Povezane vesti

Rusija odbila britanski ultimatum zbog otrovanog dvostrukog špijuna

Politika utorak, 13. mart 2018.
Vlast i opozicija u Londonu međusobno se optužuju oko toga ko je zavisan od ruskih rubalja
Iako je London dao Moskvi rok do ponoći da objasni kako su bivši ruski špijun Sergej Skripalj i njegova kći otrovani u britanskom gradu Solsberiju, odgovor je usledio i pre toga. Predsednik Vladimir Putin je rekao da Britanija... »

Moskva preti da će isterati britanske medije ukoliko RT dobije zabranu

Novi magazin utorak, 13. mart 2018.
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila je danas da bi Moskva mogla da zabrani rad britanskih medija u Rusiji, kao odgovor na pretnju Londona da bi ruska televizija RT mogla da izgubi licencu za emitovanje programa u Velikoj Britanijii.
"Mogu odmah da vam kažem - nijedna britanska medijska kuća neće raditi u našoj zemlji ako zatvore RT", rekla je Zaharova za TV Rusija 1. Ona je kazala da niko ne može da razgovara sa Rusijom kao nuklearnom državom jezikom... »

Tramp o slučaju otrovanog špijuna: Rusija "moguće" odgovorna

Glas Amerike utorak, 13. mart 2018.
Predsednik Tramp konstatovao je da Britanija ima dokaze da Rusija stoji iza trovanja bivšeg ruskog špijuna i njegove ćerke u Engleskoj, ali nije direktno okrivio Moskvu "dok ne budu poznate sve činjenice". "Čini mi se da bi to mogla biti Rusija na osnovu svih dokaza koje poseduju", rekao je Tramp... »

Trovanje ruskog špijuna London pakuje "kazneni paket" protiv Rusije

Večernje novosti utorak, 13. mart 2018.
U Rusiji spokojni na optužbe Velike Britanije da su odgovorni za trovanje Skripalja. Lavrov: Ovo nije doba kolonijalizma. Moskva tvrdi da su sve količine gasa novičok uništene
MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA ULTIMATUM britanske premijerke Tereze Mej da Rusi do kraja današnjeg dana daju objašnjenje o trovanju emigranta Sergeja Skripalja ili će uslediti "ozbiljnije mere", u Moskvi nisu doživeli dramatično.... »

Ruska televizija RT može da izgubi licencu u Britaniji

Radio 021 utorak, 13. mart 2018.
Britansko regulatorno telo za medije Ofkom saopštilo je da bi ruska televizija RT mogla da izgubi licencu za emitovanje programa u Velikoj Britaniji, zbog napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja.
Ta televizija iza koje stoji Kremlj konstantno je na meti kritika Ofkoma, zbog kršenja standarda nepristrasnosti, dok su neki britanski poslanici pozvali na njeno zatvaranje. Dvostruki agent Skripalj i njegova ćerka Julija nađeni... »

"Niko ne sme da kaže - dajem Rusiji 24 sata"

B92 utorak, 13. mart 2018.
B92: "Niko ne sme da kaže - dajem Rusiji 24 sata"
Rusiju ne treba zaplašivati, to je postalo posebno jasno nakon nedavne poruke predsednika Rusije Vladimira Putina saveznoj skupštini.
To je izjavila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. „Sada, nakon ove jučerašnje predstave u parlamentu Velike Britanije, svima bi trebalo da bude jasno da nakon onoga što je govorio predsednik (u... »

Merkelova: Rusija da odgovori na pitanja o špijunu

B92 utorak, 13. mart 2018.
B92: Merkelova: Rusija da odgovori na pitanja o špijunu
Berlin -- Rusija mora da pruži "brze odgovore na legitimna pitanja koja je postavila britanska vlada" u vezi sa trovanjem bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke
To je izjavila nemačka kancelarka Angela Merkel. Kancelarija nemačke kancelarke saopštila je da je Merkelova danas razgovarala telefonom s britanskom premijerkom Terezom Mej i "najoštrije" osudila napad nervnim agensom, prenosi... »

Zaharova: Ako London zabrani "Raša Tudej" - uzvratićemo

RTS utorak, 13. mart 2018.
RTS: Zaharova: Ako London zabrani "Raša Tudej" - uzvratićemo
Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila je da nijedan britanski medij neće moći da radi u Rusiji, ukoliko Velika Britanija zabrani televiziju "Raša tudej".
Njena izjava usledila je kao odgovor na upozorenje britanskog regulatornog tela za medije Ofkom da bi RT mogla da bude oduzeta dozvola za emitovanje u Ujedinjenom kraljevstvu nakon napada nervnim gasom na bivšeg ruskog agenta... »

