Povezane vesti

Šest pravosnažnih i 50 prvostepenih presuda u korist klijenata, a jednu u korist banke je poništio Vrhovni sud

Blic utorak, 13. mart 2018.
Do sada je doneto šest pravosnažnih i oko 50 prvostepenih presuda u korist klijenata, po kojima banke moraju da vrate nezakonito naplaćen trošak obrade kredita. Brojne klijente, međštuim ohrabruje to što je Vrhovni kasacioni sud, nedavno poništio pravosnažnu presudu koja je bila doneta u korist... »

Efektiva: Potvrđeno da banka nema pravo da naplaćuje trošak obrade kredita

Nova ekonomija utorak, 13. mart 2018.
Udruženje bankarskih klijenata Efektiva saopštilo je da je Vrhavni kasacioni sud poništio prvostepenu presudu po kojoj je trošak obrade kredita zakonit. Kako se navodi u saopštenju, u najnovijoj presudi Vrhovnog kasacionog suda (VKS) potvrđeno je da banka nema pravo da naplaćuje trošak obrade... »

EFektiva: Vrhovni kasacioni sud presudio bankama

B92 utorak, 13. mart 2018.
B92: EFektiva: Vrhovni kasacioni sud presudio bankama
Beograd -- Udruženje bankarskih klijenata Efektiva saopštilo je da je Vrhavni kasacioni sud poništio prvostepenu presudu po kojoj je trošak obrade kredita zakonit.
Kako se navodi u saopštenju, u najnovijoj presudi Vrhovnog kasacionog suda (VKS) potvrđeno je da banka nema pravo da naplaćuje trošak obrade kredita kao cenu ugovora, pa je pravnosnažna presuda, koja je po tom osnovu bila doneta... »

"Efektiva" o odluci Vrhovnog kasacionog suda o troškovima kredita

Blic utorak, 13. mart 2018.
Vrhovni kasacioni sud usvojio je zahtev za reviziju protiv pravosnažne presude Apelacionog suda u Beogradu i naložio da se ponovi suđenje po tužbi klijenta protiv banke kojom je bilo naloženo klijentu da plati troškove kredita. Udruženje "Efektiva" tumači da je ovom presudom potvrđeno da banka nema... »

Presuda Vrhovnog kasacionog suda u korist klijenta

Danas utorak, 13. mart 2018.
U najnovijoj presudi Vrhovnog kasacionog suda (VKS), potvrđeno je da banka nema pravo da naplaćuje trošak obrade kredita kao cenu ugovora, navodi se u saopštenju udruženja Efektiva.
Tako je pravnosnažna presuda, koja je po tom osnovu bila doneta u korist banke, vraćena na ponovno odlučivanje. Radi se o postupku koji je, između ostalog vođen i po pitanju troškova obrade kredita, a koji je u tom delu... »
©2018 Netmark d.o.o.