Brnabić i Mičel: Unapređivati dobre odnose Srbije i SAD

Brnabić i Mičel: Unapređivati dobre odnose Srbije i SAD

Politika sreda, 14. mart 2018.
Mičel se sastao i sa četvoricom opozicionara
Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom o daljem napretku Srbije ka članstvu u EU, nastavku Briselskog dijaloga i temama vezanim za stabilnost regiona Zapadnog Balkana. Mičel je istakao... »

Srbija želi kompromis, ne prihvata poniženje

Politika sreda, 14. mart 2018.
Neka pokažu jedan jedini papir na osnovu kog se formiraju oružane snage Kosova, a da to ima potporu u međunarodnom pravu, rekao je predsednik Srbije
Srbija je spremna na kompromis povodom pitanja Kosova i Metohije, ali nije spremna i neće prihvatiti nikakvo poniženje i urušavanje srpske države, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovora sa pomoćnikom... »

Predsednik: Pokažite mi papir koji omogućava formiranje vojske tzv. Kosova; Mičel: Priština ima pravo na vojsku

Večernje novosti sreda, 14. mart 2018.
Ne postoji nijedan pravni međunarodni akt koji može da opravda formiranje oružanih snaga tzv. Kosova, i Srbija će se tome suprotstavljati, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Ne postoji nijedan pravni međunarodni akt koji može da opravda formiranje oružanih snaga tzv. Kosova, i Srbija će se tome suprotstavljati, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodajući da je taj stav nedvosmisleno... »

Brnabić i Mičel: Unapređivati dobre odnose Srbije i SAD

Večernje novosti sreda, 14. mart 2018.
Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom o daljem napretku Srbije ka članstvu u EU, nastavku Briselskog dijaloga...
BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom o daljem napretku Srbije ka članstvu u EU, nastavku Briselskog dijaloga i temama vezanim za... »

Spremnost SAD da pomognu postizanje dogovora Srbije i Kosova

Beta sreda, 14. mart 2018.
Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel rekao je danas u razgovoru s predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić da je Srbija ključna za stabilnost regiona i izrazio podršku SAD pridruživanju Srbije Evropskoj uniji. Mičel je preneo spremnost SAD da pomognu "postizanje dogovora u... »

Brnabić sa Mičelom: Srbija za dijalog, ne ostavljamo zamrznute konflikte novim generacijama

Blic sreda, 14. mart 2018.
Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom o daljem napretku Srbije ka članstvu u EU, nastavku Briselskog dijaloga i temama vezanim za stabilnost regiona Zapadnog Balkana. Mičel je istakao da je Srbija ključna zemlja... »

Mičel: Srbija ključna zemlja za stabilnost regiona

Danas sreda, 14. mart 2018.
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom o daljem napretku Srbije ka članstvu u EU, nastavku Briselskog dijaloga, kao i o temama vezanim za stabilnost regiona Zapadnog Balkana, saopšteno je iz Vlade.
Kako se navodi, Mičel je istakao da je Srbija ključna zemlja za stabilnost regiona i izrazio podršku SAD daljem procesu pridruživanja Evropskoj uniji, kao i spremnost da pomognu u postizanju dogovora u okviru Briselskog dijaloga.... »

Brnabić sa Mičelom: Srbija ključna za stabilnost regiona

Kurir sreda, 14. mart 2018.
BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom o daljem napretku Srbije ka članstvu u EU, nastavku Briselskog dijaloga i temama vezanim za stabilnost regiona Zapadnog Balkana. Mičel je istakao da je Srbija... »

Drugi dan posete Mičela Beogradu, sastanci sa Brnabićevom i Vučićem

RTS sreda, 14. mart 2018.
RTS: Drugi dan posete Mičela Beogradu, sastanci sa Brnabićevom i Vučićem
Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel sastao se sa premijerkom Srbije Anom Brnabić kao i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.
Brnabićeva i Mičel su razgovarali o daljem napretku Srbije ka članstvu u EU, nastavku Briselskog dijaloga i temama vezanim za stabilnost regiona Zapadnog Balkana. Mičel je istakao da je Srbija ključna zemlja za stabilnost regiona... »

Mičel u Beogradu: Nije plan u četiri tačke, nego kosovska vojska

RTV sreda, 14. mart 2018.
RTV: Mičel u Beogradu: Nije plan u četiri tačke, nego kosovska vojska
BEOGRAD - Ves Mičel, novi američki čovek zadužen za Zapadni Balkan, na svojoj je prvoj turneji po regionu doneo jasnu poruku Srbiji - formiranje kosovske vojske je ok, SAD to podržavaju i niko na to nema pravo veta.
Pomoćnik šefa američke diplomatije u administraciji Donalda Trampa bio je jasan kad je danas na pres konferenciji nakon razgovora sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem rekao da Kosovo ima pravo da formira profesionalne... »