Ako Velika Britanija zabrani Raša Tudej, Rusija bez britanskih medija

Politika utorak, 13. mart 2018.
Moskva: Neosnovane optužbe da Rusija stoji iza trovanja agenta
MOSKVA - Ako Velika Britanija zabrani televiziju Raša tudej nijedan britanski medij neće moći da radi u Rusiji, upozorila je portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova. Njena izjava usledila je kao odgovor na upozorenje... »

Zaharova odgovorila na ultimatum: Ako Velika Britanija zabrani RT nijedan od njihovih medija neće moći da radi u Rusiji!

Kurir utorak, 13. mart 2018.
Ako Velika Britanija zabrani televiziju Raša tudej nijedan britanski medij neće moći da radi u Rusiji, upozorila je danas portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova.
Njena izjava usledila je kao odgovor na upozorenje britanskog regulatornog tela za medije Ofkom da bi RT mogla da bude oduzeta dozvola za emitovanje u Ujedinjenom kraljevstvu nakon napada nervnim gasom na bivšeg ruskog agenta... »

Moskva: Protest britanskoj ambasadorki zbog optužbi za trovanje Skripalja

RTS utorak, 13. mart 2018.
RTS: Moskva: Protest britanskoj ambasadorki zbog optužbi za trovanje Skripalja
Rusija je uputila snažan protest britanskoj ambasadorki u Moskvi Lori Bristou smatrajući da su neosnovane optužbe Londona da je Rusija umešana u trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja.
Kako je saopštilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova, s britanskom ambasadorkom razgovarao je prvi zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Vladimir Titov, koji je potez britanskih zvaničnika nazvao "otvorenom provokacijom",... »

Pretnje i ultimatumi: Velika Britanija hoće da oduzme licencu ruskoj televiziji RT!

Kurir utorak, 13. mart 2018.
Britansko regulatorno telo za medije Ofkom saopštilo je da bi ruska televizija RT mogla da izgubi licencu za emitovanje programa u Velikoj Britaniji, zbog napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala.
Ta televizija iza koje stoji Kremlj konstantno je na meti kritika Ofkoma, zbog kršenja standarda nepristrasnosti, dok su neki britanski poslanici pozvali na njeno zatvaranje. Dvostruki agent Skripal i njegova ćerka Julija nadjeni... »

Moskva: Neosnovane optužbe da Rusija stoji iza trovanja

Dnevnik utorak, 13. mart 2018.
MOSKVA: Rusija je uputila snažan protest britanskoj ambasadorki u Moskvi Lori Bristou smatrajući da su neosnovane optužbe Londona da je Rusija umešana u trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja.
Kako je saopštilo danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, s britanskom ambasadorkom razgovarao je prvi zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Vladimir Titov, koji je potez britanskih zvaničnika nazvao "otvorenom... »

Tramp: Trovanje agenta – zvuči kao da su Rusi krivi

B92 utorak, 13. mart 2018.
B92: Tramp: Trovanje agenta – zvuči kao da su Rusi krivi
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je "da zvuči" kao da je Rusija odgovorna za trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Velikoj Britaniji.
On je dodao da će o tome razgovarati sa britanskom premijerkom Terezom Mej. "Zvuči kao da oni veruju da je Rusija odgovorna i svakako bih te nalaze shvatio kao činjenicu. SAD će osuditi Rusiju ukoliko se to poklopi sa britanskim... »

Lavina optužbi protiv Rusije nakon trovanja bivšeg agenta

Slobodna Evropa utorak, 13. mart 2018.
Sada već bivši američki državni tajnik Rex Tillerson izjavio je da su SAD "ogorčene" zbog vrlo vjerojatnog ruskog trovanja bivšega špijuna Sergeja Skripalja u Britaniji, te upozorio kako će se Moskva "sigurno" suočiti sa jasnim savezničkim odgovorom. Washington je tako reagirao na tvrdnje britanske... »

Britanska policija: Istraga o trovanju Skripalja trajaće nedeljama, još nema osumnjičenih

Kurir utorak, 13. mart 2018.
Britanska policija saopštila je danas da će istraga o napadu hemijskom supstancom na bivšeg britanskog špijuna Sergeja Skripalja trajati više nedelja i da u dosadašnjoj istrazi još nemaju nikog osumnjičenog.
U pisanom saopštenju, novi šef za borbu protiv terorizma Nil Basu ponudio je više detalja o kretanjima Skripalja i njegove ćerke Julije pre nego što su napadnuti u Solsberiju 4. marta i zatražio je od građana da se oglase ukoliko... »

