Povezane vesti

Tači: I Beograd i Priština će profitirati od zaključenja procesa

RTS sreda, 16. maj 2018.
RTS: Tači: I Beograd i Priština će profitirati od zaključenja procesa
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je, posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, da proces pregovora Beograda i Prištine neće biti lak ni za jednu stranu i da niko neće dobiti sve.
"Proces neće uopšte biti lak za Kosovo, ni za Srbiju. Niko neće dobiti 100 odsto", rekao je Hašim Tači za televitiju Klan Kosova. Tači tvrdi da će Kosovo sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet. Uveren je da će proces... »

Tači: I Kosovo i Srbija će profitirati

Mondo sreda, 16. maj 2018.
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je večeras da zaključenje procesa pregovora Beograd i Prištine neće biti lako ni za jednu stranu i da niko neće dobiti sve.
Foto: Mondo/Goran Sivački "Proces neće uopšte biti lak za Kosovo, ni za Srbiju. Niko neće dobiti 100 odsto", rekao je Tači za TV Klan Kosova. Uveren je da će proces biti završiti "win-win" zaključkom, odnosno da će obe strane... »

Vučić: Dobio sam naznake plana za Kosovo, da sam sa bilo čime zadovoljan izašao bih pred javnost

RTV sreda, 16. maj 2018.
RTV: Vučić: Dobio sam naznake plana za Kosovo, da sam sa bilo čime zadovoljan izašao bih pred javnost
SOFIJA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Sofiji da nije dobio nikakav plan za rešenje Kosova, ali je dobio naznake, načela, principe, u kojima ima pristojnih stvari, ali i rešenja sa kojima nije saglasan i poručio da Srbija traži kompromisno rešenje, da neko uvaži ne samo interese Srba sa Kosova, već i interese Srbije.
"Da se uvaže interesi Srba na Kosovu, da budu bezbedni i sigurni, da imaju budućnost, ali i da se uvaže legitimni i legalni interesi Srbije. To je ono što mnogi neće da razumeju. U skladu sa tim govoriću na svim skupovima u... »

Tači: Svi ćemo profitirati

Vesti online sreda, 16. maj 2018.
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je, posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, da proces pregovora Beograda i Prištine neće biti lak ni za jednu stranu i da niko neće dobiti sve.
- Proces neće uopšte biti lak za Kosovo, ni za Srbiju. Niko neće dobiti 100 odsto - rekao je Tači za TV Klan Kosova. Tači tvrdi da će Kosovo sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet. Uveren je da će proces završiti... »

Vučić otkrio detalje razgovora s Mogerinijevom i Tačijem u Sofiji

Vesti online sreda, 16. maj 2018.
Predsednik Aleksandar Vučić "razmenio je nekoliko reči" u Sofiji sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.
Kako javlja Tanjug, Vučić je sa Tačijem razmenio nekoliko reči u prisustvu visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini. “Vučić je rekao visokoj predstavnici da je Srbija uvek spremna za nastavak... »

"Razmenili smo nekoliko kurtoaznih rečenica": Vučić sa Mogerini, razgovarao i sa Tačijem

Blic sreda, 16. maj 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u Sofiji u prisustvu visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini razmenio nekoliko reči sa predsednikom privremenih institucija Prištine Hašimom Tačijem. Vučić večeras je u razgovoru sa Federikom Mogerini ponovio da je... »

Sastanci Vučića u Sofiji, poruka Mogerinijevoj da je Srbija spremna na dijalog

RTS sreda, 16. maj 2018.
RTS: Sastanci Vučića u Sofiji, poruka Mogerinijevoj da je Srbija spremna na dijalog
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji u četvrtak učestvuje na Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, imao je više sastanaka u prestonici Bugarske. Tokom večeri, razmenio je nekoliko reči i sa predsednikom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem u prisustvu visoke predstavnice EU Federike Mogerini.
Aleksandar Vučić je u razgovoru s šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini ponovio da je Srbija spremna za dijalog u svakom trenutku, ali da su preduslov za to da se sprovedu potpisani sporazumi iz Brisela i formira ZSO, te da... »

