Повезане вести

Меркелова: Македонија никад ближе решењу спора у вези са именом

Меркелова: Македонија никад ближе решењу спора у вези са именом

Спутник 21.02.2018
Македонија је ближа него икада у протеклој деценији решењу за дугогодишњи спор са Грчком у вези са својим именом, који је осујетио амбиције Скопља да се придружи НАТО-у и ЕУ, изјавила је данас немачка канцеларка Ангела Меркел… »
(Видео) Заједничка конференција меркелове и заева у Берлину Немачка канцеларка: Сваки компромис је болан, али мора да се…

(Видео) Заједничка конференција меркелове и заева у Берлину Немачка канцеларка: Сваки компромис је болан, али мора да се…

Курир 21.02.2018
Мој став је да питање имена треба да се реши, и да вршење притиска није од велике користи. Имам утисак да први пут обе стране стране имају интерес у решавању спора, што је добар предуслов, изјавила је немачка канцеларка Ангела… »
Меркел: Македонија никад ближе рјешењу спора са Грчком

Меркел: Македонија никад ближе рјешењу спора са Грчком

Слободна Европа 21.02.2018
Македонија је ближе него икада раније у посљедњих десет година да ријеши спор с Грчком око имена, оцијенила је њемачка канцеларка Ангела Меркел. " Задовољна сам и лакше ми је што има напретка у преговорима ” истакнула је… »
Бошњаковски: Немачка се не укључује у решавање спора око имена

Бошњаковски: Немачка се не укључује у решавање спора око имена

Курир 21.02.2018
Преговори за решавање спора с Грчком око имена воде се искључиво под покровитељством Уједињених нација, а данашњи састанак, македонског премијера Зорана Заева и немачке канцеларке Ангеле Меркел не значи укључивање Немачке… »
Меркел: Македонија никад ближе рјешењу спора о имену

Меркел: Македонија никад ближе рјешењу спора о имену

Ал Јазеера 21.02.2018
Њемачка канцеларка разговарала у Берлину с македонским премијером Зораном Заевом. Македонија је ближа него икада у протеклом десетљећу рјешењу за дугогодишњи спор с Грчком у вези са својим именом који је осујетио амбиције… »

Вести дана »