Istraga o trovanju Skripalja trajaće nedeljama

RTS utorak, 13. mart 2018.
RTS: Istraga o trovanju Skripalja trajaće nedeljama
Britanska policija saopštila je da će istraga o napadu hemijskom supstancom na bivšeg britanskog špijuna Sergeja Skripalja trajati više nedelja i da u dosadašnjoj istrazi još nemaju nikog osumnjičenog.
U pisanom saopštenju, novi šef za borbu protiv terorizma Nil Basu ponudio je više detalja o kretanjima Skripalja i njegove ćerke Julije pre nego što su napadnuti u Solsberiju 4. marta i zatražio je od građana da se oglase ukoliko... »

Gabrijel: Nemačka zabrinuta zbog napada na Skripalja

Kurir utorak, 13. mart 2018.
Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel izjavio je danas da je Berlin "veoma zabrinut" zbog trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Engleskoj i da izražava solidarnost sa Britanijom.
On je saopštio da je telefonom razgovarao sa britanskim ministrom spoljnih poslova Borisom Džonsonom i dodao da Berlin "osuđuje napad zabranjenim hemijskim oružjem najstrožijim terminima". Prema njegovim rečima, oni koji su... »

Policija: Istraga o trovanju ruskog špijuna trajat će sedmicama

Al Jazeera utorak, 13. mart 2018.
Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov tvrdi da Moskva nije kriva za trovanje Sergeja Skripala i njegove kćerke Julije u Velikoj Britaniji.
Britanska policija saopćila je u utorak da će istraga o napadu hemijskom supstancom na bivšeg britanskog špijuna Sergeja Skripala trajati više sedmica i da u dosadašnjoj istrazi još nemaju nikog osumnjičenog. U pisanom saopćenju,... »

Tramp: Trovanje agenta – zvuči kao da su Rusi krivi

RTS utorak, 13. mart 2018.
RTS: Tramp: Trovanje agenta – zvuči kao da su Rusi krivi
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je "da zvuči" kao da je Rusija odgovorna za trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Velikoj Britaniji, dodajući da će o tome razgovarati sa britanskom premijerkom Terezom Mej.
"Zvuči kao da oni veruju da je Rusija odgovorna i svakako bih te nalaze shvatio kao činjenicu. SAD će osuditi Rusiju ukoliko se to poklopi sa britanskim nalazima", rekao je Donald Tramp novinarima uoči puta u Kaliforniju, prenosi... »

Tramp o trovanju špijuna: Osudićemo Rusiju ako se dokaže da je kriva

Blic utorak, 13. mart 2018.
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas "da zvuči" kao da je Rusija odgovorna za trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripala i njegove ćerke u Velikoj Britaniji, dodajući da će o tome razgovarati sa britanskom premijerkom Terezom Mej. - Zvuči kao da oni veruju da je Rusija odgovorna i... »

Tramp: Trovanje agenta? Zvuči kao da su Rusi krivi

Kurir utorak, 13. mart 2018.
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas "da zvuči" kao da je Rusija odgovorna za trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Velikoj Britaniji, dodajući da će o tome razgovarati sa britanskom premijerkom Terezom Mej.
"Zvuči kao da oni veruju da je Rusija odgovorna i svakako bih te nalaze shvatio kao činjenicu. SAD će osuditi Rusiju ukoliko se to poklopi sa britanskim nalazima", rekao je Tramp novinarima uoči puta u Kaliforniju, prenosi AP.... »

Rusija odgovorila na britanski ultimatum: Pričate besmislice i odbijate da predate dokaze!

Pravda utorak, 13. mart 2018.
Zvanična Moskva negirala je optužbe da ima bilo kakve veze sa trovanjem ruskog špijuna Sergeja Skripala, a ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da Velika Britanija juče odbila Moskvi da dostavi činjenice i dokaze o trovanju i materiji kojom je Skripal otrovan.
- Objavli smo saopštenje u kojem to odbacujemo kao besmislice. Mi nemamo ništa s tim - rekao je Lavrov. Lavrov je izjavio novinarima da Moskva traži uzorke nervne supstance, ali da je odbijena i to je nazvao kršenjem Konvencije o... »

Posle optužbi tereza Mej na račun Rusije: Britanska ambasadorka u Moskvi stigla u mip Rusije na razgovor

