Dobro zamišljeno na papiru, teško izvodljivo u praksi

Dobro zamišljeno na papiru, teško izvodljivo u praksi

Kamatica petak, 18. maj 2018.
Novi zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti predviđa da se čitav postupak upisa imovine završava samo na jednom mestu, kod notara, koji će dokumentaciju od državnih institucija dobavljati u potpunosti elektronski. Nova procedura omogućiće da se upis imovine izvrši za svega nekoliko dana, bez dodatnih troškova za građane.
Tomislav Sekulić, savetnik u agenciji za nekretnine Europa ekskluziv rijlestejt, kaže za Danas da su nova zakonska rešenja veliko olakšanje za kupce stanova jer predviđaju pojednostavljenje procedure uknjiženja, međutim, pitanje... »

Dobro zamišljeno na papiru, teško izvodljivo u praksi

Danas petak, 18. maj 2018.
Da li će nova zakonska rešenja olakšati građanima upis nepokretnosti u katastar Rešenja predviđena novim zakonom o postupku upisa u katastar nepokretnosti, koji se trenutno nalazi u proceduri usvajanja u Skupštini Srbije, izgledaju veoma dobro kada se čitaju na papiru, ali da li će biti moguća njihova uspešna i kvalitetna implementacija u praksi, veliko je pitanje, smatra stručna javnost.
Novi zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti predviđa da se čitav postupak upisa imovine završava samo na jednom mestu, kod notara, koji će dokumentaciju od državnih institucija dobavljati u potpunosti elektronski. Nova... »
©2019 Netmark d.o.o.