SAD: Rekordno cenzurisanje dokumenata

SAD: Rekordno cenzurisanje dokumenata

Al Jazeera utorak, 13. mart 2018.
Vladine agencije sprečavale su uvid u službenu dokumentaciju iako Zakon o slobodnom pristupu informacijama to zabranjuje.
Američka savezna vlada prošle je godine cenzurisala, zadržala ili navela da ne može naći dokumente koje su građani, novinari i drugi tražili u mnogo većoj mjeri nego bilo kad u prethodnoj deceniji. To je objavljeno u analizi... »

Rekordna cenzura: Američka vlada sve više krije dokumente od svojih građana

Blic utorak, 13. mart 2018.
Američka savezna vlada je prošle godine cenzurisala, zadržala ili navela da ne može da nađe dokumenta koje su građani, novinari i drugi tražili, u mnogo većoj meri nego bilo kada u prethodnoj deceniji. To je objavljeno u analizi agencije AP, koja obuhvata osam meseci od dolaska Donalda Trampa na... »

AP: Cenzura u Americi veća nego ikad! Vlasti ne daju uvid u 78 odsto traženih dokumenata!

Kurir utorak, 13. mart 2018.
VAŠINGTON - Američka administracija prošle godine je cenzurisala, zadržala ili navela da ne može da nađe dokumenta koje su građani, novinari i drugi tražili u mnogo većoj meri nego bilo kada u prethodnoj deceniji.
To je objavljeno u analizi agencije AP, koja obuhvata osam meseci od dolaska Donalda Trampa na vlast i prvi je pokazatelj toga koliko se njegova administracija pridržava Zakona o slobodnom pristupu informacijama. US sets new... »

Rekordno cenzurisanje dokumenata u SAD

RTS utorak, 13. mart 2018.
RTS: Rekordno cenzurisanje dokumenata u SAD
Američka savezna vlada je prošle godine cenzurisala, zadržala ili navela da ne može da nađe dokumenta koje su građani, novinari i drugi tražili, u mnogo većoj meri nego bilo kada u prethodnoj deceniji.
To je objavljeno u analizi agencije AP, koja obuhvata osam meseci od dolaska Donalda Trampa na vlast i prvi je pokazatelj toga koliko se njegova administracija pridržava Zakona o slobodnom pristupu informacijama. Analiza je... »

Rekordno cenzurisanje dokumenata u SAD

RTV utorak, 13. mart 2018.
RTV: Rekordno cenzurisanje dokumenata u SAD
VAŠINGTON - Američka savezna vlada je prošle godine cenzurisala, zadržala ili navela da ne može da nađe dokumenta koje su građani, novinari i drugi tražili, u mnogo većoj meri nego bilo kada u prethodnoj deceniji.
To je objavljeno u analizi agencije AP, koja obuhvata osam meseci od dolaska Donalda Trampa na vlast i prvi je pokazatelj toga koliko se njegova administracija pridržava Zakona o slobodnom pristupu informacijama. Analiza je... »

Novi rekord SAD u cenzurisanju i nedavanju podataka

Radio 021 utorak, 13. mart 2018.
Američka savezna vlada je u protekloj godini cenzurisala, zadržala ili nije mogla da nađe više dokumenata koje traže građani ili novinari nego u prethodnoj celoj deceniji, navodi se u analizi agencije AP.
Analiza obuhvata osam meseci od dolaska Donalda Trampa na vlast i pokazatelj je koliko se njegova administracija pridržava Zakona o slobodnom pristupu informacijama (Freedom of Information Act). U studiji se navodi da su mnogi... »

Komentari na drugim sajtovima

©2018 Netmark d.o.o.