Šta Amerika kaže o novom imenu Makedonije?

Šta Amerika kaže o novom imenu Makedonije?

B92 utorak, 13. mart 2018.
B92: Šta Amerika kaže o novom imenu Makedonije?
Trenutni uslovi za rešavanje spora o imenu Makedonije su bolji nego ikada, ali SAD necĚ�e rešiti problem umesto Makedonaca.
To je izjavio zamenik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel na konferenciji za novinare posle sastanka sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom. "Sjedinjene Američke Države podržavaju put Makedonije ka... »

Mičel: Vrata NATO ostaju otvorena za Makedoniju

B92 utorak, 13. mart 2018.
B92: Mičel: Vrata NATO ostaju otvorena za Makedoniju
Skoplje -- Zamenik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel razgovarao je danas u Skoplju sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom.
On je tom prilikom poručio da su vrata NATO-a otvorena za članstvo Makedonije u toj vojnoj alijansi. Mičel je poručio da SAD podržavaju Skoplje i Atinu u pronalasku zajedničkog rešenja po pitanju novog imena Makedonije. "To nije... »

Mitchell: Važan je nastavak pregovora Skoplja i Atine

Al Jazeera utorak, 13. mart 2018.
Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Euroaziju razgovarao je u Skoplju s premijerom Makedonije Zoranom Zaevom.
Sjedinjene Američke Države podržavaju Makedoniju i Grčku da nađu rješenje za spor o imenu i veoma je važno da produže pregovore, izjavio je u utorak pomoćnik američkog državnog sekretara Wess Mitchell, prenosi agencija Beta.... »

Mičel: SAD podržavaju Atinu i Skoplje u traženju rešenja

Slobodna Evropa utorak, 13. mart 2018.
“Sjedinjene Američke Države podržavaju napore Skoplja i Atine da nađu rešenje o sporu oko imena Makedonije. Makedonija je napravila velike korake napred u angažovanju u pregovorima i ovo je odlična mogućnost da se dođe do rešenja”, rekao je u Skoplju pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu... »

Mičel zaevu: Važno je da Grčka i Makedonija nađu rešenje, vrata NATO ostaju otvorena

Kurir utorak, 13. mart 2018.
Sjedinjene Američke Države podržavaju Makedoniju i Grčku da nađu rešenje za spor oko imena i veoma je važno da produže pregovore, izjavio je danas u Skoplju pomoćnik američkog državnog sekretara Ves Mičel.
"Poruka je da SAD podržavaju Makedoniju i Grčku da nađu zajednički prihvatljivo rešenje. Jedino trajno rešenje će biti zajedničko rešenje. Mislim da Makedonija preuzima velike i značajne korake napred, kao i Grčka. Mi smo srećni... »

Mičel: Važno je da Makedonija i Grčka produže pregovore

N1 Info utorak, 13. mart 2018.
Sjedinjene Američke Države podržavaju Makedoniju i Grčku da nađu rešenje za spor oko imena i veoma je važno da produže pregovore, izjavio je u Skoplju pomoćnik američkog državnog sekretara Ves Mičel.
"Poruka je da SAD podržavaju Makedoniju i Grčku da nađu zajednički prihvatljivo rešenje. Jedino trajno rešenje će biti zajedničko rešenje. Mislim da Makedonija preuzima velike i značajne korake napred, kao i Grčka. Mi smo srećni... »

Mičel u Skoplju: Vrata NATO-a ostaju otvorena za Makedoniju

Sputnik utorak, 13. mart 2018.
Zamenik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel razgovarao je danas u Skoplju sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom i tom prilikom poručio da su vrata NATO-a otvorena za članstvo Makedonije u toj vojnoj Alijansi.
Mičel je poručio da SAD podržavaju Skoplje i Atinu u pronalasku zajedničkog rešenja po pitanju novog imena Makedonije. „To nije usluga koju ćemo učiniti za vas ili za Grčku. Vrata NATO-a za članstvo Makedonije ostaju otvorena“,... »

Mičel: Vrata NATO ostaju otvorena za Makedoniju

Večernje novosti utorak, 13. mart 2018.
Zamenik američkog državnog sekretara za Evropu Ves Mičel razgovarao je sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom i tom prilikom poručio da su vrata NATO-a otvorena za članstvo Makedonije u toj vojnoj alijansi
SKOPLjE - Zamenik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, Ves Mičel, razgovarao je danas u Skoplju sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom i tom prilikom poručio da su vrata NATO-a otvorena za članstvo Makedonije u... »

Mičel u Skoplju: Vrata NATO-a ostaju otvorena za Makedoniju

RTS utorak, 13. mart 2018.
RTS: Mičel u Skoplju: Vrata NATO-a ostaju otvorena za Makedoniju
Zamenik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, Ves Mičel, razgovarao je u Skoplju sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom i tom prilikom poručio da su vrata NATO-a otvorena za članstvo Makedonje u toj vojnoj alijansi.
Mičel je poručio da SAD podržavaju Skoplje i Atinu u pronalasku zajedničkog rešenja po pitanju novog imena Makedonije. "To nije odluka koju ćemo učiniti za vas ili za Grčku. Vrata NATO za članstvo Makedonije ostaju otvorena",... »

Mičel: Vrata NATO ostaju otvorena za Makedoniju

Politika utorak, 13. mart 2018.
SKOPLjE - Zamenik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, Ves Mičel, razgovarao je danas u Skoplju sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom i tom prilikom poručio da su vrata NATO-a otvorena za članstvo Makedonije u toj vojnoj alijansi. Mičel je poručio da SAD podržavaju Skoplje i Atinu... »
©2018 Netmark d.o.o.