Kurir utorak, 13. mart 2018.
MOSKVA - Ambasadorka Velike Britanije u Moskvi stigla je u Ministarstvo inostranih poslova Rusije, gde je pozvana na razgovor zbog ozbiljnog zatezanja odnosa dveju zemalja posle optužbi britanske premijerke Tereze Mej da je Rusija umešana u trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije pre 10 dana u Salsberiju u Engleskoj.
Tereza Mej je čak postavila ultimatum Moskvi da se do kraja dana (utorak, 13. mart) izjasni o svojoj "krivici" i dodala da će London, ako se dokaže da Moskva stoji iza napada na Skripalja, smatrati to "nezakonitom upotrebom sile"... »

Evo kako je Putin odbrusio novinaru BBC (VIDEO)

Vesti online utorak, 13. mart 2018.
BBC je objavio snimak na kome se vidi kako je ruski predsednik Vladimir Putin odgovorio na pitanje njihovog novinara o navodnoj umešanosti Rusije u smrt špijuna Sergeja Skripalja.
"Prvo razjasnite stvari sebi samima, pa dođite da pričamo", rekao je Putin odgovarajući na pitanje novinara BBC. U britanskom Solsberiju su 5. marta muškarac i žena otrovani "nepoznatom materijom", nakon čega su hospitalizovani... »

Posle trovanja bivšeg ruskog špijuna Britanski ambasador u Moskvi pozvan na razgovor

Večernje novosti utorak, 13. mart 2018.
Ambasador Velike Britanije u Moskvi pozvan je danas na razgovor u rusko ministarstvo spoljnih poslova, nakon što je dan ranije ruski ambasador u Velikoj Britaniji pozvan na razgovor
MOSKVA - Ambasador Velike Britanije u Moskvi pozvan je danas na razgovor u rusko ministarstvo spoljnih poslova, saopštilo je rusko ministarstvo agenciji Tass. U ponedeljak je ruski ambasador u Velikoj Britaniji pozvan na... »

Lavrov: Rusija nije kriva za trovanje bivšeg ruskog agenta u Britaniji

Novi magazin utorak, 13. mart 2018.
Rusija nije kriva za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja u Britaniji i spremna je da sarađuje sa britanskim vlastima u istrazi o tom trovanju, rekao je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Rusko ministarstvo spoljnih poslova danas je saopštilo da je pozvalo na razgovor britanskog ambasadora u Moskvi Lorija Bristoua kao odgovor na optužbe britanske premijerke Tereze Mej prema kojoj postoji velika verovatnoća da... »

Britanska ambasadorka u Moskvi pozvana na razgovor

Al Jazeera utorak, 13. mart 2018.
Dan nakon što su britanske vlasti pozvale na razgovor ruskog ambasadora u Londonu u vezi s trovanjem bivšeg špijuna Sergeja Skripala Rusija je primijenila istu mjeru.
Ambasadorka Velike Britanije u Moskvi pozvana je na razgovor u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, saopštilo je to ministarstvo agenciji TASS. U ponedeljak je ruski ambasador u Velikoj Britaniji pozvan na razgovor. Britanska... »

Rusija i Britanija "baš zakuvale": Ultimatum i odgovor

B92 utorak, 13. mart 2018.
B92: Rusija i Britanija "baš zakuvale": Ultimatum i odgovor
Moskva -- Rusija "nije kriva" za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja u Britaniji i spremna je da sarađuje sa britanskim vlastima, rekao je Sergej Lavrov.
"Rusija nije kriva i spremna je da sarađuje u istrazi ukoliko Velika Britanija ispuni svoje međunarodne obaveze", rekao je šef ruske diplomatje novinarima u Moskvi, dan posle optužbi britanske premijerke Tereze Mej upućenih... »

Britanski Telegraf: Trag agensa kojim je otrovan bivši špijun Skripalj vodi do Hilari Klinton, a ne do Kremlja!

