"Kosovo ima pravo na Vojsku!"Vučić: Pokažite papir

"Kosovo ima pravo na Vojsku!"Vučić: Pokažite papir

Mondo sreda, 14. mart 2018.
Dijametralno suprotni stavovi srpskog predsednika i visokog američkog zvaničnika o pitanju najavljenog formiranja oružanih snaga Kosova.
Ves Mičel otvoreno je rekao da Kosovo ima pravo da formira profesionalne snage koje će se baviti bezbednošću, a smatra i da to "ne bi bila nikakva pretnja Srbiji i Srbima". "Kosovo ima pravo da formira profesionalne snage koje će... »

Amerika preti, ali Beograd odbija Tačijevu vojsku!

Pravda sreda, 14. mart 2018.
Beograd i Srbi u našoj južnoj pokrajini neće pristati na formiranje takozvane vojske Kosova i direktno kršenje Rezolucije 1244 UN, bez obzira na to što se kao pokrovitelj tog opasnog scenarija pojavljuje Amerika.
Ovako vlasti u centralnoj Srbiji odgovaraju na opasne planove SAD, koje je u ponedeljak u Prištini otkrio Ves Mičel, pomoćnik državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, koji se u Beogradu sastaje i sa srpskim državnim vrhom. Na... »

Rakić: Razgovori s Mičelom u Beogradu neće biti prijatni

N1 Info sreda, 14. mart 2018.
Izjava pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela u Prištini da SAD podržavaju formiranje Vojske Kosova otvoriće novi problem u regionu, ocenio je v.d. glavnog i odgovornog urednika lista Politika Žarko Rakić u Novom danu. Međutim, dodaje, takvi stavovi su očekivani, jer je politika SAD prema Balkanu nepromenjena.
"U najavi dolaska Mičela regionu rečeno je prvo da donosi novi paket plana koji će biti loš po Srbiju, pa je onda on u prištini rekao da ne nodi ništa, a onda smo čuli da je rekao da SAD podržavaju formiranje Vojske Kosova...Kako... »

Pretnje oružjem za Kosovo u UN

Vesti online sreda, 14. mart 2018.
Ves Mičel, 31-godišnji izaslanika administracije američkog predsednika Donalda Trampa, izjavio je da ne donosi novi plan za rešenje kosovskog pitanja i time razočarao beogradske medije koji su gromoglasno najavljivali njegovu sutrašnju posetu Beogradu.
I nekadašnji vojni izaslanik SRJ u Vašingtonu, pukovnik u penziji Stanko Nešić, ocenjuje da ne postoji novi tajni plan Amerike za Kosovo, ali da će Vašington na svaki način pokušati da povrati uticaj na prostoru Zapadnog Balkana,... »

Beograd odbija Tačijevu vojsku

Večernje novosti sreda, 14. mart 2018.
Funkcioner SAD Ves Mičel stigao u Beograd uz eho preteće poruke da se niko ne sme protiviti formiranju tzv. oružanih snaga Kosova. Srbi na KiM neće pristati na transformaciju KSB
BEOGRAD i Srbi u našoj južnoj pokrajini neće pristati na formiranje takozvane vojske Kosova i direktno kršenje Rezolucije 1244 UN, bez obzira na to što se kao pokrovitelj tog opasnog scenarija pojavljuje Amerika. Ovako vlasti u... »
©2018 Netmark d.o.o.