Povezane vesti

Tusk objasnio: Kosovo bez ovoga ne može u EU

Tusk objasnio: Kosovo bez ovoga ne može u EU

Srbija danas 26.04.2018
Posetio Prištinu. Predsednik Saveta Evrope Donald Tusk poručio je danas u Prištini da bez sveobuhvatne normalizacije odnosa sa Srbijom i bez potpunog sprovođenja sporazuma ne vidi kako mogu da se unaprede odnosi Kosova sa EU, uz ocenu da nema realnije… »
EU: Bez odlaganja primeniti sporazum o ZSO

EU: Bez odlaganja primeniti sporazum o ZSO

Slobodna Evropa 26.04.2018
Evropska Unija poručuje Prištini da mora hitno I bez odlaganja da primeni sporazum o formiranju Zajednice Srpskih Opština (ZSO) na Kosovu. Maja Kocijančić, portaprolka EU je naglasila da je pozitivno to što je nedavno počeo rad na izradi statuta… »
Iznenada zagrmela EU: Formirati ZSO bez odlaganja

Iznenada zagrmela EU: Formirati ZSO bez odlaganja

Telegraf 26.04.2018
Mi smo vrlo jasni kada kažemo da je puna primena postignutih dogovora u dijalogu hitno potrebna - izjavila je Kocijančič. Beograda i Prištine vode jedan dijalog o normalizaciji odnosa, u okvir koga bez odlaganja treba primeniti dogovor o formiranju… »
Tusk: Normalizacije odnosa Kosova i Srbije uslov napretka ka EU

Tusk: Normalizacije odnosa Kosova i Srbije uslov napretka ka EU

Slobodna Evropa 26.04.2018
Bez potpune normalizacije odnosa Kosova i Srbije i bez potpune implementacije sporazuma ne vidim kako može doći do poboljšanja odnosa sa EU, izjavio je u Prištini Donald Tusk predsednik Evropskog saveta na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom… »
Tači ide kod Merkelove 9. maja: U fokusu samo dve teme

Tači ide kod Merkelove 9. maja: U fokusu samo dve teme

Telegraf 26.04.2018
Poziv Merkel Tačiju je deo njenog konkretnog angažovanja za doprinos stabilizaciji Balkana. Predsednik Kosova Hašim Tači sastaće se 9. maja sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu, saznaje prištinska televizija Klan Kosova. Ubedite ih da… »
Tusk posle Vučića, razgovarao sa Tačijem: Sada sam još veći optimista (foto)

Tusk posle Vučića, razgovarao sa Tačijem: Sada sam još veći optimista (foto)

Telegraf 26.04.2018
Visoki zvaničnik EU zahvalio je Tačiju i Vučiću što su "investirali lični kapital u dijalog" i ocenio da je reč o strateškoj odluci koja će se dugoročno isplatiti. Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas u Prištini da je… »

Vesti dana »