Na današnji dan: Partizan šampion Evrope u košarci

Na današnji dan: Partizan šampion Evrope u košarci

Vesti online ponedeljak, 16. april 2018.
Košarkaši Partizana, na današnji dan pre 26 godina, ispisali su najuspešnije stranice srpske klupske košarke i pobedom nad Huventudom rezultatom 71:70 postali prvaci Evrope u Istanbulu.
Dramatičan meč u dvorani "Abdi Ipekči" odlučen je legendarnom trojkom Aleksandra Đorđevića u poslednjoj sekundi, što mu je kasnije bio "zaštitni znak". Mladom timu (21,7 godina prosek), predvođenim sa klupe Željkom Obradovićem,... »

Partizan se seća Istanbula 1992.

Mozzart sport ponedeljak, 16. april 2018.
Crno-beli u to ime pustili posebne artikle posvećene najvećem uspehu košarkaškog kluba
Povodom obeležavanja godišnjice najvećeg uspeha u istoriji KK Partizan, ali i srpske klupske košarke, Partizan je u prodaju postio artikle sa motivima epskog trijumfa u Istanbulu kada je 1992. godine trojkom Aleksandra Đorđevića... »

Na današnji dan Partizan postao šampion Evrope

Novi magazin ponedeljak, 16. april 2018.
Na današnji dan pre 26 godina košarkaški klub Partizan postao je prvak Evrope.
Partizan je 16. aprila 1992. godine u finalu Kupa šampiona pobedio Huventud sa 71:70 trojkom Aleksandra Đorđevića tri sekunde pre kraja. Beogradski crno-beli su se i danas podsetili na taj veliki uspeh. "Kada jedan tim u toku... »

Pre 26 godina Sale srušio Huventud, Partizan osvojio Evropu

N1 Info ponedeljak, 16. april 2018.
Pre tačno 26 godina, 16. aprila 1992. godine, Partizan je postao prvi i do danas jedini srpski klub koji je došao do titule evropskog šampiona u košarci. U dvorani "Abdi Ipekči" u Istanbulu crno beli su u epskoj završnici savladali Huventud.
16.04.1992. Istambul Partizan-Huventud 71:70 @PartizanBC #KKPartizan #grobari #crnobeli #WeArePartizan pic.twitter.com/mXin6Hiwk3 Sezona 1991/92 bila je posebno teška za ekipu Partizana. Sa Željkom Obradovićem, trenerom... »

Na današnji dan: Partizan šampion Evrope u košarci (video)

Sportski žurnal ponedeljak, 16. april 2018.
Košarkaši Partizana, na današnji dan pre 26 godina, ispisali su najuspešnije stranice srpske klupske košarke i pobedom nad Huventudom 71:70 postali prvaci Evrope u Istanbulu
Dramatičan meč u dvorani „Abdi Ipekči” odlučen je legendarnom trojkom Aleksandra Đorđevića u poslednjoj sekundi, što mu je kasnije bio „zaštitni znak”. Jako mladom timu (21,7 godina prosek), predvođenim sa klupe Željkom... »

Dan kada je, pre 26 godina, Partizan postao šampion Evrope (VIDEO)

Beta ponedeljak, 16. april 2018.
Na današnji dan pre 26 godina košarkaški klub Partizan postao je prvak Evrope. Partizan je 16. aprila 1992. godine u finalu Kupa šampiona pobedio Huventud sa 71:70 trojkom Aleksandra Djordjevića tri sekunde pre kraja. Beogradski crno-beli su se i danas podsetili na taj veliki uspeh. "Kada jedan tim... »

"Sanjam kako dolazim u Beograd sa trofejom"

Mondo ponedeljak, 16. april 2018.
Na današnji dan Košarkaški klub Partizan postao je prvak Evrope. Prisetite se legendarne utakmice proitv Huvenduta, lude trojke Đorđevića, izjava, statistike...
Foto: MN Press/arhiva "Dva poena prednosti za Špance, Đorđević... Trojkaaa!!! Vreme je isteklo, vreme je isteklo!", vikao je u mikrofon čuveni sportski komentator Dragan Nikitović prenosi uzbudljivo finale košarkaškog Kupa... »

Najradosniji dan u istoriji Partizana: Grobari, pamtite li ovaj trenutak? (video)

Hot sport ponedeljak, 16. april 2018.
Danas se navršava 26 godina od jednog od najblistavijih momenata u prebogatoj istoriji Partizana. Košarkaši Partizana u poslednjih par sezona ne pružaju partije na kakve su navikli svoje navijače, ali svi kojima su crno-beli u srcu sa razlogom će danas biti ponosni. Naime, pre tačno 26 godina u... »

Video na današnji dan: Trojka Đorđevića za evropsku titulu Partizana

Večernje novosti ponedeljak, 16. april 2018.
Pre 26 godina crno-beli su savladali Huventud (71:70) i postali prvaci Evrope. Koš za pobedu postigao Đorđević
Košarkaši Partizana, na današnji dan pre 26 godina, ispisali su najuspešnije stranice srpske klupske košarke i pobedom nad Huventudom 71:70 postali prvaci Evrope u Istanbulu. Dramatičan meč u dvorani "Abdi Ipekči" odlučen je... »

Na današnji dan Partizan je postao šampion Evrope

Dnevnik ponedeljak, 16. april 2018.
Košarkaši Partizana, na današnji dan pre 26 godina, ispisali su najuspešnije stranice srpske klupske košarke i pobedom nad Huventudom 71:70 postali prvaci Evrope u Istanbulu.
Dramatičan meč u dvorani "Abdi Ipekči" odlučen je legendarnom trojkom Aleksandra Đorđevića u poslednjoj sekundi, što mu je kasnije bio "zaštitni znak". Jako mladom timu (21,7 godina prosek), predvođenim sa klupe Željkom... »

Dan istanbulske trojke Aleksandra Đorđevića

B92 ponedeljak, 16. april 2018.
B92: Dan istanbulske trojke Aleksandra Đorđevića
Danas je 26. godišnjica kako je Partizan postao jedini srpski klub koji je osvojio titulu šampiona Evrope.
Crno-beli su tog 16. aprila 1992. godine u finalu tadašnjeg Kupa šampiona pobedili španski Huventud 71:70. Antologijski meč obeležio je sadašnji selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević trojkom za pobedu dve sekunde pre... »
©2018 Netmark d.o.o.