Vučić o KiM: Možemo da prihvatimo kompromis, ali ne i poniženje

RTS sreda, 14. mart 2018.
RTS: Vučić o KiM: Možemo da prihvatimo kompromis, ali ne i poniženje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesom Mičelom da dve države imaju različite stavove o KiM, ali da je Mičel "saslušao ono što Srbija ima da kaže, a možda i razumeo". Poručio je da Beograd može da prihvati kompromis, ali ne i poniženje. Mičel je rekao da Sjedinjene Države podržavaju dijalog Beograda i Prištine i pozvao obe strane da sprovedu sve obaveze koje su preuzele.
Aleksandar Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Vesom Mičelom, ukazao da je situacija oko Kosova i Metohije najveća prepreka na evropskom putu Srbije, i da je Srbija zato spremna da razgovara o mogućim... »

Vučić sa Mičelom o KiM: Možemo da prihvatimo kompromis, ali poniženje ne (foto, video)

Blic sreda, 14. mart 2018.
Pozicije Srbije i SAD su drugačije, prilično različite i udaljene po pitanju odnosa prema Kosovu i Metohiji, ali smo spremni da razgovaramo o mogućim kompromisima, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom.... »

Susret o kom se priča: Vučić sa Vesom Mičelom

Mondo sreda, 14. mart 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom. Nasmejana lica sagovornika pre susreta...
Posle sastanka, koji je počeo u 10 sati, planirane su izjave za medije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. Zvaničnik američkog Stejt departmenta prethodno je razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić.... »

Vučić: Rekao sam Mičelu - nema ništa od toga!

Mondo sreda, 14. mart 2018.
"Možemo da prihvatimo kompromis, ali poniženje naroda i urušenje države ne možemo. Kompromis mora da prihvati i druga i treća strana", kaže Vučić posle susreta sa Vesom Mičelom. "Rekao sam otvoreno, nema ništa od ZSO"!
Aleksandar Vučić nazvao je današnji susret sa visokim zvaničnikom SAD dobrim, otvorenim i sadržajnim razgovorom o svim važnim pitanjima za Srbiju i odnose sa SAD. Teme su bili bilateralni ekonomski odnosi, fininsije, ali najviše... »

Mičel: SAD privržene jačanju partnerstva sa Srbijom

Novi magazin sreda, 14. mart 2018.
Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Ves Mičel izjavio je danas u Beogradu da su SAD privržene saradnji i jačanju partnerstva sa Srbijom.
Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Mičel je rekao da SAD Srbiju vide kao osnovu čitavog Balkana. "Želimo da se vratimo na staru stazu tesne bliskosti i saradnje SAD i Srbije. I... »

Mičel: Ovo je moja osnovna poruka Beogradu i Prištini

Vesti online sreda, 14. mart 2018.
Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel izjavio je da je njegova osnovna poruka u Beogradu, kao što je bila i u Prištini, da vidi veliki prostor za novu šansu za rešenje kosovskog problema koji opterećuje region već dugi niz godina.
Istakao je i da se očekuje da obe strane u dijalogu treba da ispune sve preuzete obaveze. - Želimo da se pronađe jedno veliko rešenje za koje smatram i razumem da je i cillj unutrašnjeg dijaloga, koji je pokrenuo predsednik... »

Vučić se sastao sa Mičelom

B92 sreda, 14. mart 2018.
B92: Vučić se sastao sa Mičelom
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se pre podne sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom.
Posle sastanka, koji je počeo u 10 sati, planirane su izjave za medije. Mičel je u Beograd doputovao sinoć, posle posete Skoplju i Prištini. U Beogradu se sinoć sastao sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, a jutros i sa... »

Mičel danas sa premijerkom i predsednikom Srbije

Danas sreda, 14. mart 2018.
U Beogradu boravi pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel, u okviru svoje prve posete regionu od kad je preuzeo funkciju.
Mičel će se tokom dana sastati sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Srbije Alesandrom Vučićem. Ključne teme njegovih razgovora sa zvaničnicima Srbije su, kako je najavljeno, regionalna stabilnost, evropske integracije... »

Američki zvaničnik danas sa premijerkom i predsednikom

B92 sreda, 14. mart 2018.
B92: Američki zvaničnik danas sa premijerkom i predsednikom
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom.
Posle sastanka, koji počinje u 10 sati, planirane su izjave za medije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. Zvaničnik američkog Stejt departmenta prethodno će razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić.... »

Dačić poklonio Mičelu izjavu Vilsona o Kosovu iz 1918.

Danas sreda, 14. mart 2018.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom o regionalnoj stabilnosti, evropskom putu Srbije, kao i nastavku Briselskog dijaloga.
Mičel, koji boravi u Beogradu u okviru svoje prve posete regionu od kad je preuzeo funkciju, istakao je da Sjedinjene Američke Države smatraju Srbiju jednom od najznačajnijih zemalja regiona i okosnicom stabilnosti na Balkanu.... »
©2018 Netmark d.o.o.