Povezane vesti

Moj posao je da brinem o srpskom narodu - ako ne rešimo jednu stvar, imaćemo probleme: Vučić se obratio posle samita u Sofiji (video)

Telegraf četvrtak, 17. maj 2018.
Predsednik Srbije sumira rezultate Samita EU-Zapadni Balkan Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
U Sofiji se završava Samit lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana, na kome Srbiju predstavlja predsednik Republike Aleksandar Vučić, koji je govorio prvi na ovom značajnom skupu. Nakon što su potpisani sporazumi, Vučić se... »

Sofija: Lideri EU usvojili Deklaraciju, nedvosmislena podrška regionu

Studio B četvrtak, 17. maj 2018.
Lideri Evropske unije i zemalja članica EU, u konsultaciji sa partnerima sa Zapadnog Balkana, usvojili su Deklaraciju u 17 tačaka, u kojoj su ponovili nedvosmislenu podršku evropskoj pespektivi regiona i naveli zadatke i principe koje bi strane trebalo da ispunjavaju tokom procesa evrointegracija.
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ nr Usvojen je i Aneks deklaracije koji se odnosi na jačanje veza i saradnje između EU i Zapadnog Balkana… U Sofiji potpisano više izjava i memoranduma Na Samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji danas je... »

Danas počinje Samit EU i Zapadnog Balkana: Srbiju predstavlja Aleksandar Vučić

Srbija danas četvrtak, 17. maj 2018.
Samit se održava u Sofiji
U Sofiji se danas održava Samit EU i Zapadnog Balkana na kojem će Srbiju predstavljati predsednik Republike Aleksandar Vučić. Samit se održava 15 godina nakon onog u Solunu, kada je prvi put zemljama Jugoistočne Evrope jasno stavljeno do znanja da imaju evropsku... »

Zapadni Balkan je sastavni deo Evrope: Ovo su poruke evropskih lidera o proširenju Evropske unije

Telegraf četvrtak, 17. maj 2018.
- EU jeste i biće najpouzdaniji partner celog Zapadnog Balkana - rekao je Donald Tusk Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Predsednik Evropskog saveta, Donald Tusk, ocenio je da je na Samitu EU – Zapadni Balkan jasno napravljen ozbiljan i značajan korak na evropskom putu celog regiona. On kaže da je potvrđena posvećenost EU evropskoj perspektivi... »

Ovako je Kosovo navedeno u Deklaraciji koja je danas potpisana u Sofiji (foto)

Telegraf četvrtak, 17. maj 2018.
U dokumentu stoju i posebno objašnjenje za ovo Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Lideri Evropske unije i država članica sa partnerima Zapadnog Balkana, na samitu u Sofiji, kojem su prisustvovali i predstavnici jednostrano proglašenog nezavisnog Kosova, usvojili su danas Deklaraciju i Aneks u kojoj je Kosovo... »

Vučić "tiho, ali odlučno" za nemačke medije: Potreban nam je fer kompromis za budućnost Kosova

Srbija danas četvrtak, 17. maj 2018.
Predsednik Srbije istakao da Merkelovoj nikada neće nikada zaboraviti dobročinstvo iz 2015. godine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu nemačkom dnevniku "Rajniše post" naglasio da je Srbija za fer kompromis u rešenju kosovskog pitanja i upozorio da bi, ukoliko se ne nađe rešenje prihvatljivo za većinu, moglo doći... »

Iza kulisa Samita u Sofiji: S kim se sve Vučić rukovao i razgovarao (FOTO)

Telegraf četvrtak, 17. maj 2018.
Nakon što ga je sačekao bugarski premijer Bojko Borisov, vreme do obraćanja on je, između ostalog, proveo u razgovorima i konsultacijama sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom i Komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Kako je već najavio uoči Samita EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić koristi vreme da se vidi sa svim vodećim zvaničnicima EU, njihovim predsednicima i premijerima. Izuzetna čast za Srbiju na Samitu... »

Samit EU-zapadni Balkan Vučić novinarima: Srbija ispunila sve iz Briselskog sporazuma, Albanci ništa (foto/video)

Srbija danas četvrtak, 17. maj 2018.
Niz važnih susreta Vučića sa liderima EU i regiona
Bugarska Samit organizuje po takozvanom Gimnih formatu koji podrazumeva prisustvo svih učesnika, bez naziva i obeležja zemalja ili regiona. U Sofiji se održava Samit lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana, na kome Srbiju predstavlja predsednik Srbije Aleksandar... »

Palma: Međunarodni eksperti da se uključe u istraživanje posledica bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom (FOTO)

Telegraf četvrtak, 17. maj 2018.
O poziciji Srbije Marković razgovara u Beču Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Predsednik Jedinstvene Srbije i šef poslaničkog kluba Jedinstvene Srbije u Skupštini Srbije Dragan Marković Palma razgovarao u Beču sa šefom poslaničkog kluba vladajuće Slobodarske partije Austrije i zamenikom predsednika te... »

Brnabić na Svetskom ekonomskom forumu sa najuticajnijim političkim liderima: U fokusu su tri teme

Telegraf četvrtak, 17. maj 2018.
Svetski lideri, predstavnici međunarodnih organizacija i privrede, razgovaraće o tri ključne teme za region Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Premijerka Srbije Ana Brnabić stigla je danas u Sofiju, gde je učestvovala na sastanku Svetskog ekonomskog foruma "Strateški dijalog za Zapadni Balkan". Šta piše u Deklaraciji koju su potpisali predstavnici Zapadnog Balkana u... »