"Sitnica je dovoljna da izgubimo stabilnost"

Mondo sreda, 16. maj 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je imao niz bilateralnih susreta do početka sastanka šefova država i vlada Evropske narodne partije (EPP).
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Vučić se sastao i sa domaćinom, bugarskim premijerom Bojkom Borisovim, čija zemlja do 1.jula predsedava EU. Predsednik Srbije razgovarao je i sa predsednkom Saveta EU Donaldom Tuskom, kao i evropskim... »

Vučić traži pomoć Svetske banke

Danas sreda, 16. maj 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Sofiji na sastanku sa glavnom izvršnom direktorkom Svetske banke Kristalinom Georgijevom zatražio pomoć Svetske banke u definisanju efikasnih mera za povećanje stope rasta bruto domaćeg proizvoda, razvoju preduzetničkog duha i politike održivog razvoja.
Vučić je, kako je saopštila njegova pres služba, naglasio da Srbija ima odlične ekonomske rezultate i da to pokazuje i suficit budžeta. On je ukazao na važnost infrastrukturnih projekata, naročito regionalnih, koji će pomoći u... »

Vučić: Nisam dobio plan za rešenje Kosova

RTS sreda, 16. maj 2018.
RTS: Vučić: Nisam dobio plan za rešenje Kosova
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u Sofiji da nije dobio nikakav plan za rešenje Kosova, ali je dobio naznake, načela, principe u kojima ima pristojnih stvari, ali i rešenja sa kojima nije saglasan. Poručuje da Srbija traži kompromisno rešenje, da neko uvaži ne samo interese Srba sa Kosova, već i interese Srbije.
"Da se uvaže interesi Srba na Kosovu, da budu bezbedni i sigurni, da imaju budućnost, ali i da se uvaže legitimni i legalni interesi Srbije. To je ono što mnogi neće da razumeju. U skladu sa tim govoriću na svim skupovima u... »

Vučić u Sofiji sa Kurcom o migrantskoj krizi i trgovinskoj razmeni

Danas sreda, 16. maj 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Sofiji sa predsednikom Vlade Austrije Sebastijanom Kurcom sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, situaciji u regionu i migrantskoj krizi.
Kako se navodi u saopštenju, dvojica sagovornika su konstatovali da su odnosi dve zemlje izuzetno dobri i da je neophodno raditi na daljem rastu trgovinske razmene. Predsednik Vučić zahvalio je na podršci austrijske Vlade... »

Vučić i Dol u Sofiji o evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana: Razgovor sa predsednikom Evropske narodne partije

Kurir sreda, 16. maj 2018.
SOFIJA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Evropske narodne partije (EPP) Džozef Dol konstatovali su danas u Sofiji da su mir, solidarnost, prosperitet i saradnja osnovni principi na kojima treba graditi evropsku budućnost Zapadnog Balkana. Predsednik Vučić je upoznao Dola sa... »

Vučić i Dol o evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana

Blic sreda, 16. maj 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Evropske narodne partije (EPP) Džozef Dol konstatovali su danas u Sofiji da su mir, solidarnost, prosperitet i saradnja osnovni principi na kojima treba graditi evropsku budućnost Zapadnog Balkana. Predsednik Vučić je upoznao Dola sa situacijom u... »

Vučić danas u Sofiji: Ne možemo da zabijemo "nož u leđa" Bugarskoj

Blic sreda, 16. maj 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće sutra na Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, a danas će imati više bilateralnih susreta u glavnom gradu Bugarske. Vučić u Sofiju putuje danas, gde će, učestvovati na Samitu Evropskih narodnih partija. Po dolasku u Sofiju, Vučić sa sastao sa... »

Vučić u Sofiji na Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana

Novi magazin sreda, 16. maj 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas počinje dvodnevnu posetu Sofiji, gde će učestvovati na Sаmitu liderа Evropske unije i Zаpаdnog Bаlkаnа o evropskoj perspektivi, rаzvoju i sаrаdnji.
Vučićev kabinet je saopštio da će se on u Sofiji sаstаti s predsednikom Evropske nаrodne pаrtije Žozefom Dolom i prisustvovаti Sаmitu šefovа držаvа i vlаdа iz redovа Evropske nаrodne pаrtije. Progrаmom posete plаnirаni su i... »

