Susret Vučić-Mičel da doprinese boljem razumevanju

Susret Vučić-Mičel da doprinese boljem razumevanju

Politika sreda, 14. mart 2018.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će današnji sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom biti vođen činjenicima, na dostojanstven i za Srbiju ozbiljan i odgovoran način. On je gostujući u dnevniku... »

Mičel i Vučić izneli suprotne stavove o kosovskim snagama bezbednosti

Novi magazin sreda, 14. mart 2018.
Pomoćnik državnog sekretara SAD Ves Mičel izjavio je danas u Beogradu da Kosovo ima pravo da formira profesionalne snage koje će se baviti bezbednošću, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da ne postoji nikakav papir koji Kosovu daje pravo da formira oružane snage.
"Kosovo ima legitimno pravo da formira profesionalne snage koje će se baviti bezbednošću i koje bi uključile i kosovske Srbe i niko nema pravo da zabarni Kosovu da razvija takve strukture", rekao je Mičel na zajedničkoj... »

Mičel: Kosovo ima pravo da formira snage, to nije pretnja

B92 sreda, 14. mart 2018.
B92: Mičel: Kosovo ima pravo da formira snage, to nije pretnja
Beograd -- Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel pozvao je obe strane da ispune obaveze iz Briselskog sporazuma.
Osim toga, Mičel je tokom konferencije za medije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem naveo da Kosovo ima pravo da formira profesionalne snage koje će se baviti bezbednošću i da to ne bi bila nikakva pretnja Srbiji i... »

(Foto) Vučić posle sastanka s Mičelom: Pokažite mi papir koji omogućava formiranje vojske Kosova

Kurir sreda, 14. mart 2018.
BEOGRAD - Ne postoji nijedan pravni međunarodni akt koji može da opravda formiranje oružanih snaga Kosova, i Srbija će se tome suprotsavljati, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodajući da je taj stav nedvosmisleno preneo i visokom američkom zvaničniku Vesu Mičelu. Vučić je tako... »

Mičel: Kosovo ima pravo na vojsku; Vučić - Ko im daje to pravo?!

Vesti online sreda, 14. mart 2018.
Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel je tokom konferencije za medije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem naveo da Kosovo ima pravo da formira profesionalne snage koje će se baviti bezbednošću i da to ne bi bila nikakva pretnja Srbiji i Srbima.
- Kosovo ima pravo da formira profesionalne snage koje će se baviti bezbednošću i koje bi uključile i kosovske Srbe i niko nema pravo da zabarni Kosovu da razvija takve strukture - rekao je Mičel. Mičel je kazao da SAD podržavaju... »

Vučić: Od ZSO najverovatnije ništa, da su hteli...

B92 sreda, 14. mart 2018.
B92: Vučić: Od ZSO najverovatnije ništa, da su hteli...
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa Vesom Mičelom imao dobar, otvoren, sadržajan i bitan razgovor za odnose između Srbije i SAD.
Kako kaže sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju razgovarao je o više tema, ali pre svega o Kosovu i Metohiji. “Naše pozicije su prilično različite, drugačije i udaljene po pitanju Kosova. Važno je da je... »

Vučić: Poručio sam Mičelu...

Vesti online sreda, 14. mart 2018.
"Srbija je spremna na kompromis po pitanju Kosova i Metohije, ali nije spremna i neće prihvatiti nikakvo poniženje i urušavanje srpske države", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesom Mičelom.
Vučić je rekao da Srbija i SAD imaju različite stavove po pitanju KiM, ali da je Mičel saslušao naše stavove, a možda i razumeo. - Svaki kompromis je težak, ali to mora da prihvati i druga i treća strana - dodao je Vučić.... »

"Vučić i Mičel će ozbiljno razgovarati o Kosovu"

