Srpske škole na Kosovu i dalje rade po sistemu Srbije

Srpske škole na Kosovu i dalje rade po sistemu Srbije

RTV utorak, 17. april 2018.
RTV: Srpske škole na Kosovu i dalje rade po sistemu Srbije
PRIŠTINA - Kosovski ministar obrazovanja, nauke i tehnologije Šićiri Bitići izjavio je da srpske škole na Kosovu nastavljaju da primenjuju sistem Republike Srbije, kao i da ne podnose izveštaje pomenutom ministarstvu, prenosi danas prištinski portal Telegrafi.
Bitići tvrdi da se čine pokušaji za integraciju zajednica, ali da srpske škole i dalje uče po sistemu Srbije. Kako kaže, zamenik ministra Bajruša Cezarija zadužen je da se bavi pitanjem zajednica, posebno školama koje nisu... »

Bitići: Srpske škole nisu integrisane u kosovski sistem

Danas utorak, 17. april 2018.
Ministar prosvete, nauke i tehnologije, Šićiri Bitići je rekao da srpske škole nisu integrisane u kosovski sistem obrazovanja, piše RTK.
Bitići je to rekao u ogovoru na poslaničko pitanje Ismailja Kurtešija o udžbenicima iz kojih uče srpska deca na Kosovu, a u kojima su, kako kaže, Albanci predstavljeni na najgori mogući način. „Do sada, nažalost u svim školama u... »

Šićiri: Sa međunarodnim partnerima ćemo srpske škole integrisati u sistem obrazovanja tzv. države Kosovo

Večernje novosti utorak, 17. april 2018.
Ministar obrazovanja u vladi samoproglašenog Kosova, Šićiri Bitići, izjavio je da srpske škole nisu integrisane u sistem obrazovanja tzv. države Kosovo
Ministar obrazovanja u vladi samoproglašenog Kosova, Šićiri Bitići, izjavio je da srpske škole nisu integrisane u sistem obrazovanja tzv. države Kosovo, utvđuju se razlozi i mogućosti kako bi se u dogovoru sa, kako je rekao,... »

Šićiri: Srpske škole nisu integrisane u kosovski sistem

Blic utorak, 17. april 2018.
Ministar obrazovanja u kosovskoj vladi, Šićiri Bitići, izjavio je da srpske škole nisu integrisane u kosovski sistem obrazovanja, utvđuju se razlozi i mogućosti kako bi se u dogovoru sa, kako je rekao, međunarodnim partnerima to pitanje rešilo. Bitići je rekao da srpske škole rade po srpskom... »
©2018 Netmark d.o.o.