Povezane vesti

Šta se dešava sa Jadranom? Temperatura vode najviša je u poslednjih 100 godina (foto) (video)

Telegraf sreda, 13. jun 2018.
Od 2008. do 2015. prosečna temperatura površinskog sloja Jadrana porasla je za 1,25 stepeni, a taj trend ubrzanog zagrevanja ne prestaje
Ko se ovih dana kupao u Jadranskom moru, a to je činio i prethodnih godina u isto vreme, verovatno se iznenadio jer je temperatura vode bila veoma prijatna, a prema proceni stručnjaka ona je najtoplija u poslednjih 100 godina.... »

Šta se dešava sa Jadranom? Najtopliji u poslednjih 100 godina

Vesti online sreda, 13. jun 2018.
Ko se ovih dana kupao u Jadranskom moru, a to je činio i prethodnih godina u isto vreme, verovatno se iznenadio jer je temperatura vode bila veoma prijatna, a prema proceni stručnjaka ona je najtoplija u poslednjih 100 godina.
Površinske temperature mora trenutno su oko tri do četiri stepena Celzijusa više u odnosu na prosek za prvu polovinu juna, pa je tako u Splitu i Puli temperatura mora bila 26 stepeni, prenosi Index.hr. Od 2008. do 2015. prosečna... »

Jadransko more najtoplije u poslednjih sto godina

RTV sreda, 13. jun 2018.
RTV: Jadransko more najtoplije u poslednjih sto godina
SPLIT - Ko se ovih dana kupao u Jadranskom moru, a to je činio i prethodnih godina u isto vreme, verovatno se iznenadio jer je temperatura vode bila veoma prijatna, a prema proceni stručnjaka ona je najtoplija u poslednjih 100 godina.
Površinske temperature mora trenutno su oko tri do četiri stepena Celzijusa više u odnosu na prosek za prvu polovinu juna, pa je tako u Splitu i Puli temperatura mora bila 26 stepeni, prenosi Index.hr. Od 2008. do 2015. prosečna... »

Alarmantno: Ono što se danas dešava sa Jadranom, nije se dogodilo poslednjih 100 godina!

BK TV sreda, 13. jun 2018.
Upozorenje! Ko se ovih dana kupao u Jadranskom moru, a to je činio i prethodnih godina u isto vreme, verovatno se iznenadio jer je temperatura vode bila veoma prijatna, a prema proceni stručnjaka ona je najtoplija u poslednjih 100 godina. Površinske temperature mora trenutno su oko tri do četiri... »

Šta je sa Jadranom? More nikad toplije

Mondo sreda, 13. jun 2018.
Ko se ovih dana kupao u Jadranskom moru, a to je činio i prethodnih godina u isto vreme, verovatno se iznenadio jer je temperatura vode bila veoma prijatna.
Foto: MONDO/Dragana Todorović Prema proceni stručnjaka ona je najtoplija u poslednjih 100 godina. Površinske temperature mora trenutno su oko tri do četiri stepena Celzijusa više u odnosu na prosek za prvu polovinu juna, pa je... »

Naučnici upozoravaju: Jadran je najtopliji u poslednjih 100 godina, a biće sve gore!

Kurir sreda, 13. jun 2018.
Ko god se ovih dana okupao u Jadranskom moru, ostao je iznenađen temperaturom vode, koja je prijatna za kupanje, a prema proceni stručnjaka ona je najtoplija u poslednjih 100 godina.
Površinske temperature mora na obalama Hrvatske trenutno su oko 3 do 4 stepena više u odnosu na prosek za prvu polovinu juna. Na primer, u utorak ujutro već u 8 sati u gradu Krku, Splitu i Puli izmereno je 26 stepeni. Od 2008. do... »

Komentari na drugim sajtovima

©2019 Netmark d.o.o.