Povezane vesti

Ivanov nakon 2 minuta prekinuo sastanak sa Zaevom, nije hteo da sazna više o sadržaju novog sporazuma (foto)

Telegraf sreda, 13. jun 2018.
Ivanov se, inače, sve vreme protivio načinu na koji je postignut dogovor sa Grčkom
Predsednik Makedonije Ðorđe Ivanov nakon samo dva minuta prekinuo je sastanak sa premijerom Zoranom Zaevom i ministrom spoljnih poslova Nikolom Dimitrovom, koji je trebalo da ga informišu o sporazumu dogovorenom sa grčkim... »

Šokantan obrt: Makedonski predsednik odbio da potpiše sporazum o promeni imena! (video)

Kurir sreda, 13. jun 2018.
SKOPLJE - "Moj stav je konačan, neću da potpišem ovako štetan tekst sporazuma", rekao je u svom govoru predsednik Đorđe Ivanov.
On je naveo da je danas prvi put imao uvid u dogovor, kojim su, kako je rekao, prekršene dosad izgrađene pozicije. Da podsetimo Ivanov je posle samo dva minuta prekinuo sastanak sa premijerom Zoranom Zaevom i ministrom spoljnih... »

Predsednik Makedonije odbacuje sporazum o promeni imena, protesti u Skoplju

Slobodna Evropa sreda, 13. jun 2018.
Makedonski predsednik Đorđo Ivanov je rekao da neće potpisati sporazum o imenu koji je postignut s Grčkom uz obrazloženje da je štetan po zemlju. Oko 1.500 ljudi okupilo se četvrtak uveče u centru Skoplja na protestu protiv dogovora o novom imenu Makedonije. Demonstranti su nosili transparente na... »

Ivanov:Moja konačna odluka je:Neću potpisati sporazum

Studio B sreda, 13. jun 2018.
Makonski predsednik Ðorđe Ivanov saopštio je danas da je njegova konačna odluka da neće podržati, ni potpisati sporazum o novom imenu te bivše jugoslovenske republike, koji su aminovali premijeri Grčke i Makedonije, Aleksis Cipras i Zoran Zaev, jer smatra da je on štetan po državu i njene građane.Susret Zaev-Mickoski o sporazumu trajao samo pet minuta
Ivanov je u obraćanju javnosti poručio da je to za njega najštetniji dogovor u istoriji. „Neću legalizovati politički nelegalna dela“, rekao je Ivanov. Smatra da je ceo proces dogovaranja sproveden „neodgovorno i... »

Ivanov: Neću potpisati sporazum; Protest ispred Sobranja

RTV sreda, 13. jun 2018.
RTV: Ivanov: Neću potpisati sporazum; Protest ispred Sobranja
SKOPLJE - Makedonski predsednik Đorđe Ivanov saopštio je danas da je njegova konačna odluka da neće podržati, ni potpisati sporazum o novom imenu te bivše jugoslovenske republike, koji su aminovali premijeri Grčke i Makedonije, Aleksis Cipras i Zoran Zaev, jer smatra da je on štetan po državu i njene građane.
Ivanov je u obraćanju javnosti poručio da je to za njega najštetniji dogovor u istoriji. "Neću legalizovati politički nelegalna dela", rekao je Ivanov. Smatra da je ceo proces dogovaranja sproveden "neodgovorno i... »

Ivanov odbio da stavi potpis na dogovor o novom imenu Makedonije

RTS sreda, 13. jun 2018.
RTS: Ivanov odbio da stavi potpis na dogovor o novom imenu Makedonije
Makedonski predsednik Đorđe Ivanov izjavio je da neće podržati niti staviti svoj potpis na novi dogovor o imenu Makedonije. Ivanov je poručio da je njegov stav konačan i da se neće promeniti pod bilo kakvim pritiscima i akcijama. Građani, a ne Ivanov, odlučuju o budućnosti Makedonije, uzvraća vlada u Skoplju.
Đorđe Ivanov je rekao da je obavešten o novom predlogu imena za Makedoniju i da je on "štetan i protivustavan", prenosi portal Plusinfo. Obraćajući se građanima Makedonije, Ivanov je rekao da ga ništa neće pokolebati u odluci da... »

