Cyril Ramaphosa novi predsjednik JAR-a

Cyril Ramaphosa novi predsjednik JAR-a

Al Jazeera pre 5 dana
Imenovanje zamjenika predsjednika države uslijedilo je nakon ostavke dosadašnjeg lidera Južnoafričke Republike Jacoba Zume.
Parlament Južnoafričke Republike u četvrtak je izabrao Cyrila Ramaphosu za novog predsjednika, dan nakon što je skandalima opterećeni prethodni lider Jacob Zuma ipak podnio ostavku pod pritiskom vladajuće stranke Afričkog... »

Ramafosa izabran za predsednika JAR

Dnevnik pre 5 dana
KEJPTAUN: Siril Ramafosa (65) izabran je danas za novog predsednika Južnoafričke Republike.
Ramafosu je izabrao parlament, nakon što je Džejkob Zuma podneo ostavku, javila je agencija Rojters. Ramafosa se zalaže za iskorenjivanje korupcije i revitalizaciju posrnule ekonomije u zemlji. Zuma je podneo ostavku pod... »

Ramafosa izabran za predsednika Južnoafričke Republike

RTS pre 5 dana
RTS: Ramafosa izabran za predsednika Južnoafričke Republike
Sirila Ramafosu izabrao je parlament, nakon što je Džejkob Zuma podneo ostavku, javila je agencija "Rojters".
Ramafosa se zalaže za iskorenjivanje korupcije i revitalizaciju posrnule ekonomije u Južnoafričkoj Republici. Zuma je podneo ostavku pod pritiskom svoje partije Afrički nacionalni kongres (ANC) koja je to tražila od njega. "Iako... »

Siril Ramafosa novi predsednik Južne Afrike

Novi magazin pre 5 dana
Južnoafrički parlament izabrao je Sirila Ramafosu za šefa države, dan posle ostavke dosadašnjeg kontroverznog predsednika Džejkoba Zume.
Siril Ramafosa, lider vladajuće stranke Afričkog nacionalnog kongresa (ANC), izabran je za predsednika Južne Afrike, izjavio je predsednik Ustavnog suda Mogoeng Mogoeng na vanrednoj sednici parlamenta Južne Afrike. Ramafosa je... »

Zuma otišao u istoriju: Siril Ramafosa je nov predsednik Južne Afrike

Kurir pre 5 dana
Ramafosu je izabrao parlament, koji je prethodno usvojio pisanu ostavku Džejkoba Zume. Newly-elected President Ramaphosa: South Africa 'deserves a team that will work in its interest' pic.twitter.com/qozP40qHx5 — Sky News (@SkyNews) February 15, 2018 "Iako se ne slažem sa odlukom rukovodstva moje... »

Od borca protiv aparthejda do multimilionera: Ko je sumnjivi naslednik korumpiranog predsednika

Blic pre 5 dana
Siril Ramafosa danas je položio zakletvu kao novi predsednik Južnoafričke Republike, pošto je bivši predsednik Džejkob Zuma podneo ostavku pod pritiskom svoje partije Afrički nacionalni kongres (ANC).
Ramafosa je u decembru izabran na čelo ANC, 106 godina stare partije, tesno pobedivši bivšu Zuminu ženu, Nkosazanu Dlamini-Zumu. Glavni pregovarač sa belačkom vladom Ramafosa (65) bio je integralni deo pokreta protiv aparthejda;... »

(Video) Parlament dobio pisanu ostavku: Džejkob Zuma više nije predsednik Južne Afrike

Kurir pre 5 dana
Ostavka odmah stupa na snagu i Zuma od ovog trenutka nije više predsednik Južne Afrike, dodaje se u saopštenju. WATCH: Jacob Zuma resigns as President of South Africa https://t.co/LU7mjjE1yY via @ReutersTV pic.twitter.com/Vp7NG3NEBz — Reuters Top News (@Reuters) February 15, 2018 Vladajuća partija,... »

Predsednik Južnoafričke Republike Zuma podneo ostavku

Večernje novosti pre 6 dana
Predsednik Južnoafričke Republike Džejkob Zuma danas je podneo ostavku pod pritiskom svoje partije Afrički nacionalni kongres koja je to tražila od njega
Predsednik Južnoafričke Republike Džejkob Zuma danas je podneo ostavku pod pritiskom svoje partije Afrički nacionalni kongres koja je to tražila od njega. "Iako se ne slažem sa odlukom rukovodstva moje partije, uvek sam bio njen... »

Predsednik Južnoafričke Republike Zuma podneo ostavku

Blic pre 6 dana
Predsednik Južnoafričke Republike Džejkob Zuma danas je podneo ostavku pod pritiskom svoje partije Afrički nacionalni kongres koja je to tražila od njega.
"Iako se ne slažem sa odlukom rukovodstva moje partije, uvek sam bio njen disciplinovani član", kazao je on podnoseći ostavku, navodi Rojters. Partija Afrički nacionalni kongres je u utorak zvanično zatražila od Zume (75) da... »
©2018 Netmark d.o.o.