Povezane vesti

(Video) Rusi objavili brutalnu statistiku: Evo čime smo i kako oborili američke rakete u Siriji

Kurir utorak, 17. april 2018.
Donald Tramp istupio je sa novom tvrdnjom: "Lansirali smo preko sto raketa na Siriju. Nisu nam oborili ni jednu jedinu! Sirijska tehnika nije dobro funkcionisala. I svaka raketa naših saveznika pogodila je cilj“.
Rusija, međutim, i dalje tvrdi sasvim suprotno. Porrtparol Ministarstva odbrane RF, general Igor Konašenkov, ne samo da je ponovio da je sirijska PVO oborila 71 krstareću raketu agresora, nego i naveo preciznu statistiku učinka... »

Lažna uzbuna u Siriji: Državni mediji povukli vest o presretanju raketa; Merkel: I Rusija odgovorna za hemijski napad

Večernje novosti utorak, 17. april 2018.
"U pitanju je lažna uzbuna o kršenju vazdušnog prostora tokom prethodne noći i zbog toga su se uključile sirenje protivvazdušne odbrane", navela je sirijska novinska agencija Sana pozivajući se na vojne izvore
Sirijski državni mediji povukli su danas vest o presretanju raketa u Homsu, centralnom delu zemlje, navodeći da je u pitanju "lažna uzbuna" o kršenju vazdušnog prostora. "U pitanju je lažna uzbuna o kršenju vazdušnog prostora... »

Sirija noćas opet raketirana Sirijci srušili devet projektila iznad baze u Homsu, svi u glas: Nismo mi

Press utorak, 17. april 2018.
Sirijske vazdušne snage odgovorile su na vazdušni napad iznad Homsa, koji je imao za cilj da pogodi vazdušnu bazu Šajrat, saopštila je sirijska državna televizija. Kako se navodi, rakete su oborile državne odbrambene snage, prenosi Rojters.
Foto:Blic.rs Prema navodima neimenovanog izvora televiziji Al Ekhbarija u komandi Oružanih snaga republike, sirijska vojska je oborila šest meta iznad Šajrata i još tri rakete u blizini vazdušne luke Dumeiram, za koju opozicione... »

Lažna uzbuna u Siriji: Asad lansirao PVO rakete, ali u prazno!

Kurir utorak, 17. april 2018.
Sirijska protivvazdušna odbrana delovala je u toku noći na osnovu lažne uzbune, nikakav napad na Siriju se nije dogodio, saopštili su sirijski državni mediji.
Državni mediji prvobitno su javili da je sirijska PVO u toku noći oborila rakete ispaljene na basu u oblasti Homs, dok je libanski Hezbolah saopštio da je ciljana i baza nedaleko od Damaska. SANA prenosi da je neimenovani vojni... »

Rešena misterija: Evo šta se sinoć zaista desilo u Siriji (video)

Pravda utorak, 17. april 2018.
U bazi u Šairatu noćas se čula lažna uzbuna, nije bilo nikakvog napada na Siriju, saopštila je nacionalna agencija SANA, pozivajući se na sirijski vojni izvor.
„Lažna uzbuna o narušavanju vazdušnog prostora prošle noći aktivirala je sirene PVO i nekoliko raketa. Nije bilo nikakvih napada spolja“, saopštila je sirijska državna novinska agencija. „Od 21 sat do 1 sat i 30 minuta po... »

Ipak nije bilo raketa - lažna uzbuna upalila Asadov PVO

B92 utorak, 17. april 2018.
B92: Ipak nije bilo raketa - lažna uzbuna upalila Asadov PVO
Sirijska vojska ipak nije odgovorila na vazdušni napad iznad Homsa, već su PVO sistemi aktivirani zbog lažne uzbune, pišu ruski mediji.
Sirijski državni mediji povukli su danas vest o presretanju raketa u Homsu, centralnom delu zemlje, navodeći da je u pitanju "lažna uzbuna" o kršenju vazdušnog prostora. "U pitanju je lažna uzbuna o kršenju vazdušnog prostora... »

Sirijski mediji: Lažna uzbuna aktivirala PVO sistem

Novi magazin utorak, 17. april 2018.
Sirijski državni mediji povukli su danas vest o presretanju raketa u Homsu, centralnom delu zemlje, navodeći da je u pitanju "lažna uzbuna" o kršenju vazdušnog prostora.
"U pitanju je lažna uzbuna o kršenju vazdušnog prostora tokom prethodne noći i zbog toga su se uključile sirenje protivvazdušne odbrane", navela je sirijska novinska agencija Sana pozivajući se na vojne izvore. "Nije bilo napada... »