Ivanov odbio da potpiše dogovor o novom imenu Makedonije

N1 Info sreda, 13. jun 2018.
Makedonski predsednik Đorđe Ivanov je rekao da neće potpisati sporazum o imenu koji je postignut s Grčkom uz obrazloženje da je štetan po zemlju.
Ivanov je u televizijskom obraćanju rekao da se dogovorom premijera Makedonije i Grčke, Zorana Zaeva i Aleksisa Ciprasa, odustalo od stava Makedonije da neće menjati Ustav i da ne prihvata uslove da se ime upotrebljava za sve... »

Zakuvava se u Skoplju zbog "Republike Severne Makedonije"

B92 sreda, 13. jun 2018.
B92: Zakuvava se u Skoplju zbog "Republike Severne Makedonije"
Skoplje -- Građani, a ne predsednik Đorđe Ivanov, odlučuju o budućnosti Makedonije, navela je vlada u Skoplju posle odluke Ivanova da ne podrži sporazum sa Grčkom o imenu.
Makedonska vlada saopštila je da žali zbog činjenice da predsednik Ivanov nije uspeo da prevaziđe svoje slabosti i uvidi perspektive koje se otvaraju za zemlju nakon sporazuma između Skoplja i Atine o novom nazivu zemlja -... »

Srbija na južnim granicama dobija novu Hrvatsku

Sputnik sreda, 13. jun 2018.
Sudbina navodno dogovorenog novog imena Makedonije je u najmanju ruku diskutabilna. Ne samo da ni grčka opozicija ne daje saglasnost za novi naziv „Republika Severna Makedonija“, već su i izuzetno male šanse da uspe referendum koji je po tom pitanju neophodan u Makedoniji.
Prvi korak da ta inicijativa uopšte i bude pokrenuta jeste da predsednik Makedonije Đorđe Ivanov potpiše ukaz kojim bi za važeći priznao sporazum između vlada Grčke i Makedonije o novom imenu zemlje. Međutim, on je prilikom... »

Ivanov odbio da stavi potpis na dogovor o novom imenu Makedonije

Vesti online sreda, 13. jun 2018.
Makedonski predsednik Đorđe Ivanov izjavio je da neće podržati, niti staviti svoj potpis na novi dogovor o imenu Makedonije. Ivanov je poručio da je njegov stav konačan i da se neće promeniti pod bilo kakvim pritiscima i akcijama.
Ivanov je rekao da je obavešten o novom predlogu imena za Makedoniju i da je on "štetan i protivustavan", prenosi portal Plusinfo. Obraćajući se građanima Makedonije, Ivanov je rekao da ga ništa neće pokolebati u svojoj odluci da... »

Dva minuta za severnu Makedoniju: Ivanov napustio sastanak sa Zaevim (video)

Pravda sreda, 13. jun 2018.
Makedonski predsednik Đorđe Ivanov napustio je, posle dvega dva minuta, sastanak sa premijerom Zoranom Zaevim i šefom diplomatije Nikolom Dimitrovim koji su pokušali da ga obaveste o ishodu pregovora sa Grčkom o imenu Makedonije, javljaju mediji u Skoplju.
Ivanov, koji je prethodnih meseci imao seriju oštrih sukoba sa Zaevim i koalicijom koja je oko njega okupljena, najavio je da će se do kraja dana obratiti naciji. Još uvek nije poznato kakav stav ima Ivanov o imenu Republika... »

Još jedan neuspeli sastanak: Susret Zaev-Mickoski o sporazumu s Grčkom trajao samo pet minuta

BK TV sreda, 13. jun 2018.
Nakon neuspešnog sastanka makedonskog premijera Zorana Zaeva sa predsednikom Ðorđem Ivanovim, susret lidera vladajuće SDSM sa Hristijanom Mickoskim, koji je na čelu najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE, trajao je samo pet minuta. Susret Zaeva i šefa makedonske diplomatije Nikole Dimitrova, sa... »

