Povezane vesti

Mičel: Srbija za SAD okosnica stabilnosti, od Dačića izjava Vilsona o Kosmetu iz 1918.

RTV utorak, 13. mart 2018.
RTV: Mičel: Srbija za SAD okosnica stabilnosti, od Dačića izjava Vilsona o Kosmetu iz 1918.
BEOGRAD - SAD smatraju Srbiju okosnicom stabilnosti na Balkanu, izjavio je večeras zvaničnik američkog Stejt departmenta Ves Mičel u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, koji mu je uručio reprint izjave američkog predsednika Vudroa Vilsona o Kosovu iz "Njujorka tajmsa" u junu 1918. godine.
Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel je u razgovoru sa Dačićem istakao da SAD Srbiju smatraju jednom od najznačajnijih zemalja regiona i okosnicom stabilnosti na Balkanu. Pomoćnik državnog sekretara... »

Stigao nam Mičel, sa ili bez "paketa"?

Mondo utorak, 13. mart 2018.
Uzavrela atmosfera vladala je pred dolazak pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela koji danas stiže sigao u Beograd.
Tu "atmosferu" podgrejali su beogradski mediji koji su ranije objavili da će Mičel tokom posete Beogradu, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predstaviti plan u četiri tačke za rešenje pitanja Kosova. Prema navodima "Novosti"... »

Mičel: SA Dpodržavaju Makedoniju i Grčku u naporima za rešenje o imenu

Danas utorak, 13. mart 2018.
Sjedinjene Američke Države podržavaju Makedoniju i Grčku u naporima da nađu zajedničko rešenje o pitanju imena, izjavio je danas pomoćnik američkog državnog sekretara Ves Mičel, koji posle Skoplja stiže u Beograd.
U Beogradu je za večeras zakazan njegov susret sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem. Mnogo je važno da Makedonija i Grčka nastave pregovore, rekao je Mičel na zajedničkoj konferenciji za štampu sa premijerom Zoranom... »

Albanci: Novi Hojt Ji nam je obećao - dobijate vojsku!

Vesti online utorak, 13. mart 2018.
Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel u Beograd donosi poruku da SAD podržavaju formiranje vojske Kosova, kaže Fatmir Šeholi.
Prištinski politički analitičar je u jutarnjem programu televizije Prva istakao da je Mičel tokom posete Prištini "istakao svoju privrženost Kosovu", kao i da je rekao da su SAD uz Prištinu "rame uz rame". Kako kaže, Mičelova... »

Ozbiljni pregovori se vode iza kulisa

Danas utorak, 13. mart 2018.
Amerika ispituje teren, kažu izvori Danasa, uoči sutranje posete zvaničnika SAD Beogradu Ukoliko se Sjedinjene Američke Države uključe u narednu fazu briselskih pregovora Beograda i Prištine, i Rusija će, gotovo izvesno, isto učiniti, i jedni i drugi trenutno „ispituju teren“ za nastavak procesa rešavanja kosovskog pitanja…
… kažu za Danas nezvanično predstavnici diplomatskih krugova, komentarišući sutrašnji dolazak zamenika državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove Vesa Mičela u Beograd. Mičel je juče u Prištini demantovao medijske... »

"Šta je Mičel rekao? Kaže, video je te 'kreativnosti'"

B92 utorak, 13. mart 2018.
B92: "Šta je Mičel rekao? Kaže, video je te 'kreativnosti'"
Beograd -- Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel u Beograd donosi poruku da SAD podržavaju formiranje vojske Kosova, kaže Fatmir Šeholi.
Prištinski politički analitičar je u jutarnjem programu televizije Prva istakao da je Mičel tokom posete Prištini "istakao svoju privrženost Kosovu", kao i da je rekao da su SAD uz Prištinu “rame uz rame”. Kako kaže, Mičelova... »

Vučić sutra sa Mičelom

Blic utorak, 13. mart 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom. Sastanak počinje u 10 sati. Mičel stiže večeras u Beograd kada će razgovarati sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem. Predviđeno je da se zvaničnik Stejt departmenta tokom... »

Ves Mičel stiže danas u Beograd

Blic utorak, 13. mart 2018.
Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel stiže danas u Beograd, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, šefom diplomatije Ivicom Dačićem, kao i sa opozicionim liderima. Mičel će, tokom posete, potvrditi snažne veze između... »

Posle Prištine - Beograd: Stiže Amerikanac koji "nema nikakav plan za Kosovo"

Vesti online utorak, 13. mart 2018.
Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel stiže danas u Beograd, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, šefom diplomatije Ivicom Dačićem, kao i sa opozicionim liderima.
Mičel će, tokom posete, potvrditi snažne veze između Srbije i Sjedinjenih Država i pozvati srpsku vladu da ubrza normalizaciju odnosa sa Kosovom, sprovede reforme neophodne za postizanje njenog cilja članstva u Evropskoj uniji i... »

Mičel stiže u Beograd: Pozvaće srpsku vladu da ubrza normalizaciju odnosa sa KiM i tvrdi da ne donosi posebne planove za to

Kurir utorak, 13. mart 2018.
Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel stiže danas u Beograd, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, šefom diplomatije Ivicom Dačićem, kao i sa opozicionim liderima. Mičel će, tokom posete, potvrditi snažne veze između... »

Čovek "koji ne donosi plan za Kosovo" danas u Beogradu

B92 utorak, 13. mart 2018.
B92: Čovek "koji ne donosi plan za Kosovo" danas u Beogradu
Beograd -- Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel stiže danas u Beograd. Sastanci kreću uveče.
Tokom zvanične posete Beogradu, u koj stiže iz Prištine, američki zvaničnik će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, šefom diplomatije Ivicom Dačićem, kao i sa opozicionim liderima.... »
©2018 Netmark d.o.o.