vodi u prvom krugu predsedničkih izbora sa 44,2 odsto glasova, javila je danas agencija Rojters, pozivajući se na prebrojane rezultate glasanja na 10,6 odsto izbornih jedinica.
Na drugom mestu je Jirži Drahoš, prozapadni akademik, sa 24,2 odsto, daleko ispred sedam preostalih predsedničkih kandidata. Ukoliko neki kandidat ne osvoji više do 50 odsto glasova u prvom krugu, kandidati sa najviše glasova idu... »
©2018 Netmark d.o.o.