Ivanov, dva minuta za Severnu Makedoniju

RTS sreda, 13. jun 2018.
RTS: Ivanov, dva minuta za Severnu Makedoniju
Makedonski predsednik Đorđe Ivanov napustio je, posle svega dva minuta, sastanak sa premijerom Zoranom Zaevom i šefom diplomatije Nikolom Dimitrovom, koji su pokušali da ga obaveste o ishodu pregovora sa Grčkom o imenu Makedonije, javljaju mediji u Skoplju.
Ivanov, koji je prethodnih meseci imao seriju oštrih sukoba sa Zaevom i koalicijom koja je oko njega okupljena, najavio je da će se do kraja dana obratiti naciji. Još nije poznato kakav stav ima Ivanov o imenu Republika Severna... »

Dimitrov: Ivanov neće sprečiti postizanje rešenja u sporu sa Grčkom

Novi magazin sreda, 13. jun 2018.
Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov izjavio je danas da reakcija predsednika Đorđa Ivanova koji je nezadovoljan zbog sporazuma premijera Grčke i Makedonije, neće sprečiti postizanje rešenja dugogodišnjeg spora zbog imena makedonske države.
"U ključnim vremenim za državu svi snosimo istorijsku odgovornost. Učinićemo sve što možemo da stvorimo priliku da građani imaju pravo izbora", rekao je Dimitrov za Dojče vele. "Bez obzira na političku cenu spremni smo da... »

Predsednik Makedonije burno reagovao na sporazum s Grčkom, priprema proglas

Novi magazin sreda, 13. jun 2018.
Samo dva minuta je trajao sastanak predsednika Makedonije Đorđa Ivanova sa premijerom Zoranom Zaevom i šefom diplomatije Nikolom Dimitrovom, koji su ga posetili da bi ga obavestili o sporazumu postignutom sa Grčkom u vezi sa imenom države.
Prema agenciji Makfaks, Ivanov je izrazio nezadovoljstvo sporazumom, a onda je najavio da će izdati proglas. Odmah nakon završetka sastanka koji je prekinut ubrzo po počeku, makedonsko predsedištvo je izdalo sledeće saopštenje:... »

Dimitrov: Ivanov neće sprečiti sporazum sa Grčkom

Slobodna Evropa sreda, 13. jun 2018.
Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov izjavio je danas da reakcija predsednika Đorđa Ivanova koji je nezadovoljan zbog sporazuma premijera Grčke i Makedonije, neće sprečiti postizanje rešenja dugogodišnjeg spora zbog imena makedonske države. "U ključnim vremenim za državu svi snosimo... »

Sastanak Ivanova i Zaeva o imenu države trajao - dva minuta

N1 Info sreda, 13. jun 2018.
Samo dva minuta je trajao sastanak predsednika Makedonije Đorđa Ivanova s premijerom Zoranom Zaevom i šefom diplomatije Nikolom Dimitrovom, koji su ga posetili da bi ga obavestili o sporazumu postignutom sa Grčkom u vezi sa imenom države.
Prema agenciji Makfaks, Ivanov je izrazio nezadovoljstvo sporazumom, a onda je najavio da će izdati proglas. Odmah nakon završetka sastanka koji je prekinut ubrzo po počeku, makedonsko predsedništvo je izdalo sledeće saopštenje:... »

Predsednik Makedonije burno reagovao na sporazum s Grčkom

Slobodna Evropa sreda, 13. jun 2018.
Samo dva minuta je trajao sastanak predsednika Makedonije Đorđa Ivanova sa premijerom Zoranom Zaevom i šefom diplomatije Nikolom Dimitrovom, koji su ga posetili da bi ga obavestili o sporazumu postignutom sa Grčkom u vezi sa imenom države. Prema agenciji Makfaks, Ivanov je izrazio nezadovoljstvo... »

Negodovanje zbog sporazuma: Ivanov napustio sastanak sa Zaevim, grčka opozicija vidi "okretanje leđa narodu"

