Повезане вести

Туск објаснио: Косово без овога не може у ЕУ

Туск објаснио: Косово без овога не може у ЕУ

Србија данас 26.04.2018
Посетио Приштину. Председник Савета Европе Доналд Туск поручио је данас у Приштини да без свеобухватне нормализације односа са Србијом и без потпуног спровођења споразума не види како могу да се унапреде односи Косова са ЕУ, уз… »
ЕУ: Без одлагања применити споразум о ЗСО

ЕУ: Без одлагања применити споразум о ЗСО

Слободна Европа 26.04.2018
Европска Унија поручује Приштини да мора хитно И без одлагања да примени споразум о формирању Заједнице Српских Општина (ЗСО) на Косову. Маја Коцијанчић, портапролка ЕУ је нагласила да је позитивно то што је недавно почео рад… »
Изненада загрмела ЕУ: Формирати ЗСО без одлагања

Изненада загрмела ЕУ: Формирати ЗСО без одлагања

Телеграф 26.04.2018
Ми смо врло јасни када кажемо да је пуна примена постигнутих договора у дијалогу хитно потребна - изјавила је Коцијанчич. Београда и Приштине воде један дијалог о нормализацији односа, у оквир кога без одлагања треба применити… »
Туск: Нормализације односа Косова и Србије услов напретка ка ЕУ

Туск: Нормализације односа Косова и Србије услов напретка ка ЕУ

Слободна Европа 26.04.2018
Без потпуне нормализације односа Косова и Србије и без потпуне имплементације споразума не видим како може доћи до побољшања односа са ЕУ, изјавио је у Приштини Доналд Туск председник Европског савета на заједничкој… »
Тачи иде код Меркелове 9. маја: У фокусу само две теме

Тачи иде код Меркелове 9. маја: У фокусу само две теме

Телеграф 26.04.2018
Позив Меркел Тачију је део њеног конкретног ангажовања за допринос стабилизацији Балкана. Председник Косова Хашим Тачи састаће се 9. маја са немачком канцеларком Ангелом Меркел у Берлину, сазнаје приштинска телевизија Клан… »
Туск после Вучића, разговарао са Тачијем: Сада сам још већи оптимиста (фото)

Туск после Вучића, разговарао са Тачијем: Сада сам још већи оптимиста (фото)

Телеграф 26.04.2018
Високи званичник ЕУ захвалио је Тачију и Вучићу што су "инвестирали лични капитал у дијалог" и оценио да је реч о стратешкој одлуци која ће се дугорочно исплатити. Председник Европског савета Доналд Туск изјавио је данас у… »

Вести дана »