Vučić: Ne možemo da zabijemo "nož u leđa" Bugarskoj

Vesti online sreda, 16. maj 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, u četvrtak 17. maja.
Vučić u Sofiju putuje danas, gde će učestvovati na Samitu Evropskih narodnih partija i razgovarati sa predsednikom Džozefom Dolom. Takođe, imaće i bilateralni sastanak sa austrijskim kancelarkom Sebastijanom Kurcom, kao i... »

Vučić već danas u Sofiji: U četvrtak na Samitu EU - Zapadni Balkan

Kurir sreda, 16. maj 2018.
SOFIJA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, u četvrtak 17. maja, a danas će imati više bilateralnih susreta u glavnom gradu Bugarske. Vučić u Sofiju putuje danas, gde će učestvovati na Samitu Evropskih narodnih partija i razgovarati sa... »

Vučić počinje dvodnevnu posetu Sofiji, u četvrtak na Samitu

N1 Info sreda, 16. maj 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počinje dvodnevnu posetu Sofiji, gde će učestvovati na Sаmitu liderа Evropske unije i Zаpаdnog Bаlkаnа o evropskoj perspektivi, rаzvoju i sаrаdnji.
Vučićev kabinet je saopštio da će se on u Sofiji sаstаti s predsednikom Evropske nаrodne pаrtije Žozefom Dolom i prisustvovаti Sаmitu šefovа držаvа i vlаdа iz redovа Evropske nаrodne pаrtije. Progrаmom posete plаnirаni su i... »

Vučić putuje u Sofiju, u četvrtak na Samitu EU-z.Balkan

Večernje novosti sreda, 16. maj 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, u četvrtak 17. maja, a danas će imati više bilateralnih susreta u glavnom gradu Bugarske
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, u četvrtak 17. maja, a danas će imati više bilateralnih susreta u glavnom gradu Bugarske. Vučić u Sofiju putuje u sredu, gde će, kako... »

Vučić u Sofiji dan pre samita - niz susreta

B92 sreda, 16. maj 2018.
B92: Vučić u Sofiji dan pre samita - niz susreta
Beograd, Sofija -- Predsednik Srbije učestvovaće sutra na Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, a danas će imati više bilateralnih susreta u glavnom gradu Bugarske.
Aleksandar Vučić u Sofiju putuje danas, gde će, kako saznaje Tanjug, tog dana učestvovati na Samitu Evropskih narodnih partija i razgovarati sa predsednikom Džozefom Dolom. Takođe imaće i bilateralni sastanak sa austrijskim... »

Vučić: Ne možemo da zabijemo "nož u leđa" Bugarskoj

B92 sreda, 16. maj 2018.
B92: Vučić: Ne možemo da zabijemo "nož u leđa" Bugarskoj
Sofija -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, u četvrtak 17. maja.
On će danas imati više bilateralnih susreta u glavnom gradu Bugarske. Vučić u Sofiju putuje danas, gde će, kako saznaje Tanjug, tog dana učestvovati na Samitu Evropskih narodnih partija i razgovarati sa predsednikom Džozefom... »

Vučić danas putuje u Sofiju: Više bilateralnih susreta pred Samit lidera EU

Srbija danas sreda, 16. maj 2018.
Razgovori sa Dolom, Kurcom i Georgijevom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, u četvrtak 17. maja, a danas će imati više bilateralnih susreta u glavnom gradu Bugarske. Vučić danas putuje u Sofiju, gde će učestvovati na Samitu Evropskih narodnih... »

"Novosti" saznaju: Na izbore 31. marta ili 14. aprila

Večernje novosti  pre 46 minuta  još 1 povezana

Srbija ukida vize za Sveti Kits i Nevis i Republiku Palau

Blic  pre 2 sata  još 2 povezane

Na današnji dan, 20. januar

B92  pre 2 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.