Sirijska televizija: "Lažna uzbuna" aktivirala PVO sistem

N1 Info utorak, 17. april 2018.
Sirijska državna agencija Sana saopštila je da su u noći između ponedeljka i utorka sistemi protivraketne odbrane sirijske vojske oborili rakete koje su narušile sirijski vazdušni prostor. Međutim, državna televizija je kasnije javila da je u pitanju bila "lažna uzbuna" i da nije bilo "spoljne agresije niti napada".
Agencija Sana je najpre saopštila da su sirijski PVO sistemi odgovorili na vazdušne napade u području Homsa, a prema tim informacijama, oboreno je deset raketa. Međutim, kasnije je državna televizija u Siriji saopštila je da je u... »

Ruski mediji: Ipak nije bilo raketa - lažna uzbuna upalila Asadov PVO

Vesti online utorak, 17. april 2018.
Sirijska vojska ipak nije odgovorila na vazdušni napad iznad Homsa, već su PVO sistemi aktivirani zbog lažne uzbune, pišu ruski mediji.
Sirijska televizija je saopštila da su iznad Homsa "državne snage oborile rakete", da bi ubrzo Pentagon saopštio da u toj oblasti nije bilo nikakve vojne aktivnosti SAD. Izveštaji o novim vazdušnim napadima stižu u danima nakon... »

Mediji: Novi raketni napad u Siriji

Danas utorak, 17. april 2018.
U noći između ponedeljka i utorka sistemi protivraketne odbrane sirijske vojske oborili su rakete koje su narušile sirijski vazdušni prostor, prenela je agencija Sana.
Sirijski PVO sistemi odgovorili su na vazdušne napade u području Homsa, a prema informacijama koje prenose sirijski mediji, oboreno je deset raketa. Za sada nije poznato ko je izvršio napad, a Ministarstvo odbrane SAD saopštilo... »

Sirijska PVO presrela rakete iznad Homsa

Politika utorak, 17. april 2018.
Damask - Sirijska protiv-vazdušna odbrana presrela je rakete u Homsu, centralnom delu zemlje, javila je jutros agencija Sana tri dana nakon što su snage SAD, Velike Britanije i Francuske sprovele vazdušne napade na vojna postrojenja u Siriji zbog optužbi o upotrebi hemijskog oružja. Sirijska... »

Sirijski PVO sistemi odgovorili na vazdušne napade u području Homsa

Nova ekonomija utorak, 17. april 2018.
U noći između ponedeljka i utorka sistemi protivraketne odbrane sirijske vojske oborili su rakete koje su narušile sirijski vazdušni prostor, prenela je agencija Sana. Sirijski PVO sistemi odgovorili su na vazdušne napade u području Homsa, a prema informacijama koje prenose sirijski mediji, oboreno... »

Ruski general: Pvo proizveden u Rusiji oborio 71 raketu iznad Sirije

Kurir utorak, 17. april 2018.
Ruska vojska saopštila je da su sistemi protivvazdušne odbrane ruske proizvodnje bili vrlo efikasni u presretanju raketa koje su lansirale SAD, Velika Britanija i Francuska u noći između petka i subote.
Portparol ruskog Ministarstva odbrane general major Igor Konašenkov izjavio je da su sirijske snage koristile sistem protivvazušne odbrane "Pancir S-1" ruske proizvodnje tokom napada zapadnih zemalja na Siriju. General kaže da su... »

Na 71 raketu agresora Sirijci "potrošli" samo 112 svojih raketa: Rusi izneli preciznu statistiku učinka sirijskih PVO sistema

Pravda utorak, 17. april 2018.
Donald Tramp istupio je sa novo tvrdnjom: „Lansirali smo preko sto raketa na Siriju. Nisu nam oborili ni jednu jedinu! Sirijska tehnika nije dobro funkcionisala. I svaka raketa naših saveznika pogodila je cilj“.
Rusija, međutim, i dalje tvrdi sasvim suprotno. Portparol Ministarstva odbrane RF, general Igor Konašenkov, ne samo da je ponovio da je sirijska PVO oborila 71 krstareću raketu agresora, nego i naveo preciznu statistiku učinka... »

Rusija: Sirijska vojska uništila 71 od 103 krstareće rakete

Blic utorak, 17. april 2018.
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je sirijska vojska uništila 71 od 103 krstareće rakete u vazdušnom prostoru Sirije tokom udara zemalja Zapada, javlja RIA "Novosti". Američke, francuske i britanske snage izvele su proteklog vikenda raketne udare na postrojenja hemijskog programa Sirije... »
©2018 Netmark d.o.o.