Povezane vesti

Obnova starih i izgradnja novih vrtića u naredne četiri godine

RTS utorak, 13. mart 2018.
RTS: Obnova starih i izgradnja novih vrtića u naredne četiri godine
Sva deca bi trebalo da idu u vrtić jer njihov smisao nije samo čuvanje mališana već i socijalizacija, učenje, otkrivanje talenata. Zato će kroz "Projekat inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja u Srbiji", do 2022. godine biti obezbeđeno još 17.000 mesta u predškolskim ustanovama. Gradiće se novi i obnavljati postojeći objekti – 47 miliona evra obezbeđeno je iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj.
Lista čekanja na upis u Predškolsku ustanovu "Naše dete" u Vranju nema. Ali tek svako drugo dete tog uzrasta ide u vrtić. Pitali su roditelje zašto i većina je odgovorila da kod kuće ima ko da brine o mališanima. "Sada smo mi... »

Svaki dinar uložen u razvoj dece se vraća desetostruko

Večernje novosti utorak, 13. mart 2018.
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Svetska banka pokrenuli su danas sprovođenje projekta Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Svetska banka pokrenuli su danas sprovođenje projekta Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje, kojim će se unaprediti obuhvat, kvalitet i pravednost predškolskog... »

Šarčević: Svaki dinar uložen u razvoj dece se vraća desetostruko

Kurir utorak, 13. mart 2018.
BEOGRAD - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Svetska banka pokrenuli su danas sprovođenje projekta Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje, kojim će se unaprediti obuhvat, kvalitet i pravednost predškolskog obrazovanja u Srbiji. Ministar prosvete Mladen Šarčević je,... »

Tek svako drugo dete u Srbiji ide u predškolsko

Mondo utorak, 13. mart 2018.
U Srbiji više od 80 odsto dece iz dobrostojećih porodica ide u predškolsko, manje od 10 odsto dece iz najsiromašnijih porodica, dok je samo šest odsto romske dece. Projekat Ministarstva prosvete i Svetske banke to treba da promeni.
Foto: Mondo/Goran Sivački Projekat Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje treba da pristup ranom obrazovanju u Srbiji učini ravnopravnijim. Ministar prosvete Mladen Šarčević je, povodom pokretanja projekta koji će se... »

Svaki dinar uložen u razvoj dece se vraća desetostruko

Dnevnik utorak, 13. mart 2018.
BEOGRAD: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Svetska banka pokrenuli su danas sprovođenje projekta Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje, kojim će se unaprediti obuhvat, kvalitet i pravednost predškolskog obrazovanja u Srbiji.
Ministar prosvete Mladen Šarčević je, povodom pokretanja projekta koji će se finansirati iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj, rekao da je ovo najveći i najkompleksniji projekat podrške deci predškolskog uzrasta i... »

Vujović: Svaki dinar uložen u razvoj dece se vraća desetostruko

RTV utorak, 13. mart 2018.
RTV: Vujović: Svaki dinar uložen u razvoj dece se vraća desetostruko
BEOGRAD - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Svetska banka pokrenuli su danas sprovođenje projekta Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje, kojim će se unaprediti obuhvat, kvalitet i pravednost predškolskog obrazovanja u Srbiji.
Ministar prosvete Mladen Šarčević je, povodom pokretanja projekta koji će se finansirati iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj, rekao da je ovo najveći i najkompleksniji projekat podrške deci predškolskog uzrasta i... »
©2018 Netmark d.o.o.