Kurir utorak, 13. mart 2018.
Pokušaj ubistva Rusa Sergeja Skripalja, dvostrukog agenta otrovanog u Solsberiju u Velikoj Britaniji prošle nedelje, jeste nešto što vlastima u Moskvi najmanje treba, posebno uoči predsedničkih izbora ovog meseca. Ali, za britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona i britansku premijerku Terezu Mej sumnje nema. Za ovo dvoje političara kriva je Rusija, a nalog je dao lično njen predsednik Vladimir Putin.
Britanski Telegraf otkriva da je Sergej Skripalj bio povezan s Kristoferom Stilom, autorom dosijea protiv Trampa i britanskim špijunom povezanim sa grupom Fjužn GPS, dakle direktno povezanim s Demokratskim nacionalnim kongresom i... »

Kina o "napadu" na Rusiju: Ozbiljne optužbe bez dokaza

Vesti online utorak, 13. mart 2018.
"U izjavi britanske premijerke Tereze Mej o navodnoj ulozi Moskve u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćerke nedostaju ozbiljni dokazi", izjavio je portparol kineskog Ministarstva inostranih poslova Lu Kang.
- Nadamo se da će se dotična strana osloniti na realne činjenice na osnovu kojih će se o ovom pitanju diskutovati i kako će se ono rešavti - rekao je Lu. Prema njegovim rečima, Kina pažljivo prati slučaj Skripal, preneo je Tass.... »

Lavrov: Rusija će sarađivati ako dobije uzorke supstance

Dnevnik utorak, 13. mart 2018.
MOSKVA: Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da će Rusija sarađivati sa Britanijom samo ukoliko odbije uzorke nervne supstance za koju se veruje da je otrovala ruskog spijuna Sergeja Skripalja i njegovu kćerku.
Lavrov je izjavio novinarima da Moskva traži uzorke nervne supstance, ali da je odbijena i to je nazvao kršenjem Konvencije o hemijskom oružju. Lavrov je insistirao na tome da Rusija nije kriva za trovanje ruskog spijuna Sergeja... »

Rusija odgovorila na britanski ultimatum: To su čiste besmislice, vi odbijate da predate dokaze

Blic utorak, 13. mart 2018.
Zvanična Moskva negirala je optužbe da ima bilo kakve veze sa trovanjem ruskog špijuna Sergeja Skripala, a ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da Velika Britanija juče odbila Moskvi da dostavi činjenice i dokaze o trovanju i materiji kojom je Skripal otrovan. - Objavli smo... »

Britanska ambasadorka u Moskvi pozvana na razgovor

Dnevnik utorak, 13. mart 2018.
MOSKVA: Ambasadorka Velike Britanije u Moskvi pozvana je danas na razgovor u rusko ministarstvo spoljnih poslova, saopštilo je rusko ministarstvo agenciji Tas s.
U ponedeljak je ruski ambasador u Velikoj Britaniji pozvan na razgovor. Britanska premijerka Tereza Mej optužila je u ponedeljak Rusiju da stoji iza napada nervnim agensom bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke... »

Diplomatsko "usijanje" zbog trovanja špijuna, Moskva odbija da odgovori na ultimatum

RTV utorak, 13. mart 2018.
RTV: Diplomatsko "usijanje" zbog trovanja špijuna, Moskva odbija da odgovori na ultimatum
LONDON/VAŠINGTON/BRISEL - Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da Moskva nema nikakve veze sa pokušajem ubistva bivšeg pukovnika Sergeja Skriplja i da neće odgovarati na ultimatum Londona u vezi sa tim slučajem.
Pre nego što se postavi ultimatum bilo bi bolje da se ispoštuju obaveze iz međunarodnog prava, u ovom slučaju konvencija o zabrani hemijskog oružja, rekao je Lavrov, prenosi Sputnik. On je dodao da Rusija nije dobila od Velike... »

Peking opominje: U izjavi Tereze Mej o vezi Rusije i trovanja bivšeg špijuna nedostaju ozbiljni dokazi!

Kurir utorak, 13. mart 2018.
PEKING - U izjavi britanske premijerke Tereze Mej o navodnoj ulozi Moskve u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke nedostaju ozbiljni dokazi, izjavio je danas portparol kineskog Ministarstva inostranih poslova Lu Kang.
"Nadamo se da će se dotična strana osloniti na realne činjenice na osnovu kojih će se o ovom pitanju diskutovati i kako će se ono rešavti", rekao je Lu. On je kazao da Kina pažljivo prati slučaj Skripalj. Britanska premijerka... »

Lavrov: Ne odgovaramo Londonu na ultimatume dok nam ne da uzorak agensa kojim je bivši špijun Skripalj otrovan

Kurir utorak, 13. mart 2018.
Rusija neće odgovarati ni na kakve britanske ultimatume dok nam se ne obezbede uzorci agensa kojim je bivši špijun Sergej Skripalj otrovan u Londonu, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov povodom zahteva koji je Moskvi postavila britanska premijerka Tereza Mej.
MORE: Russia won’t respond to UK ultimatum until samples of alleged chemical weapon received – Lavrov https://t.co/gVxw0DHgdg pic.twitter.com/reMgCly9ys — RT (@RT_com) March 13, 2018 Moskva mora da objasni do kraja dana zbog čega... »

Mejova dala Ultimatum Rusiji: Do kraja dana objasnite zašto je špijun Skripalj otrovan inače...

