Povezane vesti

Knesset dao ovlasti premijeru i ministru odbrane da proglase rat

Knesset dao ovlasti premijeru i ministru odbrane da proglase rat

Al Jazeera 01.05.2018
Prema prijašnjem zakonu, za proglašenje rata bilo potrebno glasanje cijele vlade, sada to mogu učiniti Netanyahu i Lieberman. Izraelski parlament glasao je za davanje ovlasti izraelskom premijeru da proglasi rat, samo uz odobrenje ministra odbrane. Prema… »
Izrael: Premijer i ministar odbrane mogu sami da objave rat

Izrael: Premijer i ministar odbrane mogu sami da objave rat

Radio 021 01.05.2018
Izraelski parlament Kneset izglasao je zakon koji omogućava premijeru i ministru odbrane da odluče da idu u rat bez sazivanja sednica vlade. "Za" su glasala 62 poslanika, a 41 je bio protiv. To će omogućiti užem sastavu vlade, zaduženom za bezbednost, da… »
Od danas premijer Izraela može skoro sam da objavi rat

Od danas premijer Izraela može skoro sam da objavi rat

RTV 01.05.2018
JERUSALIM - Izraelski parlament, Kneset, dao je ovlašćenje premijeru Benjaminu Netanijahuu da objavi rat ili naloži veliku vojnu operaciju uz konsultaciju samo sa ministrom odbrane, bez potrebe za glasanjem kabineta u punom sastavu, kao što je to… »
Premijer Izraela može od sada sam da objavi rat

Premijer Izraela može od sada sam da objavi rat

N1 Info 01.05.2018
Izraelski parlament, Kneset, izglasao je zakon koji omogućava premijeru i ministru odbrane da odluče da idu u rat bez sazivanja sednica vlade u vreme kada raste napetost između Izraela i nekih od suseda te zemlje. "Za" je glasalo 62 poslanika, a protiv… »

Vesti dana »

Toplotni talas: RHMZ izdao novo upozorenje

Toplotni talas: RHMZ izdao novo upozorenje

Vreme pre 1 satjoš 34 povezane
Odobren plan za vojnu intervenciju

Odobren plan za vojnu intervenciju

Vesti online pre 50 minutajoš 36 povezanih
SAD udvostručile nagardu, 50 miliona dolara za hapšenje Madura

SAD udvostručile nagardu, 50 miliona dolara za hapšenje Madura

Slobodna Evropa pre 1 satjoš 12 povezanih