Večernje novosti sreda, 13. jun 2018.
Za najuticajniju makedonsku opozicionu VMRO-DPME sporazum o novom imenu sa Grčkom je "kapitulacija", a za grčku opozicionu Novu demokratiju on je "okretanje leđa grčkom narodu"
Tek dogovoreni sporazumi o novom imenu Makedonije, između premijera, Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva, koji još nije ozvaničen, primljen je sa nezadovoljstvom u delu javosti obeju zemalja, a makedonski predsednik Đorđe Ivanov je... »

Ivanov nezadovoljan: Doneli mu sporazum o imenu Makedonije - on ustao i otišao

Vesti online sreda, 13. jun 2018.
Predsednik Makedonije Ðorđe Ivanov nakon samo dva minuta prekinuo je sastanak sa premijerom Zoranom Zaevim i ministrom spoljnih poslova Nikolom Dimitrovom, koji je trebalo da ga informišu o sporazumu dogovorenom sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom o novom imenu Makedonije.
Kabinet predsednika je saopštio da je Ivanov nakon dva minuta ustao i napustio sastanak bez želje da sazna više o sadržaju tog sporazuma. Najavljeno je da će se Ivanov danas obratiti javnosti. "Predsednik Republike Makedonije... »

Dva minuta za Severnu Makedoniju: Ivanov napustio sastanak sa Zaevim

Sputnik sreda, 13. jun 2018.
Makedonski predsednik Đorđe Ivanov napustio je, posle dvega dva minuta, sastanak sa premijerom Zoranom Zaevim i šefom diplomatije Nikolom Dimitrovim koji su pokušali da ga obaveste o ishodu pregovora sa Grčkom o imenu Makedonije, javljaju mediji u Skoplju.
Ivanov, koji je prethodnih meseci imao seriju oštrih sukoba sa Zaevim i koalicijom koja je oko njega okupljena, najavio je da će se do kraja dana obratiti naciji. Još uvek nije poznato kakav stav ima Ivanov o imenu Republika... »

Kada su mu doneli sporazum, Ivanov je samo ustao i otišao

B92 sreda, 13. jun 2018.
B92: Kada su mu doneli sporazum, Ivanov je samo ustao i otišao
Skoplje -- Predsednik Makedonije nakon samo dva minuta prekinuo sastanak sa Zaevom i Dimitrovom, koji je trebalo da ga informišu o sporazumu o imenu Makedonije.
Kabinet predsednik Makedonije Đorđa Ivanova je saopštio da je Ivanov nakon dva minuta ustao i napustio sastanak bez želje da sazna više o sadržaju tog sporazuma. Najavljeno je da će se Ivanov danas obratiti javnosti. "Predsednik... »

Ustao i otišao: Ivanov posle samo 2 minuta prekinuo sastanak sa Zaevim o novom imenu Makedonije!

Kurir sreda, 13. jun 2018.
SKOPLJE - Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov je posle samo dva minuta prekinuo sastanak sa premijerom Zoranom Zaevom i ministrom spoljnih poslova Nikolom Dimitrovom, koji je trebalo da ga informišu o sporazumu dogovorenom sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom o novom imenu Makedonije.
Kabinet predsednika je saopštio da je Ivanov nakon dva minuta ustao i napustio sastanak bez želje da sazna više o sadržaju tog sporazuma, kao i da će se predsednik obratiti kasnije danas javnosti. "Premijer Zaev i šef diplomatije... »

Zaev i Dimitrov predstavljaju Ivanovu sporazum o imenu

B92 sreda, 13. jun 2018.
B92: Zaev i Dimitrov predstavljaju Ivanovu sporazum o imenu
Makedonski premijer Zoran Zaev i ministar Nikola Dimitrov sastaće se sa predsednikom Đorđem Ivanovim i predstaviće mu postignuti sporazum o imenu države.
Ivanov je saopštio da se protivi načinu na koji je postignut sporazum o imenu makedonske države. On smatra da je Skoplje popustilo pred pritiscima Grčke, te da je novo ime trebalo da bude u skladu sa sadašnjim Ustavom države.... »
©2019 Netmark d.o.o.