Povezane vesti

Umesto diplomatskog rata Srbije i Hrvatske - "rat izjavama"

Umesto diplomatskog rata Srbije i Hrvatske - "rat izjavama"

N1 Info 01.05.2018
Iako su bili zajedno u Okučanima, predsednik Hrvatske Vlade Andrej Plenković kaže da sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović još nije razgovarao o mogućim novim merama prema Srbiji, nakon što je prošle nedelje Vlada Srbije odlučila da je hrvatski… »
Plenković poručio da Srbi i Hrvati nisu isto, evo kako mu je Dačić uzvratio

Plenković poručio da Srbi i Hrvati nisu isto, evo kako mu je Dačić uzvratio

Vesti online 01.05.2018
Ovo što Hrvatska radi danas je glupost, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić, u odgovoru hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, i poručio da je tačno da nismo jednaki, jer Srbija nije bila na strani Hitlera i nije vršila Holokaust nad… »
Dačić poručio Plenkoviću: Nismo isti, Srbija nije bila uz Hitlera

Dačić poručio Plenkoviću: Nismo isti, Srbija nije bila uz Hitlera

Novi magazin 01.05.2018
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je tačna konstatacija hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da Srbija i Hrvatska nisu jednake, jer Srbija ne negira zločine. "Tačno je da nismo jednaki, mi nismo bili na strani Hitlera, nismo… »
Dačić na izjavu Plenkovića: Tačno je, nismo isti

Dačić na izjavu Plenkovića: Tačno je, nismo isti

Danas 01.05.2018
Ja nisam govorio o ratu, nego o diplomatskom ratu koji Hrvatska izaziva, rekao je za N1 ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, reagujući na izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da nije dobro upotrebljavati takve reči. Povodom izjave Plenkopvića… »
Plenković poručio Srbiji: Nismo isti, nismo bili i nećemo biti

Plenković poručio Srbiji: Nismo isti, nismo bili i nećemo biti

Večernje novosti 01.05.2018
Hrvatski premijer Andrej Plenković smatra da reč “rat” nije dobro koristiti na bilo koji način - diplomatski ili drugi, te Srbiji poručio da, kako je rekao, nismo isti u ovoj priči, nismo ni bili i nećemo ni biti u budućnosti. Hrvatski premijer Andrej… »
Dačić: Ovo što Hrvatska radi je čista glupost

Dačić: Ovo što Hrvatska radi je čista glupost

N1 Info 01.05.2018
Ja nisam govorio o ratu, nego o diplomatskom ratu koji Hrvatska izaziva, rekao je za N1 ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, reagujući na izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da nije dobro upotrebljavati takve reči. Poručio je Hrvatskoj - tačno… »
Plenković o Dačićevim izjavama: Nismo u ovoj priči isti, nismo bili ni 90-ih

Plenković o Dačićevim izjavama: Nismo u ovoj priči isti, nismo bili ni 90-ih

SEEbiz 01.05.2018
OKUČANI - Povodom proslave obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak", kojom su Hrvatska vojska i policija prije 23 godine oslobodile zapadnu Slavoniju, otkriveno je spomen-obilježje "Kristalne kocke vedrine" na čijem su "otvaranju" bili i… »
Dačić odgovorio Plenkoviću: Tačno je da mi i Hrvati nismo isti, mi nismo bili na strani Hitlera

Dačić odgovorio Plenkoviću: Tačno je da mi i Hrvati nismo isti, mi nismo bili na strani Hitlera

Blic 01.05.2018
"Ja nisam govorio o ratu, nego o diplomatskom ratu koji Hrvatska izaziva, rekao je za N1 ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, reagujući na izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da nije dobro upotrebljavati takve reči. Poručio je Hrvatskoj "tačno… »
Plenković: Korišćenje reči "rat" nije dobro, nismo isti u "ovoj priči", nismo bili ni 90-ih

Plenković: Korišćenje reči "rat" nije dobro, nismo isti u "ovoj priči", nismo bili ni 90-ih

Blic 01.05.2018
Premijer Hrvatske Andrej Plenković je, osvrćući se na izjavu ministra Ivice Dačića da će, ukoliko Hrvatska želi diplomatski rat, to i dobiti, naveo da korišćenje te reči nije dobro, i da Srbija i Hrvatska nisu iste "jer niko u Zagrebu nije davao izjave… »
Plenković posle 24 sata odreagovao na Dačićevo pominjanje diplomatskog rata: Evo šta je saopštio

Plenković posle 24 sata odreagovao na Dačićevo pominjanje diplomatskog rata: Evo šta je saopštio

Telegraf 01.05.2018
Premijer Hrvatske je izjavio da još nije razgovarao s predsednicom Kolindom Grabar Kitarović o mogućim novim merama prema Srbiji. Premijer Hrvatske Andrej Plenković je, osvrćući se na izjavu ministra Ivice Dačića da će, ukoliko Hrvatska želi diplomatski… »
U Hrvatskoj se obeležava 23 godine od akcije Bljesak

U Hrvatskoj se obeležava 23 godine od akcije Bljesak

Danas 01.05.2018
Hrvatska obeležava 23 godine od akcije Bljesak, kojom je zauzeta zapadna Slavonija. Akcija je počela u jutro 1. maja 1995, a u manje od 32 sata hrvatske0 snage su zauzele 500 kvadratnih kilometara te je uspostavljen nadzor nad autoputem Zagreb-Lipovac i… »

Vesti dana »