Vučić i Tači različito o razgovorima u Sofiji

Vučić i Tači različito o razgovorima u Sofiji

B92 četvrtak, 17. maj 2018.
B92: Vučić i Tači različito o razgovorima u Sofiji
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači susreli su se dva puta u protekla dva dana u Sofiji.
Vučić i Tači imali su u sredu kratak susret u prisustvu šefice evropske diplomatije Federike Mogerini u Sofiji, a danas su se ponovo sreli i na samitu u tom gradu. Njih dvojica na različite načine su predstavili svoje susrete.... »

Srbija i Crna Gora u EU do 2025?

Mondo četvrtak, 17. maj 2018.
Predsednik Evropskog parlamenta Antonijo Tajani kaže da je moguće postići dogovor o pristupanju Srbije i Crne Gore članstvu EU do 2025. godine.
Foto: MONDO/Stefan Stojanović On je rekao da je to inicijalni datum koji je sadržan u Strategiji EU o pristupanju zemalja Zapadnog Balkana, usvojenoj u februaru ove godine. "Imamo mnogo zemlja kandidata za članstvo, ali Srbija i... »

Vučić: Srbija zbog sebe mora da rešava odnose sa Albancima

Danas četvrtak, 17. maj 2018.
Predsednik Srbije Alekasandar Vučić poručio je danas da Srbija zbog sebe mora da rešava odnose sa Albancima, kao i da ti odnosi moraju biti mnogo bolji, jer u suprotnom država će imati mnogo problema, vrata Evropske unije će biti zatvorena i neće biti uspešnog ekonomskog rasta kao što je to slučaj ove godine.
Moramo i mi između sebe da razgovaramo šta želimo da bude naša budućnost, rekao je Vučić novinarima u Sofiji po završetku samita EU-Zapadni Balkan. Upitan da komentariše izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da veruje da se... »

Makron: Želim Balkan usidren u EU, sve drugo bi bilo loše

Blic četvrtak, 17. maj 2018.
Predsednik Francuske Emanuel Makron istakao je danas da želi Zapadni Balkan „usidren“ u EU, jer bi bilo jako loše za Uniju, ako bi se taj region okrenuo Rusiji ili Turskoj, i posebno pohvalio Srbiju i Crnu Goru za postignuti napredak u približavanju Uniji. Makron je, na konferenciji za štampu po... »

Tači: Razgovarao sam s Vučićem, potpis za šest do 9 meseci

B92 četvrtak, 17. maj 2018.
B92: Tači: Razgovarao sam s Vučićem, potpis za šest do 9 meseci
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je u Sofiji da je spreman na nastavak dijaloga s Beogradom i da bi sporazum mogao biti potpisan za šest do devet meseci.
Tači je medijima kazao da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao u prisustvu nemačke kancelarke Angele Merkel, francuskog predsednika Emanuela Makrona i premijera Bugarske Bojka Borisova, javlja reporter B92 iz... »

Tajani: Moguć dogovor o pristupanju Srbije u EU do 2025.

N1 Info četvrtak, 17. maj 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Sofiji, u okviru samita Evropske unije i Zapadnog Balkana, razgovarao s predsednikom Evropskog parlamenta Antonijem Tajanijem o evropskom putu Srbije i njenom budućem članstvu, saopštila je pres služba predsednika.
Izvor: Agencije Tajani je rekao da je moguće postići dogovor o pristupanju Srbije članstvu u EU do 2025. godine, što je inicijalni datum koji je sadržan u Strategiji EU o pristupanju zemalja Zapadnog Balkana, usvojenoj u februaru... »

"Stabilnost Zapadnog Balkana znači stabilnost EU"

Vesti online četvrtak, 17. maj 2018.
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani istakao je danas da u potpunosti podržava predlog Evropske komisije da Srbja i Crna Gora postanu članice do kraja 2025.godine.
On je, na konferenciji za štampu, povodom Samita EU - Zapadni Balkan u Sofiji, rekao da su "Srbija i Crna Gora u „pul poziciji“ ". Tajani je novinarima kazao da je politika prema Zapadnom Balkanu krucijalna za EU jer stabilnost... »

Tači u Sofiji traži ravnopravan tretman Kosova i liberalizaciju viza

Novi magazin četvrtak, 17. maj 2018.
Predsednik Kosova Hašim Tači zatražio je danas na otvaranju samita Evropske unije i Zapadnog Balkana u Sofiji ravnopravan tretman Kosova i liberalizaciju viza, saopštio je njegov kabineta.
"Samit EU i Zapadnog Balkana je izuzetan zajednički uspeh, posebno za naše domaćine, bugarsko predsedavanje. Uspeh samita se zasniva na očuvanju angažovanja država Zapadnog Balkana putem sveobuhvatnog i ravnopravnog pristupa, kao... »

Tajani: Moguć dogovor sa Srbijom i Crnom Gorom o pristupanju EU u 2025.

