Povezane vesti

Kitarović: Vučić s kojim sam ja razgovarala je evropski Vučić

Blic sreda, 14. februar 2018.
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je noćas zadovoljstvo što je tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, postignut iskorak u namerama da se rešavaju pitanja preostala iz nedavne prošlosti, kao i da se fokus stavi na sadašnjost i budućnost odnosa dveju zemalja.
Ona je, u Dnevniku zagrebačke TV Nova rekla da od predsednika Srbije nije tražila nikakva obećanja, niti je od njega očekivala izvinjenje i istakla: "Vučić s kojim sam ja razgovarala je evropski Vučić. Apsolutno i definitivno!"... »

Vučić: Poseta Kitarović pre leta

Danas sreda, 14. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak uveče RTS da će se najvažniji rezultati njegove posete Hrvatskoj ogledati u poboljšanju položaja Srba u Hrvatskoj, kao i Hrvata u Srbiji, pre svega u Vojvodini, a najavio je i da bi pre leta hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović trebalo da poseti Beograd.
Vučić je, sumirajući posetu zvaničnom Zagrebu, izrazio nadu da će položaj srpske zajednice u Hrvatskoj biti drugačiji, jer je sada video da se plaše i ne smeju da iznesu svoje mišljenje. Na komentare da se u Saboru danas moglo... »

Kitarović: Vučić s kojim sam ja razgovarala je evropski Vučić; Plenković: Nema toplo-hladno

Večernje novosti sreda, 14. februar 2018.
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je večeras zadovoljstvo što je tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, postignut iskorak u namerama da se rešavaju pitanja preostala iz nedavne prošlosti
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je večeras zadovoljstvo što je tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, postignut iskorak u namerama da se rešavaju pitanja preostala iz nedavne prošlosti, kao i da... »

Kitarović: Razgovor sa evropskim Vučićem

Danas sreda, 14. februar 2018.
Vučić s kojim sam ja razgovarala je evropski Vučić, rekla je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović TV Nova i istakla da je sa predsednikom Srbije razgovarala kako pomoći našim narodima i našim državama i dodala da nije očekivala od Vučića „izvinjenje za njegove pročetničke govore iz sredine 90. ocenjujući da izvinjenja mogu biti samo reči.
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u Dnevniku Nove TV izjavila je da prilikom posete srpskog predsednika Aleksandra Vučića nije očekivala izvinjenja za njegove pročetničke govore iz sredine devedesetih. “Nisam... »

Kitarović: Srbija u EU je inters Hrvatske

Danas sreda, 14. februar 2018.
Hrvatska je članica Evropske unije (EU) i NATO, a članstvo Srbije u EU je i hrvatski ineters, izjavila je danas u Zagrebu predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i zahvalila se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što se odazvao njenom pozivu da poseti Hrvatsku.
U ova dva dana uprkos svemu što smo čuli, a verujem predsedniče Vučiću da delite sa mnom mišljenje, da, što vas ne ubije to vas ojača, verujemo da smo raspravili pitanja od važnosti za obe države i narode, izjavila je Kitarović... »
©2018 Netmark d.o.o.