Povezane vesti

Novi zapadni plan za KiM: Srbija da prizna Kosovo, Amerika da sebi približi Srbiju, najveću i najmoćniju državu u regionu

Press pre 6 dana
Dijalog Beogarada i Prištine mora da dovede do priznanja Kosova kao nezavisne države od strane Srbije. Još nije došlo vreme za razmenu teritorija Kosova i Srbije. Amerika mora da zaustavi sporo klizenje Kosova ka zamrznutom konfliktu. Kosovo treba da dobije malu vojsku.
Foto:blic.rs Ovako američki institut "Istok Zapad", na čijem je čelu bivši ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter, vidi put ka rešenju kosovskog pitanja i budućnosti Kosova i Metohije. Reč je o institutu koji ima uticaja u... »

Neki plan SAD ipak postoji: Srbija da prizna Kosovo, a Amerika...

Vesti online pre 7 dana
"Kako bi zaustavili sporo kliženje Kosova ka zamrznutom konfliktu, Sjedinjene Države bi trebalo da podstiču EU da revitalizuje dijalog između Kosova i Srbije. Dijalog mora da dovede do priznanja Kosova kao nezavisne države od strane Srbije. SAD bi trebalo da budu spremne da prihvate mere s kojima se strane slažu kao deo njihove normalizacije odnosa", poručuju eksperti za Zapadni Balkan američkog instituta "Istok-Zapad" i nacionalnog komiteta za međunarodne odnose.
U nedavno objavljenom izveštaju "Vreme je za akciju na Zapadnom Balkanu" za svaku od zemalja Zapadnog Balkana, sa Kosovom i Metohijom, osim kratkog opisa problema, daju se preporuke za sprovođenje mera na putu ka pristupanju EU,... »

Novi zapadni plan za KiM: Srbija da prizna Kosovo, Amerika da sebi približi Srbiju, najveću i najmoćniju državu u regionu

Blic pre 7 dana
Dijalog Beogarada i Prištine mora da dovede do priznanja Kosova kao nezavisne države od strane Srbije. Još nije došlo vreme za razmenu teritorija Kosova i Srbije. Amerika mora da zaustavi sporo klizenje Kosova ka zamrznutom konfliktu. Kosovo treba da dobije malu vojsku. Ovako američki institut... »
©2018 Netmark d.o.o.