Kurir utorak, 13. mart 2018.
LONDON - Moskva mora da objasni do kraja dana zbog čega je nervni agens ruske proizvodnje upotrebljen u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije, rekla je britanska premijerka Tereza Mej.
Ona je u ponedeljak izjavila pred britanskim parlamentom da je za trovanje nervnim agensom Skripalja i njegove kćerke Julije "vrlo verovatno" odgovorna Moskva. Tuesday's Telegraph: "Ultimatum: May gives Putin until midnight to... »

Dombrovskis: EU uz Britaniju kad optužuje Rusiju za trovanje bivšeg špijuna Skripalja

Kurir utorak, 13. mart 2018.
BRISEL - Evropska unija biće uz Veliku Britaniju, koja je saopštila da najverovatnije Moskva stoji iza trovanja nervnim agenskom bivšeg ruskog i britanskog špijuna Sergeja Skripalja u Engleskoj, rekao je danas potpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis.
"Veoma smo zabrinuti zbog situacije kao i nedavnim rezultatima istrage Velike Britanije", rekao je Dombrovskis novinarima. Upitan da li će EU podrzati eventualne akcije protiv Rusije, potpredsednik EK je odgovorio "naravno,... »

Mej postavila ultimatum Rusiji: Imate vremena do kraja dana da objasnite zašto je špijun otrovan

Blic utorak, 13. mart 2018.
Moskva mora da objasni do kraja dana zbog čega je nervni agens ruske proizvodnje upotrebljen u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije, rekla je britanska premijerka Tereza Mej, preneo je BBC. Mej je u ponedeljak pred britanskim parlamentom izjavila da je za trovanje... »

Ultimatum Rusiji: Moskva da se izjasni do kraja dana

Vesti online utorak, 13. mart 2018.
Moskva mora da objasni do kraja dana zbog čega je nervni agens ruske proizvodnje upotrebljen u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije, rekla je britanska premijerka Tereza Mej, preneo je BBC.
Mejova je u ponedeljak izjavila pred britanskim parlamentom da je za trovanje nervnim agensom Skripalja i njegove kćerke Julije "vrlo verovatno" odgovorna Moskva. Ukoliko se pokaže da Moskva stoji iza napada na Skripalja,... »

Amerika veruje Britaniji: Trovanje Skripalja "jasno dolazi od Rusije"

Vesti online utorak, 13. mart 2018.
SAD u potpunosti veruju u istragu i procenu Ujedinjenog Kraljevstva da je najverovatnije Rusija odgovorna za napad nervnim gasom na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji, navodi se u saopštenju američkog Stejt departmenta.
Kako se navodi , SAD su kontaktirale sa saveznicima u Ujedinjenom Kraljevstvu, uključujući i telefonski razgovor između državnog sekretara (SAD, Reksa) Tilersona i ministra spoljnih poslova (Velike Britanije, Borisa) Džonsona.... »

Ako se SAD uključe u istragu o trovanju ruskog špijuna...

B92 utorak, 13. mart 2018.
B92: Ako se SAD uključe u istragu o trovanju ruskog špijuna...
Vašington -- SAD u potpunosti veruju u istragu i procenu Velike Britanije da je najverovatnije Rusija odgovorna za napad nervnim gasom na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja.
Kako se navodi u saopštenju Stejt departmenta, SAD su kontaktirale sa saveznicima u Ujedinjenom Kraljevstvu, uključujući i telefonski razgovor između državnog sekretara (SAD, Reksa) Tilersona i ministra spoljnih poslova (Velike... »

Mej: Rusija je „verovatno“ odgovorna zbog trovanja Skripala

Danas utorak, 13. mart 2018.
Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da su bivši ruski špijun Sergej Skripal i njegova ćerka napadnuti bojnim nervnim otrovom kakav se proizvodi u Rusiji.
Obraćajući se članovima parlamenta, Mej je ocenila da je Rusija „vrlo verovatno“ odgovorna za trovanje Skripala, koji je svojevremeno u Rusiji bio osuđen na zatvorsku kaznu zbog toga što je radio za britansku obaveštajnu službu.... »
©2018 Netmark d.o.o.