U KCS zbog malih boginja 46 pacijenata,tri smrtna slučaja

U KCS zbog malih boginja 46 pacijenata,tri smrtna slučaja

Dnevnik pre 29 dana
BEOGRAD: Na Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS trenutno se nalazi 46 pacijenata sa komplikacijama malih boginja, a u poslednja 24 sata ova klinika je primila 14 novih pacijenata za hospitalizaciju, rekao je danas Tanjugu direktor te klinike Goran Stevanović.
Od 46 pacijenata koji se leče na klinici, troje je na odeljenju intezivne nege, naveo je Stevanović i dodaje da sadašnji broj prijema u bolnicu ne prelazi prosek klinike. "Tokom celog perioda epidemije imali smo na našoj klinici... »

Nova žrtva morbila Prva žrtva među bolničkim osobljem

Večernje novosti pre 29 dana
Zaposlena na endokrinologiji izgubila bitku protiv malih boginja. Širi se epidemija: Dosad obolelo 2.280 ljudi, preminulo petoro
ŽENA stara 45 godina, koja je radila kao razvodnik pacijenata u Klinici za endokrinologiju Kliničkog centra Srbije, zvanično je prva žrtva morbila u redovima zaposlenih u zdravstvu Srbije, saznaju "Novosti". Ona je preminula u... »

Od malih boginja obolela još dva dečaka u Crnoj Gori

Blic pre 29 dana
Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je oboljevanje od malih boginja kod još dva dečaka, što je ukupno osam obolelih od početka godine, od kojih je šestoro dece i dvoje odraslih.
"Reč je o dečacima rođenim 2016. i 2017. godine koji nisu vakcinisani protiv morbila. Kod jednog se radi o epidemiološki jasnoj izloženosti virusu tokom boravka u inostranstvu, dok se kod drugog pacijenta radilo o oboljevanju... »

Beograđanka preminula od malih boginja

Politika pre 29 dana
Na Infektivnoj klinici u Beogradu preminula je 30. godišnja žena zbog komplikacija izazvanih malim boginjama i ona je peta žrtva morbila u Srbiji, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja. Do sada su tri osobe umrle u Beogradu, a dve u niškom Kliničkom centru - dvogodišnji dečak i porodilja. Prema... »

Broj obolelih od boginja u Evropi porastao za 400 odsto

Danas pre 29 dana
Broj slučajeva boginja u Evropi je porastao za 400 odsto 2017. u poređenju sa 2016. godinom, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija i upozorila na opadanje broja vakcinisane dece.
Svaki novi slučaj boginja u Evropi nas podseća da nevakcinisana deca i odrasli, bez obzira gde žive, rizikuju da dobiju ovo obolenje i da ga prenesu drugima koji možda nisu u mogućnosti da se vakcinišu, kaže se u saopštenju SZO.... »

SZO: Epidemija malih boginja u Evropi je tragedija

RTS pre 29 dana
RTS: SZO: Epidemija malih boginja u Evropi je tragedija
U Evropi je zabeležen ogroman porast slučajeva malih boginja u 2017. godini, što je kako ocenjuje Svetska zdravstvena organizacija "tragedija", jer su u 2016. godini zabeležena 5.273 slučaja, što je bilo rekordno nisko.
Ove godine, međutim, broj obolelih je porastao 400 odsto, sa više od 20.000 zabaleženih slučajeva i 35 smrtnih slučajeva, prenosi Bi-Bi-Si. U 15 zemalja Evrope, uključujući i Veliku Britaniju, zabeležene su epidemije, a najviše... »

SZO: Epidemija malih boginja u Evropi je tragedija

RTV pre 29 dana
RTV: SZO: Epidemija malih boginja u Evropi je tragedija
ŽENEVA - U Evropi je zabeležen ogroman porast slučajeva malih boginja u 2017. godini, što je kako ocenjuje Svetska zdravstvena organizacija "tragedija", jer su u 2016. godini zabeležena 5.273 slučaja, što je bilo rekordno nisko.
Ove godine, međutim, broj obolelih je porastao 400 odsto, sa više od 20.000 zabaleženih slučajeva i 35 smrtnih slučajeva, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). U 15 zemalja Evrope, uključujući i Veliku Britaniju, zabeležene su epidemije, a... »

Alarmantno! Male boginje se šire Evropom: Broj zaraženih je porastao za 400 odsto