RTS četvrtak, 17. maj 2018.
RTS: Tajani: Moguć dogovor sa Srbijom i Crnom Gorom o pristupanju EU u 2025.
Predsednik Evropskog paralmeta Antonio Tajani kaže da je moguće postići dogovor o pristupanju Srbije i Crne Gorem članstvu EU do 2025, što je inicijalni datum koji je sadržan o Strategiji EU o pristupanju zemalja Zapadnog Balkana, usvojenoj u februaru ove godine.
"Imamo mnogo zemlja kandidata za članstvo, ali Srbija i Crna Gora su na prvom mestu", poručio je Tajani dolazeći na samit EU - Zapadni Balkan u Sofiji. Predsednik Evropskog paralameta kaže da je Zapadni Balkan ključan za EU i da... »

Tajani: Srbija i Crna Gora članice EU do kraja 2025.

Blic četvrtak, 17. maj 2018.
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani istakao je danas da u potpunosti podržava predlog Evropske komisije da Srbja i Crna Gora postanu članice do kraja 2025.godine. On je na samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji, rekao da su „Srbija i Crna Gora u "„pul poziciji“"“. Takođe, kazao da je politika... »

"Nijedna zemlja Zapadnog Balkana nije spremna za EU, ali..."

Vesti online četvrtak, 17. maj 2018.
Na Samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji, Brisel predstavlja šest novih inicijativa koje bi bi trebalo da pomognu u transformaciji regiona, njegovoj boljoj povezanosti i oko pomirenja, piše danas Dojče vele.
Evropski komesar za proširenje Johanes Han, kako se navodi, najavljuje nove podsticaje za šest zemalja Zapadnog Balkana koje se nadaju daljem približavanju EU. Brisel planira finansiranje desetine novih projekata podeljenih u... »

Lideri EU i Zapadnog Balkana na samitu u Sofiji, Han optimista

Novi magazin četvrtak, 17. maj 2018.
Čelnici EU i Zapadnog Balkana okupili su se danas u Sofiji na samitu koji bi prvi put posle Soluna 2003. trebalo da potvrdi evropsku perspektivu regiona.
Evropski komesar za proširenje Johanes Han izrazio je očekivanje da će današnji samit EU i Zapadnog Balkana dati novi zamah evropskoj perspektivi regiona. U izjavi novinarima pre početka Samita u Sofiji, Han je rekao da je... »

"Srbija i Crna Gora na prvom mestu": Predsednik Ervopskog parlamenta o proširenju EU 2025.

Blic četvrtak, 17. maj 2018.
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani kaže da je moguće postići dogovor o pristupanju Srbije i Crne Gorem članstvu EU do 2025, što je inicijalni datum koji je sadržan o Strategiji EU o pristupanju zemalja Zapadnog Balkana, usvojenoj u februaru ove godine. - ”Imamo mnogo zemlja kandidata za... »

Tajani: Moguć dogovor sa SRB i CG o pristupanju EU u 2025.

Dnevnik četvrtak, 17. maj 2018.
SOFIJA: Predsednik Evropskog paralmeta Antonijo Tajani kaže da je moguće postići dogovor o pristupanju Srbije i Crne Gorem članstvu EU do 2025, što je inicijalni datum koji je sadržan o Strategiji EU o pristupanju zemalja Zapadnog Balkana, usvojenoj u februaru ove godine.
”Imamo mnogo zemlja kandidata za članstvo, ali Srbija i Crna Gora su na prvom mestu”, poručio je Tajani dolazećei na samit EU - Zapadni Balkna u Sofiji. Predsednik Evropskog paralameta kaže da je Zapadni Balkan ključan za EU i da... »

"Novosti" saznaju: Na izbore 31. marta ili 14. aprila

Večernje novosti  pre 7 sati  još 1 povezana

Srbija ukida vize za Sveti Kits i Nevis i Republiku Palau

Večernje novosti  pre 9 sati  još 2 povezane

Rusija: Američki razarač ne može da ostane duže od 21 dana, evo i zašto

Večernje novosti  pre 10 sati  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.