Tzv. Kosovo u Sofijskoj deklaraciji sa fusnotom

Srbija danas četvrtak, 17. maj 2018.
"Ovaj natpis ne prejudicira status Kosova i u skladu je sa Rezolucijom 1244"
Lideri Evropske unije i država članica sa partnerima Zapadnog Balkana, na samitu u Sofiji, kojem su prisustvovali i predstavnici jednostrano proglašenog nezavisnog Kosova, usvojili su danas Deklaraciju i Aneks u kojoj je Kosovo... »

EU deklaracijom istakao podršku Zapadnom Balkanu

Al Jazeera četvrtak, 17. maj 2018.
U Sofiji je usvojena deklaracija u 17 tačaka, kao i njen aneks koji se odnosi na veze EU-a i Zapadnog Balkana.
Čelnici Evropske unije i njenih država članica, u konsultaciji s partnerima sa Zapadnog Balkana, usvojili su danas u Sofiji deklaraciju u 17 tačaka, u kojoj su ponovili nedvosmislenu podršku evropskoj perspektivi regije i naveli... »

Važan dokument u 17 tačaka: Lideri EU usvojili Deklaraciju, nedvosmislena podrška regionu

BK TV četvrtak, 17. maj 2018.
U Deklaraciji je ponovljena nedvosmislena podrška evropskoj perspektivi regiona i navedeni zadaci i principi koje bi strane trebalo da ispunjavaju tokom procesa evrointegracija. Lideri Evropske unije i zemalja članica EU, u konsultaciji sa partnerima sa Zapadnog Balkana, usvojili su danas u Sofiji... »

Lideri Zapadnog Balkana podržali digitalnu agendu, ministri energetike potpisali izjavu

Beta video četvrtak, 17. maj 2018.
SOFIJA- Lidera zemalja regiona potpisali su danas izjavu podrške digitalnoj agendi Zapadnog Balkana. Izjavu su potpisali premijer Crne Gore Duško Markovič, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsedavajući Predsedniš‡tva BIH Balkir Izetbegović, predsednik Kosova Hašim Tači. Pored toga, ministri... »

Šta piše u Deklaraciji koju su potpisali predstavnici Zapadnog Balkana u Bugarskoj

Telegraf četvrtak, 17. maj 2018.
- EU pozdravlja zajedničku posvećenost partnera Zapadnog Balkana evropskim vrednostima i principima i viziji snažne, stabilne i ujedinjene Evrope poduprete našim istorijskim, kulturnim i geografskim vezama - piše u prvoj tački dokumenta Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Na Samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji danas je potpisano više sporazuma. Lideri Evropske unije i zemalja članica EU, u konsultaciji sa partnerima sa Zapadnog Balkana, usvojili su danas u Sofiji Deklaraciju u 17 tačaka, u kojoj su... »

Vučićevo upozorenje za Kosovo: Srbija je za fer-kompromis, u suprotnom bi mogao da ojača srpski nacionalizam

Telegraf četvrtak, 17. maj 2018.
- Rešenje mora biti za većinu prihvatljivo, inače ćemo odmah doživeti novi talas srpskog nacionalizma - rekao je Vučić Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu nemačkom dnevniku ''Rajniše post'' naglasio da je Srbija za fer-kompromis u rešenju kosovskog pitanja i upozorio da bi, ukoliko se ne nađe rešenje prihvatljivo za većinu, moglo... »

Vučić u Sofiji razgovarao sa ambasadorom Španije

Telegraf četvrtak, 17. maj 2018.
Rahoj je juče boravio u Sofiji, kada se sastao sa lokalnim liderima i prisustvovao svečanoj večeri Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Pedsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Sofiji sa ambasadorom Španije u EU, Pablom Garsijom, kome je u dugom i srdačnom razgovoru zahvalio na svemu što zvanični Madrid čini za Srbiju. Španija je, naime, jedina... »

Tri ključne poruke evropskih lidera: Šta su Srbiji i Balkanu u Sofiji poručili Merkel, Makron i Mej (foto) (video)

Telegraf četvrtak, 17. maj 2018.
Svi vodeći ljudi članica EU su tu, osim španskog premijera Marijana Rahoja, koji, kako je rekao, ne priznaje kosovsku nezavisnost Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Na Samitu Evropske unije i Zapadnog Balkana u Sofiji prisutni su lideri svih članica, kao i zemalja regiona. Dok je većina na mesto održavanja plenarnog dela dovezena službenim vozilima pod pratnjom jakog obezbeđenja, samo su... »

Ministarka za evropske integracije o Samitu u Sofiji: Važno je što je Srbija prisutna, susret sa Tačijem je bio kratak

Telegraf četvrtak, 17. maj 2018.
Joksimović je istakla da je predsednik Aleksandar Vučić već na prvom panelu na kojem danas učestvuje, dobio priliku da govori odmah nakon predsednika Evroskog saveta Donalda Tuska koji predsedava Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas u Sofiji da će glavna tema Samita EU i Zapadnog Balkana biti povezivanje unutar regiona Zapadnog Balkana što, kako je dodala, naš region čini... »

Ništa od ukidanja rominga za Srbiju i zemlje regiona

Telegraf četvrtak, 17. maj 2018.
- Značajno niže cene rominga već postoje unutar četiri države Zapadnog Balkana - Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH, a na Samitu u Sofiji biće data podrška da se u tu grupu uključe i Albanija i Kosovo - navodi izvor Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Na Samitu EU koji se danas održava u Sofiji neće biti potpisana izjava o ukidanju rominga državama Zapadnog Balkana, saznaje "Blic". (UŽIVO) Telegraf na Samitu EU-Zapadni Balkan: Srbiju u Sofiji predstavlja Vučić (VIDEO) (FOTO)... »
©2018 Netmark d.o.o.