B92 sreda, 14. mart 2018.
B92: "Vučić i Mičel će ozbiljno razgovarati o Kosovu"
Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da sastanak Aleksandra Vučića sa Vesom Mičelom treba da doprinese boljem razumevanju oko Kosova.
"Budite sigurni da će taj razgovor biti vođen činjenicima na dostojanstven i za Srbiju ozbiljan i odgovoran način", rekao je Đurić za RTS. On je naglasio da očekuje da će razgovor sa Mičelom biti ozbiljan i dodao da je i... »

Đurić: Susret Vučića sa Mičelom treba da doprinese boljem razumevanju

RTS sreda, 14. mart 2018.
RTS: Đurić: Susret Vučića sa Mičelom treba da doprinese boljem razumevanju
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže za RTS da će današnji sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom biti vođen činjenicima na dostojanstven i za Srbiju ozbiljan i odgovoran način. Ističe da taj susret treba da doprinese boljem razumevanju, ali i jednom iskrenom razgovoru o jednoj od ključnih državnih tema – Kosovu i Metohiji.
Marko Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, istakao da će razgovor sa Vesom Mičelom biti ozbiljan i odgovoran, jer je pitanje KiM egzistencijalno pitanje za Srbiju. "Normalan i odgovoran čovek teži pronalaženju rešenja, ali... »

Zašto Vučića ovih dana nema toliko u javnosti?

Mondo sreda, 14. mart 2018.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić otkriva razloge za to...
"Možda ste primetili i da predsednika Vučića nema u javnosti toliko prethodnih dana...Znajte da se on u velikoj meri bavi upravo Kosovom i Metohijom", rekao je Đurić za RTS. "Mi smo prethodnih dana imali više ozbiljnih razgovora... »

Đurić: Susret Vučić-Mičel da doprinese boljem razumevanju

RTV sreda, 14. mart 2018.
RTV: Đurić: Susret Vučić-Mičel da doprinese boljem razumevanju
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će današnji sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom biti vođen činjenicama, na dostojanstven i za Srbiju ozbiljan i odgovoran način.
On je gostujući u dnevniku RTS-a istakao da taj susret treba da doprinese boljem razumevanju, ali i jednom iskrenom razgovoru o jednoj od ključnih državnih tema - Kosovu i Metohiji. Đurić je naglasio da će razgovor sa Mičelom... »

Đurić: Razgovor sa Mičelom treba da doprinese boljem razumevanju

Novi magazin sreda, 14. mart 2018.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će današnji sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom treba da doprinese boljem razumevanju i iskrenom razgovoru o jednoj od ključnih držabnih tema a to je Kosovu i Metohiji.
"Budite sigurni da će taj razgovor biti vođen činjenicima na dostojanstven i za Srbiju ozbiljan i odgovoran način", rekao je Đurić za RTS. On je naglasio da očekuje da će razgovor sa Mičelom biti ozbiljan i dodao da je i... »

Đurić: Susret Vučića sa Mičelom treba da doprinese boljem razumevanju

Kurir sreda, 14. mart 2018.
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da će današnji sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom biti vođen činjenicima na dostojanstven i za Srbiju ozbiljan i odgovoran način. Ističe da taj susret... »

Stefanović o ubistvima: Beograd apsolutno siguran grad

B92 sreda, 14. mart 2018.
B92: Stefanović o ubistvima: Beograd apsolutno siguran grad
Beograd -- Razgovori sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom neće biti laki, izjavio je ministar Nebojša Stefanović.
Kako su preneli mediji, Mičel umesto “plana u četiri tačke o Kosovu“ o kojem se spekulisalo prethodnih dana, u Beograd donosi stav SAD da niko ne sme da stane na put fomiranju vojske Kosova. Stefanović za Prvu na pitanje da li je... »

Ana Brnabić: EU nikad direktnija u osudi Prištine

Večernje novosti  pre 5 sati  još 1 povezana

Šef diplomatije: Bez dogovora nema napretka ni za Kosovo ni za Srbiju

Večernje novosti  pre 3 sata  još 2 povezane

Vučić sa Mičelom o situaciji u regionu

Danas  pre 6 sati  još 2 povezane

Vremeplov: Nemačka priznala Sloveniju i Hrvatsku

RTV  pre 2 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.