BiH: Sjećanje na 25 godina od ratnog zločina u Trusini

BiH: Sjećanje na 25 godina od ratnog zločina u Trusini

Slobodna Evropa ponedeljak, 16. april 2018.
U Trusini kod Konjica u ponedjeljak je obilježena godišnjica ratnog zločina u kojem su pripadnici Armije RBiH 16. aprila 1993. ubili 22 mještana tog sela hrvatske nacionalnosti, civila i pripadnika HVO-a. U znak sjećanja na žrtve zločina vijence je položilo izaslanstvo obitelji ubijenih Hrvata... »

BiH : 25 godina od ratnog zločina u Ahmićima

Slobodna Evropa ponedeljak, 16. april 2018.
U Ahmićima kod Viteza danas se obilježava 25. godišnjica stradanja 116 civila bošnjačke nacionalnosti. "Moramo ojačati državu, zaustaviti to zlo, zaustaviti one koji se poigravaju sa stabilnošću zemlje, jačati sve njene institucije, posebno one koje se bave sigurnošću i stabilnošću, raditi na... »

Godišnjica masakra u selu Ahmići

RTS ponedeljak, 16. april 2018.
RTS: Godišnjica masakra u selu Ahmići
Pre 25 godina, 16. aprila 1993, pripadnici Hrvatske vojske odbrane (HVO) rano ujutro napali su bosansko selo Ahmići, a iza vojnika HVO ostalo je 116 ubijenih Bošnjaka, među njima 32 žene i 11 maloletnika, najmlađa žrtva bila je tromesečna beba, a najstarija osamdesetjednogodišnja starica, podseća hrvatski portal "Indeks".
Reč je o jednom od najgorih ratnih zločina počinjenih u ratu u Bosni i Hercegovini i verovatno najgorem koje su počinile snage HVO, navodi hrvatski portal. Indeks podseća da je Haški trubunal, osudio grupu za masakr u Ahmićima za... »

Obilježena 25. godišnjica stradanja u Ahmićima i Trusini

Al Jazeera ponedeljak, 16. april 2018.
Bojovnici HVO-a u napadu na Ahmiće ubili 116 civila; u Trusini pripadnici Armije BiH ubili 18 civila i četiri bojovnika HVO-a.
U selu Ahmići kod Viteza, u centralnoj Bosni, te u hercegovačkom selu Trusina u odvojinim komemoracijama obilježena je 25. godišnjica zločina koje su tamo počinili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO), odnosno Armije BiH. S... »

Komentari na drugim sajtovima

©2018 Netmark d.o.o.