Povezane vesti

Kosor: Plenković nije u opasnosti, vladavina prava u Hrvatskoj jest

Slobodna Evropa sreda, 16. maj 2018.
Opozicija u Hrvatskom saboru nastoji maksimalno iskoristiti ostavku potpredsjednice Vlade Martine Dalić i činjenicu da je o procesu pisanja Lexa Agrokor bila informirana i Vlada. Oni traže ostavku premijera Plenkovića, raspuštanje Sabora i raspisivanje izbora, a – paradoksalno – zbog krize u... »

Afera mejlovi: Plenković negira da je znao detalje

Mondo sreda, 16. maj 2018.
Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji boravi u Sofiji, gde učestvuju na skupu EPP i samitu EU-Zapadni Balkan, negirao je da je znao detalje o primedbama stručnjaka na izradu posebno zakona o Agrokoru.
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll On je istakao da je inicijativa opozicije o raspuštanju Sabora još jedna koja će biti neuspešna. "To je jedna od inicijativa koju pokreće opozicija i koja, naravno, neće uspjeti. Ono što je važno, a to... »

Plenković: Inicijativa za raspuštanje Sabora neće uspjeti

Al Jazeera sreda, 16. maj 2018.
U Hrvatskoj je na snazi vanredno stanje, poručio je predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić.
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu u Sofiji da je inicijativa oporbe za raspuštanje Sabora još jedna koja neće uspjeti te da nije znao sve detalje o primjedbama stručnjaka na izradu zakona o Agrokoru. "To je... »

Burno u Saboru: Traži se smena Plenkovića

B92 sreda, 16. maj 2018.
B92: Burno u Saboru: Traži se smena Plenkovića
Zagreb -- Sednica hrvatskog Sabora počela burno, nakon skandala s mejlovima i ostavke potpredsednice vlade i ministarke privrede, Martine Dalić zbog Lex Agrokora.
Lider najuticajnije opozicione SDP, Davor Bernardić se prvi javio za reč ocenivši da je ovo vanredno stanje i da zato treba raspustiti Sabor. "(Andrej) Plenković je sve znao, to je zloupotreba ovlašćenja po krivičnom zakonu. Ovaj... »

Opozicija traži ostavku Plenkovića: Burna rasprava u hrvatskom Saboru nakon Afere "Hotmail" (foto)

Telegraf sreda, 16. maj 2018.
Lider najuticajnije opozicione SDP najavio da će poslati u proceduru zahtev za raspuštanje Sabora i raspisivanje izbora Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Sednica hrvatskog Sabora počela je danas burno, nakon skandala s mejlovima i ostavke potpredsednice vlade i ministarke privrede, Martine Dalić zbog Lex Agrokora, a lider najuticajnije opozicione SDP, Davor Bernardić se prvi javio... »

Burno u Hrvatskom Saboru, opozicija traži ostavku Plenkovića

RTS sreda, 16. maj 2018.
RTS: Burno u Hrvatskom Saboru, opozicija traži ostavku Plenkovića
Sednica hrvatskog Sabora počela je burno, nakon skandala s mejlovima i ostavke potpredsednice vlade i ministarke privrede Martine Dalić zbog leks Agrokora. Dok opozicija navodi da vlada treba da podnese ostavku, premijer andrej Plenković poručuje da vlada nastavlja rad.
Lider najuticajnije SDP Davor Bernardić kaže da je Plenković znao sve u vezi sa mejlovima napominjući da je to zloupotreba ovlašćenja po krivičnom zakonu. "Ovaj put neće proći pokušaj kupovine vremena i skretanja s teme. Hrvatska... »

Burno! Poslanici u Saboru traže ostavku plenkovića: "Ovo je najkorumpiranija vlada u istoriji Hrvatske"

Srbija danas sreda, 16. maj 2018.
Skandal
Sednica hrvatskog Sabora počela je danas burno, nakon skandala s mejlovima i ostavke potpredsednice vlade i ministarke privrede, Martine Dalić zbog Lex Agrokora, a lider najuticajnije opozicione SDP, Davor Bernardić se prvi javio za reč ocenivši da je ovo vanredno... »

Burno u hrvatskom parlamentu: Opozicija traži ostavku Plenkovića! Žestoke optužbe posle afere mejlovi! (video)

Kurir sreda, 16. maj 2018.
Sednica hrvatskog Sabora počela je danas burno, nakon skandala s mejlovima i ostavke potpredsednice vlade i ministarke privrede, Martine Dalić zbog Lex Agrokora, a lider najuticajnije opozicione SDP, Davor Bernardić se prvi javio za reč ocenivši da je ovo vanredno stanje i da zato treba raspustiti Sabor.
"(Andrej) Plenković je sve znao, to je zloupotreba ovlašćenja po krivičnom zakonu. Ovaj put neće proći pokušaj kupovine vremena i skretanja s teme. Hrvatska ne sme biti talac jednog čoveka. Postavlja se pitanje gde je nestala... »
©2018 Netmark d.o.o.