Kurir pre 29 dana
Broj slučajeva zaraze malim boginjama porastao je za 400 odsto u Evropi 2017. godine, u odnosu na prethodnu godinu.
Zaraženih je više od 20.000, a 35 umrlih od te bolesti. Svetska zdravstvena organizacija smatra da je to alarmantno s obzirom na rekordno nizak broj od 5.273 slučaja u 2016. godini. Velike epidemije malih boginja zabeležene su u... »

SZO: Alarmantno, male boginje šire se Evropom

B92 pre 29 dana
B92: SZO: Alarmantno, male boginje šire se Evropom
London -- Broj slučajeva zaraze malim boginjama porastao je za 400 odsto u Evropi 2017. godine, u odnosu na prethodnu godinu.
Zaraženih je više od 20.000, a 35 umrlih od te bolesti. Svetska zdravstvena organizacija smatra da je to alarmantno s obzirom na rekordno nizak broj od 5.273 slučaja u 2016. godini, prenosi Bi-Bi-Si. Velike epidemije malih... »

U Srbiji 2.280 slučajeva malih boginja, registrovan i treći smrtni ishod

Danas pre 29 dana
Od početka oktobra u Srbiji i na severu Kosova registrovano je 2.280 slučajeva malih boginja, a juče je zvanično prijavljen i treći smrtni ishod.
Iako mediji prenose da je do sada život od posledica malih boginja iygubilo pet osoba, prema zvaničnom saopštenju Batuta, potvrđena su do sada tri smrtna slučaja. Najmlađa obolela osoba od malih boginja je stara 15 dana, a... »

I dalje raste broj obolelih od malih boginja

Press pre 29 dana
U Srbiji je do sada registrovano 2.280 slučajeva malih boginja, od kojih je 1.194 potvrđeno u Institutu Torlak.
Foto:B92.net Kako je saopštio Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", nајmlаđа оbоlеlа оsоbа imala je 15 dаnа, а nајstаriја 65 gоdinа, a većina obolelih - 94 odsto, je nevakcinisano, nepotpuno vakcinisano ili... »

Još jedna žrtva malih boginja, preminula 30-godišnja Beograđanka

RTS pre 29 dana
RTS: Još jedna žrtva malih boginja, preminula 30-godišnja Beograđanka
Na Infektivnoj klinici u Beogradu preminula je 30-godišnja žena zbog komplikacija izazvanih malim boginjama, rečeno je "Tanjugu" u Ministarstvu zdravlja. To je peta žrtva morbila u Srbiji.
Do sada su tri osobe umrle u Beogradu, a dve u niškom Kliničkom centru - dvodišnji dečak i porodilja. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", od početka epidemije u Srbiji registrovano je... »

Preminula Beograđanka od malih boginja

RTV pre 29 dana
RTV: Preminula Beograđanka od malih boginja
BEOGRAD - Na Infektivnoj klinici u Beogradu preminula je 30. godišnja žena zbog komplikacija izazvanih malim boginjama i ona je peta žrtva morbila u Srbiji, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja.
Do sada su tri osobe umrle u Beogradu, a dve u niškom Kliničkom centru - dvogodišnji dečak i porodilja. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", od početka epidemije u Srbiji registrovano je... »

I dalje raste broj obolelih od malih boginja

B92 pre 29 dana
B92: I dalje raste broj obolelih od malih boginja
Beograd -- U Srbiji je do sada registrovano 2.280 slučajeva malih boginja, od kojih je 1.194 potvrđeno u Institutu Torlak.
Kako je saopštio Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", naŃ�mlađa ĐľbĐľlеla ĐľsĐľba imala je 15 dana, a naŃ�stariŃ�a 65 gĐľdina, a većina obolelih - 94 odsto, je nevakcinisano, nepotpuno vakcinisano ili... »

U Vojvodini od malih boginja obolelo 56 osoba

Blic pre 30 dana
U Vojvodini je od novembra 2017. godine do danas registrovano 56 obolelih od malih boginja, od kojih je 26 iz Novog Sada, podaci su vojvođanskog Instituta za javno zdravlje.
Najmlađi oboleli od malih boginja, kako se navodi, imao je devet meseci, a najstariji 56 godina. Poslednji slučaj infekcije virusom morbila u Novom Sadu registrovan je 5. februara. Na bolničkom lečenju trenutno je četvoro... »

Još jedan prolećni dan – sa snegom

B92  pre 2 sata  još 2 povezane

Vremeplov: Umro Gete

RTV  pre 1 sat  još 1 povezana

Sudije stežu obruč oko Sarkozija

Večernje novosti  pre 7 sati  još 1 povezana

SAD: Nevreme odlaže letove, zatvara škole

B92  pre 3 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.