OPCW: U Siriji verovatno korišćeno hemijsko oružje

OPCW: U Siriji verovatno korišćeno hemijsko oružje

Glas Amerike sreda, 16. maj 2018.
Istražitelji Organizacije za zabranu upotrebe hemijskog oružja (OPCW) saopštili su da je hlor vrlo verovatno korišćen u napadima na sirijski grad Sarakeb početkom februara. Izveštaj je sastavljen na osnovu obavljenih razgovora sa medicinskim radnicima, svedocima i na osnovu testiranih uzoraka... »

OPCW: U napadu na Saraqeb vjerovatno korišten hlor

Al Jazeera sreda, 16. maj 2018.
Organizacija za zabranu hemijskog oružja nije navela koja je strana koristila zabranjeni plin u sirijskom gradu, ali su laboratorijski testovi potvrdili prisutnost hlora.
Otrovni plin klor najvjerojatnije je korišten u napadu koji se početkom veljače dogodio u gradu Saraqebu, na istoku sirijske provincije Idlib, priopćila je Organizacija za zabranu kemijskog oružja. Kako prenosi Reuters, OPCW nije... »

Međunarodni posmatrači: Hlor korišćen kao oružje u Siriji

N1 Info sreda, 16. maj 2018.
Međunarodni posmatrači upotrebe hemijskog oružja saopštili su da je hlor verovatno korišćen kao oružje u sirijskom gradu Sarakeb početkom februara, stoji u najnovijem izveštaju o korišćenju otrovnog gasa u sirijskom građanskom ratu, javlja Asošijeted pres (AP).
Organizacija za zabranu upotrebe hemijskog oružja (OPCW) objavila je detalje u izveštaju o upotrebi hlora. OPCW nema mandat da označi krivca za napad. OPCV kaže da je njena misija za utvrđivanje činjenica koja istražuje navodnu... »

OPCW: U Sarakebu korišćen hlor, za Dumu se ne zna

Mondo sreda, 16. maj 2018.
"Verovatno je da je hlor korišćen" kao oružje u sirijskom gradu Sarakeb, u februaru ove godien, piše u najnovijem izveštaju Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) o korišćenju hemijskog oružja.
Foto: Xinhua/Hummam Sheikh Ali Ta organizacija je navela da je misija koja istražuje navodnu upotrebu hemijskog oružja u Siriji "utvrdila da je hlor ispušten iz cilindara putem mehaničkog udara u četvrti al-Talil u Sarakebu".... »

OPCW: U napadu na Sarakib u Idlibu verovatno korišćen hlorin

Večernje novosti sreda, 16. maj 2018.
Kako prenosi Rojters Organizacija za zabranu hemijskog oružja nije navela koja strana je koristila zabranjeni gas, ali je saopštila da su laboratorijski testovi potvrdili prisustvo hlorina
U napadu koji se dogodio u gradu Sarakib na istoku sirijske provincije Idlib u februaru, najverovatnije je korišćen otrovni gas hlorin, saopštila je danas Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW). Kako prenosi Rojters, ova... »

OPCW: U Sarakebu korišćen hlor

Novi magazin sreda, 16. maj 2018.
Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW) saopštila je danas da je verovatno da je hlor korišćen kao oružje u sirijskom gradu Sarakeb, u februaru, što je najnoviji izveštaj o korišćenju hemijskog oružja u građanskom ratu u Siriji.
Ta organizacija je navela da je misija koja istražuje navodnu upotrebu hemijskog oružja u Siriji "utvrdila da je hlor ispušten iz cilindara putem mehaničkog udara u četvrti al-Talil u Sarakebu". OPCW nema mandat da odredi ko je... »

Sirija: Opet se pominje hemijsko oružje

B92 sreda, 16. maj 2018.
B92: Sirija: Opet se pominje hemijsko oružje
U napadu koji se dogodio u gradu Sarakib na istoku sirijske provincije Idlib u februaru, najverovatnije je korišćen otrovni gas hlorin, saopštava OPCW.
Kako prenosi Rojters, Organizacija za zabranu hemijskog oružja međutim nije navela koja strana je koristila zabranjeni gas, ali je saopštila da su laboratorijski testovi potvrdili prisustvo hlorina. Kako je BBC u februaru... »

Međunarodni posmatrači: Hlor verovatno korišćen u Siriji

Danas sreda, 16. maj 2018.
Međunarodni posmatrači upotrebe hemijskog oružja saopštili su da je hlor verovatno korišćen kao oružje u sirijskom gradu Sarakeb početkom februara, stoji u najnovijem izveštaju o korišćnju otrovnog gasa u sirijskom građanskom ratu, javlja Asošijeted pres.
Organizacija za zabranu upotrebe hemijskog oružja (OPCW) objavila je detalje u u sredu u izveštaju o upotrebi hlora. OPCW nema mandat da označi krivca za napad. OPCV kaže da je njena misija za utvrđivanje činjenica koja istražuje... »

OZHO: U napadu na Sarakib verovatno korišćen hlorin

RTS sreda, 16. maj 2018.
RTS: OZHO: U napadu na Sarakib verovatno korišćen hlorin
U napadu koji se dogodio u gradu Sarakib na istoku sirijske provincije Idlib u februaru, najverovatnije je korišćen otrovni gas hlorin, saopštila je Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OZHO).
Ova organizacija nije navela koja strana je koristila zabranjeni gas, ali je saopštila da su laboratorijski testovi potvrdili prisustvo hlorina, prenosi Rojters. Kako je Bi-Bi-Si u februaru izvestio, medicinski zvaničnici su... »

Hemijsko oružje u Siriji: U napadu na Sarakib verovatno korišćen hlorin

Blic sreda, 16. maj 2018.
U napadu koji se dogodio u gradu Sarakib na istoku sirijske provincije Idlib u februaru, najverovatnije je korišćen otrovni gas hlorin, saopštila je danas Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW). Kako prenosi Rojters, ova organizacija nije navela koja strana je koristila zabranjeni gas, ali... »
©2018 Netmark d.o.o.